Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

10 kivégzett nő a XX. századból

2016. augusztus 08. - Jack Hate

Amelia Sach és Annie Walters, Nagy Britannia

13-william-hartley-courtroom-illustration-of-amelia-sachs-and-annie-walters-_b.jpg

A két brit nő egy szülőotthont hozott létre, ahol a nők szégyellt gyermekeiket megszülhették, eltölthették a gyermekágyas időszakot, majd az intéméy gondoskodott volna - bizonyos összeg fejében -  a nem kívánt kisdedek örökbefogadásról. Ehelyett megmérgezték és eltemették őket. Állítólag több mint száz gyermeknek kellett így meghalnia. Egy idő után azonban gyanús lett, hogy a rengeteg ügyfél ellenére az intézmény nem fojtat örökbefogadási tevékenységet. A két nőt 1903-ban felakasztották.

Martha Rendell, Ausztrália

martha-rendell-1.jpg

A perthi Martha Rendell négy gyermeknek volt a mostohaanyja. Szexuálisan szadista volt, különösen a gyerekek fájdalmától izgult fel. Egy év alatt savval kimarta két mostohalánya és egy mostohafia torkát. Az áldozatok hetekig szenvedtek, ezaladt Martha rendszeresen az ő kiabálásaikra maszturbált. Végül meg akarta ölni a negyedik gyereket is, aki elmenekült az igazi anyjához. Végül a rendőrséget is értesítették, Marthát bűnösnek találták és halálra ítélték. 1909-ben felakasztották. 

Eva Coo, New York

eva-coo-1.jpg

Eva Coo a '20-as évek alkoholtilalma idején egy forgalmas zugkocsmát vezetett, s igen jómódú üzletasszony volt. Ám a nagy gazdasági világválság tönkretette az üzletet. Ezért Eva és egyik hűséges barátnője, Martha Clift életbiztosítást kötöttek az alkoholista szellemi fogyatékos Harry Wright-ra. 1934-ben egy hegyvidékre vitték a férfit, ahol Eva egy kalapáccsal agyon csapta, Martha pedig autóval elütötte. Csak Evát végezték ki, mégpedig 1935-ben villamoszékben. Utolsó szavai ezek voltak: "Viszlát kedveseim!"

Mary Frances Creighton, New York

frances-creighton-1.jpg

A "fekete szemű Borgia" még fiatalon arzénnal  megmérgezte az anyósát és az öccsét, az apósa halálával pedig gyanúsítható volt. A gyilkosságokkal pénzhez és befolyáshoz jutott. Elkapták, de mivel terhes volt, az eküdszég felmentette. 12 évvel később a nő és szeretője, Everett Appelgate közösen megmérgezték a férfi feleségét, Adát, mert az túl sokat pletykált róluk és Frances múltjáról. Végül mindkettejüket bűnösnek találták Ada Applageta megölésében és 1936-ban villamoszékben kivégezték őket.

Anna Marie Hahn, Ohio

anna-marie-hahn-1.jpg

A német származású cincinatti-i egyedülálló anya 5 év alatt 5 öreg embert gyilkolt meg. Áldazoatainál ápolónői munkát vállalt, majd lasssan kirabolta, és végül arzénnel megölte őket. A pénz arra kellett, hogy fedezni tudja játékadósságát. Ám szenercsére elkapták és megtalálták nála az arzént. Az övé volt az addigi legtöbb áldozatot követeló gyilkossági ügy az államban, ennek ellenére a bíró is sírt, mikor halálra ítélte az elbűvölő hölgyet. 1938-baan ő volt az első nő Ohióban, akit villamosszékbe ültettek.

Louise Peete, Kalifornia

louise-peete-10.jpg

Fiatalkorában Loiuse igazi csábító volt. Első áldozata egy olajmágnás volt, akit lelőtt és kirabolt. Ám ezért a gyilkosságért felmentették. Később lelőtt még egy olajmágnást, amiért életfogytiglanit kapott. Végül majdnem 60 évesen kiszabadult, de aztán meggyilkolt egy idős asszonyt nyereségvágyból. Emellet mind a négy férjét öngyilkosságra késztette. Az eslüdtszék tudta, hogy más úgysem változik meg, ezért 1945-ben gázkamra általi halálra ítélték. Két évvel később végezték ki.

Ethel Rosenberg, Szövetségi

letoltes_3_1.jpg

Ethel az egyetlen olyan nő a XX. századi USÁ-ban, akit nem gyilkosságért végeztek ki. A nő és férje, Julius a hidegháború leghírhedtebb kémkedési perének kulcsfigurái voltak. A házaspárt azzal vádolták, hogy atomtitkokat adtak át a Szovjetuniónak. A média felkapta az ügyet, mivel a pert csak közvetett bizonyítékokra alapozták. A közvélemény tiltakozása ellenére 1953-ban mindkettejüket villamosszékben kivégezték. Később Juliusnál bebizonyosodott a kémkedés ténye, Ethelnél csak gyanúsítható.

Jancsó Ladányi Piroska, Magyarország

pre_011_1.png

A  20 éves törökszenmiklósi lány öt gyerekányt fojtott meg. Piroska a halott áldozatin élte ki leszbikus vágyait, mert így azok net tudták másoknak elmondani a titkát. Proska anyja, Jancsó Borbála támogatta lánya tetteit, azzal a feltétellel, hogy megtarthatja az áldozatoknál talált holmikat. Végül egy hatodik lányt nem tudtak megölni, és az szólt a rendőrségnek. Borbála életfogytiglanit kapott, Piroskát 1954-ben Szolnokon felakasztották. Azóta egyre több bizonyíték került elő a lány ártatlansága mellett.

Rhonda Belle Martin, Alabama

rhonda-bell-martin-1.jpg

Az egyszerű pincérnő igazi fekete özvegyként működött. Arzén segítségével ölte meg három kislányát, két férjét és az anyját is. Bár az áldozatoknak volt életbiztosításuk, az maximum a temetést fedezte. Valószínű, hogy Rhonda élvezte a gyilkolást. Végül az ötödik férjét (aki egyben a mostohafia is volt) nem sikerült megölnie, így letartóztatták. Azt állította, hogy nem tudja, miért tette, de ő maga is attól fél, hogy újra gyilkolni fog. 1957-ben villamoszékben végezték ki.

Elizabeth Duncan, Kalifornia

elizabeth-duncan-7.jpg

A középkorú hölgy több diagnosztizálatlan elmebetegségben is szenvedett, és minden férfit az életében megszállottan birtokolni akart. Amikor a fia, Frank teherbe ejtette és feleségül vette a 30 éves Olga Kupczyk Duncant, Elizabeth zaklatni kezdte a nőt. Felbérelt két bérgyilkost, akik elrabolták, megverték és élve elégették a hét hónapos terhes Olgát. Ám a bérenceket és Duncan mamát is elkapták és 1962-ben gázkamrában kivégezték őket. Utolsó szavai ezek voltak: "Ártatlan vagyok. Hol van Frank?"

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr399794006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rollende Landstrasse 2016.09.26. 08:53:44

"Ethel az egyetlen olyan nő a XX. században, akit nem gyilkosságért végeztek ki."

És még néhány: Mata Hari, Sophie Scholl, Kavashima Yoshiko, Violette Szabo, Noor Inayat Khan. És akkor még ott van sok nő, akit szökési kísérletért végeztek ki koncentrációs táborban. És a világ más helyein is valószínűleg. Kínában korrupció vádjával végeztek ki nőket az elmúlt húsz évben. Az iszlám világban házasságtörésért kivégzett nők sem követtek el gyilkosságot.
süti beállítások módosítása