Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

5 diktátorfeleség, akik még a férjeiknél is kegyetlenebbek voltak

2017. augusztus 11. - Jack Hate

diktátor szóról mindenkinek a népirtások, a nép elnyomása, és az Adolf Hitlerhez vagy Joszif Sztálinhoz hasonló alakok jutnak eszébe. A feleségeikről azonban már sokkal kevesebb szó esik. De míg a diktátorok gyakran becsvágyóak és kegyetlenek, a diktátorfeleségek nagyon különbözőek lehetnek. Míg Eva Braun mindig a háttérbe húzódott, addig például Evita Perón saját politikai karrierbe kezdett. De arra is van példa, hogy a first lady-k felülmúlják a férjeiket, ha kegyetlenkedésre kerül sor. Most felsoroljuk a történelem öt leggonoszabb diktátorfeleségét.

Fulvia Antonia, Marcus Antonius felesége

300px-fulvia_antonia.jpg

Diktátorokról először az ókori Rómában beszélhetünk, és bizony, néhány kegyetlen nő már ekkor kihasználta az alkalmat. Ilyen nő volt a gazdag örökösnő, Fulvia Antonia is, aki ravaszságával és politikai számításaival bármelyik férfi felül tudta volna múlni. Politikai terveit három férje segítségével valósította meg, akiket a vagyona segítségével a hatása alá vont. Harmadik férje, a biszexuális Marcus Antonius aktív segítője volt a hatalomra jutása során, miközben a nő szövetséget kötött Octavianusszal is. A nő ezekkel a lépésekkel az addigi legbefolyásosabb nő lett Róma történelemben. Ő lett az első nem mitológiai nőalak is, akit pénzérmén szerepeltettek.

Állítólag a nő keze is benne volt, ellenfelének, a filozófus Cicerónak a Kr. e. 44-es meggyilkolásában is, melyet Antonius  szervezett meg. A férfi fejét levágták, és körbehordozták Róma utcáin. Fulvia örömmel nézegette a fejet, majd kitépte a nyelvét, és egy kalaptűvel összeszurkálta. Azonban legfőbb szövetségese, a férje beleszeretett VII. Kleopátra egyiptomi királynőbe, és háborúba kezdett Octavianusszal. Míg a férfi  Egyiptomban volt, Fulvia egy hadsereggel megtámadta Rómát, de Octavianus legyőzte. A nő békét kötött a hadvezérrel, majd Athénbe ment, ahol összeveszett Antoniusszal. Nem sokkal ezután természetes halált halt.

Nedzsmija Hodzsa, Enver Hodzsa feleségemaxresdefault_1.jpg

Az albán kommunisták vezetője, Enver Hodzsa sikeres hadvezérként hamar elnyerte a népe bizalmát,. Így amikor Albániában 1945-ben először tartottak demokratikus választásokat, a férfi elsöprő többséggel nyert. Ugyanebben az évben elvette a pedagógus-végzettségű Nedzsmiját. A házaspárnak három gyermeke született, és radikális sztálinistákká váltak. Népköztársaságot vezettek be, koncepciós pereket tartottak, és több ezer embert ölettek meg. Enver megtiltja a népének az utazást, a vallásgyakorlást és az arcszőrzet viselését is. Az iskolákban a diákoknak fegyverrel kell gyakorlatozni. Még Teréz anyának sem engedte meg, hogy meglátogassa szülőhazáját.

Nedzsmija pedig mindenben támogatta. Ő volt a férfi legbelsőbb bizalmasa és felbujtója. A házaspár terrorja még a Kommunista Pártban is szedett halálos áldozatokat, miközben ők maguk rengeteg pénzt sikkasztottak el az államkasszából. Bár Enver 1985-ben meghalt, a neje folytatta politikai pályafutását, és 1990-91 között a Demokratikus Front elnöke volt. Azonban a népe ellene fordult, és elítélték az államkasszával való visszaélései miatt. Börtönbe került, de azóta már kiengedték, és mind a mai napig szabadon éli világát.

Csiang Csing, Mao Ce-tung felesége

1449704462426.jpg

A gyönyörű Csiang Csing színésznő volt Sanghajban, de miután Japán 1937-ben megtámadta Kínát, a nő a Kommunista Párt központjába költözött Jinanba. Itt megakadt rajta a pártelnök, Mao Ce-tung szeme is, és hamarosan a szeretőjévé tette a nőt. A férfi már házas volt, de megromlott a kapcsolata a feleségével, és elváltak. Így a fiatal nő a "Kövér Buddha" 1939-ben negyedik felesége lett. 1949-ben a Mao átvette a hatalmat Kínában, és kikiáltotta a népköztársaságot. Az okos és színpadias Csiang Csing lett a legfőbb bizalmasa, de a nő eleinte a háttérbe húzódott.

Azonban Mao 1966-ban meghirdette a Kulturális forradalmat, mely 1976-ig volt hivatott leszámolni a reakciósokkal, illetve a Mao közvetlen riválisaival. Csiang Csing ekkor a titkosszolgálat egyik feje lett, és gyorsan kulturális miniszterré vált. Rengeteg tanárt, szerzetest és hivatalnokot küldött börtönbe, vagy végeztetett ki. A nő csoportja számolt le többek között Mao volt helyettesével, illetve Peking polgármesterével is. A Kulturális forradalom végére Csiang Csing lett a radikális kommunisták vezetője. Több mint egymillió ember halála száradhat a lelkén, és ennél is többnek tette tönkre az életét. Mao 1976-os halála után a nő megpróbálta átvenni a hatalmat, de a kínaiak végül bosszút álltak rajta. Letartóztatták és halálra ítélték, de ezt később életfogytiglani börtönre enyhítették. Nyolc évvel később, 1991-ben felakasztotta magát a cellájában.

Elena Ceausescu, Nicolae Ceausescu felesége

elena-ceausescu.jpg

Elena egy földműves lányaként született, és még az általános iskolát sem fejezte be. 1947-ben, 28 évesen ment hozzá a kommunista bajkeverőhöz, Nicolae Ceausescu-hoz, három gyermekük született. Elena mindenben támogatta a férjét, és paraszti származása miatt a "jó kommunista feleség" mintaképévé vált". 1965-ben Nicolae lett a Kommunista Párt főtitkára, és két évvel később már ő volt Románia államfője. Elena ezután kutatónak kiáltatta ki magát, és több egyetem is a díszdoktorává avatta, holott írni és olvasni se nagyon tudott.

Eleinte ő sem vállalt politikai szerepkört, de Argentínában találkozott Isabelita Perón miniszterelnöknővel, kedvet kapott a dologhoz. Ő lett a férje legbizalmasabb tanácsadója, a parlament helyettes elnöke és a Tudományos Akadémia elnöke. A házaspár keményen sanyargatta a népet, titkosrendőrségük tevékenysége messze földön hírhedt volt. Bántalmazták a magyar és roma kisebbséget, a homoszexuálisokat, az időseket, és mindenkit, akiről azt gyanították, hogy antikommunista. Mindeközben szétlopták az államkasszát. Elena keze a fogamzásgátlást tiltó törvény kiadásában is benne volt, emiatt megteltek az árvaházak. A rémálom 1989. december 22-ig tartott, amikor a forradalom megdöntötte a kommunisták uralmát. Ceusescuék szökni próbáltak, de elkapták őket. A rögtönítélő bíróság december 25-én halálra ítélte őket, majd ugyanezen a napon sörtűzzel végezték ki őket.

Imelda Marcos, Ferdinand Marcos felesége

463365980.jpg

A jogász, Ferdinand Marcos 1965-ben lett a Fülöp-szigetek 11. elnöke, és ezt követően még 20 évig képes volt megtartani a hatalmat. Ellenségeit félreállította, a választásokat manipulálta, és tizenkét évig tartott statáriumot. Politikai szerepet csak a legbizalmasabb emberei kaphattak. És ki lenne hűségesebb társa, mint a saját felesége, Imelda, aki már 1954-től volt a felesége. Azonban míg Ferdinand teljes uralomra tört a politikában, Imelda egy másik fronton támadta meg a saját népét - gazdaságilag.

Ferdinand maga is rengeteg pénzt sikkasztott el az államtól, de Imelda még többet. A nő több luxusingatlant is építetett a családjának, és  elképesztő mennyiségű ruhát és ékszereket halmozott fel. Különösen szerette a cipőket, több ezer párt vett belőle. Sosem vett fel egy cipőt kétszer. Több milliárd dollárt lopott el, ezek mind amerikai és svájci bankszámlákon kötöttek ki. Azonban a filippínó népnek elege lett, és 1986-ban elüldözték a Marcos családot az országból. Hawaii-ra menekültek, és 24 arannyal és ékszerekkel teli bőröndöt vittek - meg persze jó néhány cipőt. Ferdinand 1989-ben meghalt, de Imelda még mindig él. Az ellopott pénzét pedig megtarthatta. A Fülöp-szigetek még mindig a Marcosok adósságait fizetik vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr2012740470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása