Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Homofób támadás, csalás és gyilkosság - Micki nővér kalandjai

2017. november 01. - Jack Hate

1985. április 28, a helyszín Van Nuys, Kalifornia állam. A rendőrséget egy kertvárosi házhoz riasztják, ahol egy rettegő, összevert nő fogadja őket. A harminchat éves nő Maureen McDermottként azonosítja magát, és elmondta, hogy övé a ház. Állítása szerint  három órával korábban három férfi betört hozzá, majd felpofozta és megkéselte őt, valamint beleverték a fejét egy komódba. A köntöse véres volt, és megmutatta a vágást, melyet az egyik támadója ejtett a mellén. A nő sírt és nagyon félt, pedig ez még csak a jéghegy csúcsa volt. McDermott hamarosan a hálószobába küldte a rendőröket.

A kiérkező rendőrök egy szabályos vérfürdőre bukkantak. Egy halott férfi feküdt a hátán az ágyon, a hátát és a mellkasát is késszúrások borították, valamint a kezén és a karján is védekezési sérülések éktelenkedtek. A későbbi orvosi vizsgálat rámutatott, hogy összesen negyvennégyszer szúrták meg az áldozatot, ebből huszonnyolc már önmagában is halálos volt. Azonban nem ezek maradtak meg a leginkább a nyomozók fejében. A holttest sliccét lehúzták, és a hímvesszőjét levágták. Kétségtelenül ez volt a legborzasztóbb bűnügyi helyszín, ahova a kisváros rendőrei valaha betették a lábukat.

maureen-mcdermott-1.jpg

Micki nővér

A nyomozók kikérdezték Maureent, aki elmondta, hogy az áldozat a lakótársa, a huszonhét éves Stephen Eldridge. Mindketten melegek voltak, és egy melegbárban találkoztak. A nőnek házfelügyelőre volt szüksége, és Stephen örömmel segített neki. A férfi csak pár hónappal korábban költözött be hozzá.

Azt is elmondja, hogy a férfi egy vacsorán volt aznap este, ő pedig éppen fürödni készült, amikor megjelent a három maszkos férfi. Bántalmazták őt, miközben megvárták, hogy Stephen hazaérjen, és akkor csaptak le a férfira. Eszerint ez egy megtervezett támadás volt, és szándékosan választották ki a fiatal férfit.

Maureen azonban megemlít még egy furcsa részletet. Hetekkel korábban is volt egy bizarr támadás a házban. Ezúttal csupán egy maszkos férfi volt ott, aki brutálisan megverte Stephent, majd elment. Maureen akkor nem volt ott, Stephen és az akkori nyomozók szerint homofób gyűlölet-bűncselekmény történt. Ez meglepte a nyomozókat. Bár minden más kisebbség közül az LMBT közösség tagjai vannak a leginkább kitéve a bántalmazás veszélyeinek, két erőszakos támadás egymástól függetlenül néhány héten belül ugyanabban a házban, ugyanaz a személy ellen! Statisztikailag szinte lehetetlen. Ez arra utalt, hogy az első támadás elkövetője a gyilkosság elkövetői között volt.

Mivel az előző erőszakos cselekményt gyűlölet-bűncselekménynek nyilvánították, a nyomozók először a másodikat is hasonlóan kezelték. Ám ez gyorsan füstbe ment. A homofób bántalmazók és gyilkosok rendszerint nem használnak kést, inkább halálra verik, esetleg fojtogatják az áldozatot. Nem olyan életellenesek és megfontoltak, hogy komoly gyilkos fegyvereket használjanak, mint a lőfegyver vagy a kés. Inkább tombolni szeretnek. Ráadásul az ilyen bűnözők nem szoktak házakba betörni, a bűncselekményeiket nyílt területeken, vagy előre nem meghatározott épületekben hajtják végre.

Ám a leggyanúsabb jel a pénisz megcsonkítása volt. Ez inkább egy másik homoszexuális kezére utal, vagyis egy szexuális bűncselekményre. Azonban a szexgyilkosok többnyire egyedül gyilkolnak, pedig Maureen és a helyszíni bizonyítékok alapján az elkövetők hárman voltak. A profilozók ekkor két eshetőséget láttak esélyesnek. A trió vezetője esetleg a lelke mélyén homoszexuális volt, és homofób támadásokkal a saját vágyait akarta elfojtani. De lehetséges, hogy ezt z ember fiatalabb korábban egy férfi molesztálta, és rajta akart ezzel a bizarr gyilkossággal bosszút állni.

Míg a profilozók próbáltak eligazodni a bizarr mészárlás jegyein, a hekyszínelők más vonalon indultak el. Többen gyanúsnak találták Maureen vallomását. Azt állította, hogy három órával a kikérdezése előtt támadták meg, amikor éppen fürödni készült. Ezt más bizonyítékok is alátámasztották. Azonban a fürdőkádban alig volt víz, holott még mindig folyt a víz a csapból. Pedig nem volt alacsony a víznyomás. Ez arra utalt, hogy a csapot már a gyilkosság után nyitották meg. És ki állna neki fürödni, miután megtámadták őt, a régi jó barátját pedig brutálisan lemészárolták? Egy gyilkos, például.

Az hamar nyilvánvalóvá vált a nyomozók számára, hogy McDermott nem késelhette meg a szobatársát. Ugyan találtak vért a köntösén, arról kiderült, hogy a sajátja, mert az elkövető megvágta a mellén. Azonban ez nem jelentette azt, hogy közvetetten nem lehetett köze a gyilkossághoz. Maureen a gyanúsítottak listájának élére került. A nő megígérte a nyomozóknak, hogy mindent elmond, és bármiben a segítségükre van, de amikor hazugságvizsgálatra kérték, a nő egyből az ügyvédjével akart beszélni. Nos, ez elég gyanús.

Szerencsére a helyszínelők találtak valami életbevágót. Az egyik DNS-minta, amit begyűjtöttek, nem Stephen-höz tartozott. Összehasonlították az állami adattár többi mintájával, és egyezést is találtak. A minta elvezette őket két piti bűnözőhöz, a fekete testvérpárhoz, Marvin és Dandell Lee-hez. A két férfit azonnal előállították, és ők sem csináltak titkot a bűnükből. Közösen vádalkut kötöttek, és büntetlenséget kaptak, cserébe ők hajlandóak voltak megnevezni a felbujtójukat.

maureen-mcdermott-2.jpg

A fivérek beismerték, hogy betörtek a házba, és segítettek a gyilkosnak lefegyverezni Stephen Eldridge-t, azonban tagadták, hogy ők ölték volna meg őt. Állításuk szerint az elkövető egy latinó ápoló, Jimmy Luna volt. A férfi régi ismerősük volt, és elmondták, hogy őt is csak megkérték Eldridge meggyilkolására. Azt azonban nem tudták, hogy ki volt az, annyit tudtak meg csak Lunától, hogy az egyik kolléganője volt az, akire a férfi felnézett.

A rendőrök letartóztatták Jimmy Lunát. Bár próbálta tartani magát, hamarosan megtört a kihallgató szobában, és bevallotta, hogy ő késelte meg Stephen, majd meg is csonkította. Azt is elmondta, hogy ő verte őt össze hetekkel a halála előtt. Azonban azt tagadta hogy valaha találkoztak volna, illetve hogy gyűlölte volna az áldozatot. A nyomozók ekkor az állítólagos kolléganőről kérdezték meg őt. Ekkor elmondta, hogy ő volt a felbujtója. Ez a nő pedig Maureen McDermott volt, becenevén Micki nővér.

De ki ez a Jimmy Luna? És miért ölt McDermott kedvéért? A válasz egy hosszú és borzasztó történet, mely végül egy kedves, nagylelkű ember életébe került...

Maureen ápolónőként dolgozott a van nuys-i kórházban, és igen jól keresett. Azonban a betegek gondozása nem elégítette ki a pénz- és hataloméhségét. A nő hideg volt és számító, aki még a saját homoszexualitását is a kapzsisága szolgálatába állította. Ismert volt a helyi leszbikusok között, mivel állítólag igen jó volt az ágyban, és nem ment el akárkivel. Több gazdag és sikeres barátnője is volt, akiktől igen szép jövedelem-kiegészítéshez jutott.

Mint már mondtam, McDermott másik szenvedélye a hatalom volt. És egy új kolléga kiváló lehetőséget nyújtott neki. A fiatal ápoló, Jimmy Luna nyilvánvalóan sebezhető személyiség volt, egy elveszett lélek. A szülei magára hagyták, a nevelőszülei egymáshoz küldözgették, és még gyermekként bántalmazták. Lelkileg, fizikailag és szexuálisan egyaránt. A kiskori sebek miatt nem vált belőle kiegyensúlyozott felnőtt. A kollégái sem szerették, mert szeretett kölcsön kéregetni, és nem akaródzott visszafizetni őket. Micki nővérrel ugyanígy volt, de a nő meglátta a lehetőséget, és anyagilag kész volt támogatni a férfit. Ő maradt Jimmy egyetlen barátja. A nő leszbikussága miatt nem alakult ki köztük szexuális kapcsolat, Luna anyafiguraként tekintett rá.

Maureennak jó állása, és még jobb "éjszakai mellékállása" volt, de ez sem elégítette ki a pénzéhségét. A kórházban felfigyelt egy gazdag, idős úrra, aki nagyon szép borravalót adott a nnak az ápolónak, aki hajlandó volt éjszakánként külön vigyázni rá. Csakhogy ez az állás nem Mickié volt, hanem egy egy Dwayne Bell nevű férfié. Maureen ahelyett, hogy kedvességekkel felkeltetre volna az idős úr figyelmét, egy jóval sötétebb tervet  dolgozott ki. Rávette Jimmy Lunát, hogy egyik este támadja meg Dwayne-t az utcán, és törje el a karját. Így a férfi nem tud bejönni dolgozni, és Maureen le tud csapni a gazdag kuncsaftra. Luna teljesítette a kérését és megverte őt, de szerencsére nem sikerült eltörnie a férfi karját. Bell alig pár nap után ismét bement a kórházba. Micki nővér őrjöngött, de legalább már rájött, hogy Jimmy erőszakos cselekedetekben is hasznos lehet.

A nő ezután egy tisztességesebb bevételforrás után nézett. Egyik kolléganőjével, Martha Espinozával jelentkezett egy pályázatra, mely értelmében több hónapig Szaúd-Arábiában kellett volna dolgoznia. Az ilyen kiküldetések nagy jó pénzt hoznak az ápolók konyhájára, de Maureennak más szempontból is kifizetődő volt. Jimmy Luna rettegett, hogy mi lesz vele hónapokig, míg az egyetlen barátja távol lesz. Nagyon szomorú volt, ezt még Martha Espinozának is elpanaszolta. Ez pedig csak még odaadóbbá tette őt. Mesteri manipulációs fogás volt ez Micki részéről.

Micki nem volt egy pedáns nő, több hónapra ő sem merte őrizetlenül hagyni a házát. Jimmy örömmel vigyázott volna a házra, de Maureen nem merte rábízni egy instabil és megbízhatatlan férfira becses tárgyait és háziállatait. Ekkor sodorta elébe a sors a huszonhét éves Stephen Eldridge-t. Egy meleg bulin találkoztak, és amikor a nő megtudta, hogy a férfi hivatásos házfelügyelő, munkát ajánlott neki. Stephen kapva kapott az alkalmon.

Azonban Micki megérezte a pénz szagát Eldrige-en. Felajánlotta, hogy miért ne költözne be hozzá korábban, és lehetne társtulajdonos? Egy ilyen ajánlatot fatális lenne visszautasítani, ha már így felkínálják! Stehen is így volt vele, kifizetett Maureennak 10 000 dollárt, és aláírt egy tulajdoni szerződést is. Ám azt csak a nő hamisította. Valójában nem is az ő háza volt, csak bérelte azt. Ám Eldridge ezt nem tudhatta, Micki pedig hamar elverte a pénzt. Még életbiztosítást is kötöttek egymás nevére.

Ám az együttélés nem úgy alakult, ahogy tervezték. Jó házfelügyelőhöz méltóan Stephen rendet akart tartani a házban, de ez Mickinek nem volt fontos. Végül a tisztasági problémák nyilvánvalóvá váltak, és Stephen alig néhány hónap után ki akart költözni. És szüksége volt a pénzre. Maureen nem tudott előteremteni 10 000 dollárt, és mindenképpen otthon kellett tartania a lakótársát, amíg megkeresi a pénzt anélkül, hogy kiderülne a csalása.

maureen-mcdermott-3.jpg

Egy ördögi tervet dolgozott ki. Megkérte Jimmy Lunát, hogy ölje meg Eldridge-t. A férfi végül belement, és egy este betört a házba, amíg Maureen nem volt otthon. Megkötözte a gyanútlan lakótárs kezeit, és egy ütővel megpróbálta agyon verni, de Stephennek sikerült kiszabadulnia, és elmenekült. Luna dolgavégezetlenül elment, áldozata pedig kórházba került. Ám a sebeivel hosszan tartó otthoni ápolásra szorult, és Micki nővér szívesen ápolta őt. Mire a férfi felépült, a kiköltözési terve feledésbe merült. A támadás elkövetőjét nem találták, és mivel az ügyet homofób gyűlölet-bűncselekményként kezelték, az agytröszt megúszta.

Ám Maureen tudta, hogy fény derülhet a csalására. Ráadásul a sikertelen gyilkossági-kísérlet miatt vérszemet kapott, és mindenképpen rá akarta tenni a kezét a barátja életbiztosítási pénzére. Hogy elüljön a vihar, a támadás után a nő elküldte Lunát a városból, de amint Etheridge felépült, visszahívta. Luna vállalta az újabb kísérletet, de ezúttal már segítséget kért a Lee-fivérektől. (Micki tudta, hogy Luna verőlegényeket fogadott, de nem ismerte őket név és arc szerint. A Lee fivérekről a tárgyalásán hallott először.)

1985. április 28-án Jimmy és a két Lee nyugodtan elment Maureenhoz, aki akkor már köntösben volt. Stephen éppen egy barátjánál vacsorázott, és indulóban volt haza. McDermott rávette Lunát, hogy megvágja a mellét, majd a nő többször megütötte magát és beleverte a saját fejét egy komódba. Ezzel vérömlenyt okozott magának, mely ugyan képes halált okozni, de Micki ezt megúszta. Ezután a saját hálószobájában várt, és hallgatta, ahogy a lakótársa hazaér. Ekkor a három férfi rátámadt, megverték és a saját ágyára lökték. Ezután Jimmy több tucat késszúrással megölte, majd Micky szólt neki, hogy vágja le a péniszét is. Így akarta szexgyilkosságként feltüntetni Stephen halálát. Ezután hagyta a triót elmenni, ő pedig hívta a 911-et.

Végül a Lee testvérek megkapták a büntetlenséget, cserébe tanúskodtak mind Luna, mind Micki ellen a bíróságon. Luna szintén a nő ellen vallott, hogy csökkentsék a büntetését. Végül 1990. június 8-án Jimmy Lunát életfogytiglani börtönre, sosem szabadulhat. Maureen Micki McDermott halálbüntetést kapott, még mindig várja kivégzését. Jelenleg Kaliforniában 22 nő van a halálsoron, közülük Maureen van a második legrégebb óta ott. (Az első Cynthia , akit négy kamaszlány elrablásáért és meggyilkolásáért 1989 nyarán küldtek a siralomházba.) A Dwayne Bell elleni támadásért soha nem ítélték el.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr6813139974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása