Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

A gyilkosok világának egyik legmegosztóbb személyisége - Christina Marie Riggs

2016. június 28. - Jack Hate

Christina egy érdekes figura a kriminológia történelmében. Egyesek szerint gyermekeit elhanyagoló és lusta volt, mások szerint egyenesen szadista szörnyeteg, vagy elmebeteg szociopata.. Sokak szerint azonban egy szerencsétlen áldozat volt csupán, akinek sosem volt esélye. Nem könnyű állást foglalni, de az biztos, hogy ez a nő meggyilkolta két ártatlan gyermekét.

christina_marie_riggs.jpg

Christina Marie Thomas 1971. szeptember 2-án született Oklahoma államban. Családjában voltak gondok. Unokatestvére megölte saját magát, és Christina édeasnyja is öngyilkosságot kísérelt meg. Ezzel szine példát mutatott a lányának, hogy hogyan kell kezelni a depressziót. A nagymamája elmegyógyintézetbe került, ami a gyilkos elmezavarát is magyarázhatja. A kislányt hamar elválasztották szeretett testvéreitől, s az anyja egyedül nevelte őt. Egy családtag és egy szomszéd is szexuálisan zaklatta. Christina kamaszkorában elhízott. (Ez egyfajta ösztönös védekezés volt, amit a korai szexuális bántalmazás váltott ki nála.)

A kiskori abúzus más kellemetlen következményt is hozott magával. Amíg más fiatalok a szerelmet keresték, neki csak a szex jutott. Ápolónői képzésben vett részt, ugyanis szeretett segíteni az embereken. 20 évesen szülte meg kisfiát, Justint. Az apát azonban nem érdekelte a gyerek, így a kisfiú anyja nevét, a "Thomas"-t kapta. Később Christina teherbe esett egy férfitól, John iggs-től, akihez hozzá is ment. Ám a nászéjszakán a nő elvetélt. Végül Mrs. Riggs mégistudott gyereket szülni, a kis Shelby-t, ennek ellenére a pár hamarosan elvált. A nő, aki egy szívkórházban dolgozott, megint egyedül maradt. Sokat túlórázott, hogy mindent megtudjon adni gyermekeinek. Életviteli tanácsadóként dolgozó testvére elmondta, hogy Christina elzárva tárolta a gyógyszereket, mindig tartott elég ételt otthon, és mindkét gyereke ágya fölé felrakta azok apáinak fényképét.Közben kapcsolata volt egy újabb férfival, aki elhagyta, és elvette szinte minden pénzét. Az egyedülálló anya agyon mélyre süllyedt a depresszióban, ennek ellenére abba hagyta a gyógyszer szedését, s hamarosan jelentkeztek nála az elvonási tünetek is. Mivel családjában halmozottan sokszor fordult elő az öngyilkosság(i kísérlet), ő is már jól ismert akart folyamodni. Ám mivel gyerekként elválasztották a testvéreitől, meg akarta akadályozni, hogy ez történjen az ő gyermekeivel. A nő beteg elméjében borzalmas ötlet bontakozott ki: meg akarta ölni a gyerekeit, majd magát is.

christina-riggs-children.jpg

1997. november 4-én az akkor 26 éves Christina lefektette az 5 éves Justint és a 2 éves Shelby-t. Eztán kálium-kloridot injekciózott mindkettejük ereibe. (Ezt a vegyszert használják az Egyesült Államokban a méreginjekció általi kivégzéseknél, mivel fájdalommentes szívleállást okoz.) Azt azonban nem tudta, hogy vízben oldva kell beadni a mérget, különben szétégeti az ereket, és minden szövetet, ami az útjába jut, de nem jut el a szívig. Mivel Christina ezt nem tudta, illetve nem tette meg, a két gyermek borrzalmasan szenvedett, s fájdalmukban kiabálva vonaglottak az ágyaikban. Az anya nem bírta nézni gyerekei szenvedését. Morfininjekciót adott be nekik, de mivel az áldozatok ide-oda dobálták testüket, lehetetlen volt eltalálni a vénájukat. Ezért az anya fogott egy párnát és megfojtotta a gyerekeit.

Ezután - nem okkulva hibájából a kálium-kloriddal - ugyanezt a mérget fecskendezte saját ereibe is. Ezzel szétégette az egyik vénáját (a képen ő maga mutatja a helyét). Majd 28 db. antidepresszáns tablettát vett be - ennyi volt még otthon. Gondosan elhelyezte gyermekei holttestét az ágyába, majd elájult.

christina-riggs-2.jpg

19 órával később az anyja talált rá Christinára, akiben már alig pislákolt az élet. A gyilkos, miután megmentették az életét, beismerte a bűnét. Esete óriási közfelháborodást váltott ki, az emberek bosszút akartak állni rajta. (A gyerekgyilkossokkal senki sem szimpatizál, ráadásul a túlszúlyos Christina nem volt éppen szimpatikus vádlott.) Voltak, aki azt mondták, hogy a gyilkos szándékosan nem oldotta fel a kálum-kloridot, hogy hínozza a gyermekeit.Tárgyalásán az ügyész önzőnek és kegyetlennek állítottta be a nőt, aki ilyen durva módon akart megszabadulni az anyaság bűnétől. A védelem a vádlott elmeállapotára hivatkozott, de az esküdteket jobban foglalkoztatta az a tény, hogy 3-5 perc kell egy ember megfojtásához. Végül a nőt halálra ítélték (érdemes megjegyezni, hogy adig majdnem száz évig egy nőt sem végeztek ki Arkansas államban)

christina-riggs-4.jpg

Bár az USÁ-ban olykor évtizedekig várnak a halálraítéltek a kivégzésükre, Christina mindössze két évig maradt a siralomházban. 2000. május 2-án végezték ki méreginjekcióval. Kálium-klorid volt a vegyszer, ami a halálát okozta, ugyanaz az anyag, mellyel megölte a gyerekeit és megrpróbálta megölni magát is. 28 éves volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr288852380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása