Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Kitűnő tanulóból elmebeteg tömeggyilkos - Michael Owen Perry

2016. december 02. - Jack Hate

Michael Owen Perry 1955-ben született Louisiana államban. Ő volt családja legfiatalabb gyermeke. Az iskolában kitűnő tanuló volt, és egy népszerű helyi zenekarban a Great Pretendersben is játszott. Minden remekül alakult egészen 13 éves koráig. Ekkor halt meg a bátyja, Ronnie egy munkabalesetben, ez pedig nagyon lesúlytotta a családot. Akkor mutatkozott meg a Perry család örökös kolonca, a skizofréniára való hajlam. Ez egy komplex gondolkodási zavar, az emberiség által ismert legsúlyosabb elmebaj. A tragédia hatására Michael nővérén megmutatkoztak a skizofréniára utaló tünetek, így a lány elmegyógyintézetbe került. Michael is furcsán kezdett viselkedni, például meg volt róla győződve, hogy a bátyja Angliában nyaral.16 évesen a szülei kivzsgáltatták, majd két évvel később a Pineville-i Központi Kórház pszichiátriájára küldték a fiút. Ekkora már megjelentek a hallucinációk is.

Perry megszökött az intézetből, és visszament szüleihez a louisianai Port Arthurbe, a Mexikói-öböl partvidékére. A férfi a szülei hátsó kertjében élt egy lakókocsiban. Magába fordult, és mindig fejhallgatót viselt, még ha nem is hallgatott zenét. Megszállottan bámulta a tévét, néha üres adásra állítva. Magában beszélt, de ha mások szóltak hozzá, nem reagált. Állandóan katonai ruhákat hordott, és megváltoztatta a nevét egy értelmetlen szóösszetételre. Aggódó szülei nem tehettek semmit az ellen, hogy jóképű nagyfiuk visszatérjen a normális életbe.

resiz-michaelowenperry.png

Michael 1980-ban látta először a Xanadu című filmmusicalt. A film főszereplője, Olivia Newton-John egy isteni görög múzsát, Zeusz lányát, Terpszikhorét alakított, aki segédkezik egy görkorcsolya-diszkó palota megalapításában Los Angelesben. Perry rengetegszer megnézte a filmet, és rögeszméjévé vált Olivia Newton-John. Illetve nem is ő, hanem a Xanaduban alakított karaktere, Kira. Betegsége miatt Michael nem tudta megkülönböztetni a valóságot, a fikciót és saját belső hangjait, és nem tudta elhatárolni Newton-Johnt a filmbéli karakterétől.

A férfi meg volt róla győződve, hogy közte és az énekesnő között egy felbonthatatlan, misztikus kapocs van. A belső hangjai erőszakos cselekedetekre buzdították, és Perry úgy vélte, ezek csak is Newton-John parancsai lehetnek. Azt hitte, kapcsolat van Olivia malibui villája és a szülei Port Arthur-i háza között, és a bálványa a szeme színének változtatásával kommunikál vele. Michael a tévéjét üres adásra állította, a képernyőjére pedig filctollakkal színes szempárokat rajzolt. Ezeknek a rajzoknak - Perry beteg elméje szerint - mindig változott a színük, és ebből a férfi ki tudta olvasni Olivia neki szóló parancsait. A férfi hasonlóságot vélt felfedezni a bálványa és saját anyja szeme között, néha össze is keverte őket. Egyszer rájött erre, és súlyosan megverte az anyját.

A férfi arra a következtetésre jutott, hogy Oliviát fogva tartják az oroszok a közeli Arthur-tó fenekén, és a nő telepátia útján üzeni meg parancsait. A férfi az összes fát kivágta otthona környékén, hogy ne zavarják az üzenetet hordozó jeleket. Perry képzelgései paranoiába fordultak át. Üres csomagokat küldött saját magának, hogy kiderítse, megfigyelik-e. Egyre ijesztőbb látomásai lettek, például rothadó holttesteket látott előbújni a padló repedéseiből. Ezekért is Neweton-Johnt okolta. 1982-től már leveleket küldözgetett az énekesnőnek, melyben a magánéletét taglalta. A levelek ismeretlen címről érkeztek, és tele voltak bibliai utalásokkal. Eleinte ártatlanok voltak, de később egyre fenyegetőbbek lettek, emiatt fegyveres őröket rendeltek ki Olivia malibui otthonához.

Perry nem értette, hogy Olivia-Kira miért kínozza őt a televízión keresztül, ahelyett, hogy örök életet adományozna a számára. Úgy vélte, hogy csak úgy vethet véget a szenvedéseinek, hogy ha megöli Olivia-Kirát. 1983 áprilisában elutazott hozzá Malibuba. Newton-John két hektáros birtoka pont egy erdő mellett volt, így Perry napokig bujkált a fák között. Háromszor próbált bejutni az énekesnőhöz, de a biztonsági őröket látva inába szállt a bátorsága. Ám utolsó kísérlete után elkapták az őrök, akik átadták őt a helyi rendőrségnek. Azok azonosították egy lábminta alapján, és azt is kiderítették, hogy ő küldte a zaklató-leveleket. Ám mivel nem követett el semmi komolyat, elengedték.

Perry taxival elhagyta a várost, majd hazautazott Louisianába. Zavart volt, dühös, és még mindig kínozták őt a hallucinációi. Pszichotikus rohamot kapott, és dühét a családján vezette le. 1983. július 17-én kora hajnalban Michael fogott egy .357-es Magnum Berettát, és elment két felnőtt unokatestvére házába. Olivia-Kira képzelt parancsaitól hajtva mindkettejüket közvetlen közelről fejbe lőtte. Ezután hazasétált, és zenét hallgatva megvárta, hogy a szülei hazatérjenek. Amint beléptek az ajtón, lelőtte Chestert, az apját, Grace-t, az anyját és a szülei által nevelt kétéves unokaöccsét is, akit gonosz lénynek tartott. Ezután telerajzolta szemekkel a házat, ellopott 4000 dollárt a szüleitől, és elmenekült.

A rendőrség július 19-én fedezte fel a két mészárlás helyszínét. Találtak egy listát, melyre titkosírással volt felírva tíz ember neve. Köztük volt az öt áldozat, Sandra Day O'Connor legfelsőbb bírónő, Olivia Newton-John és a későbbi férje, Matt Lattanzi is. A hatóságok nem találták meg Perry-t, pedig nagyon erős hajtóvadászatot indítottak ellene.

Végül július 31-én letartóztatták Perry-t egy rádió ellopásáért Washington D.C.-ben. Csak később jöttek rá, hogy sikerült elfogniuk a louisianai családirtás elkövetőjét. Kiderült, hogy, hogy Michael egy olcsó motelben bújt meg, és meg akarta ölni a szövetségi bírónőt. A férfi szobájában kilenc (más források szerint mindössze hét), szemekkel telerajzolt tévékészüléket találtak, de egyikben sem volt adás. Perry azt állította, hogy csak a statikus képek tűntek értelmesnek a számára. A férfit visszaküldték Louisianába, ahol előkészítették az ellene szóló büntetőpert.

A pszichiáterek nem értettek egyet Michael állapotát illetően, de hosszas jogi huzavona után alkalmasnak találták a tárgyaláson való részvételre. Az ügyvéd védence pszichiátriai állapotára alapozta a védelmet, Perry azonban arra hivatkozott, hogy ő egy Isten, és csak jót akart az emberiségnek. Az esküdtszék bűnösnek találta a vádlottat szándékos emberölés vádjában, és 1985-ben halálra ítélték. A védelemnek azonban sikerült az elítélt elmeállapotára hivatkozva halasztást kapnia. A jogi huzavona még mindig nem ért véget, és 1990-ben az ügy a Legfelsőbb Bíróság elé került. A Kúria visszautalta a döntéshozatal kötelességét a 19. számú Louisianai Körzeti Bíróságnak. Az ő ítéletük szerint egy jogállamban tilos valakit csak azért kényszergyógykezelés alá vetni, hogy később kivégezzék. Így a férfi büntetését életfogytig tartó börtönre enyhítették a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. A börtönben lehetősége nyílt a kezelésre, de Perry visszautasította a gyógyszereket, mondván ő egy Isten. Mind a mai napig téveszméktől szenved, és a betegsége olyan súlyossá vált, hogy semmien kezelés nem segítene rajta. Életéről egy könyv is íródott Guilty But...Insane címmel, és a Leggonoszabb című amerikai dokumentum-sorozat egyik epizódjában is volt szó az ügyéről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr9312017839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HgGina 2016.12.04. 17:17:18

"...hogy semmien kezelés..."
Egyre gyakrabban látni ien-oan marhaságokat. Oan nehéz lenne átnézni élesítés előtt?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.12.04. 17:43:55

@HgGina: A semmien az semmi a "súlytotta"-hoz képest!

Cpeti123456 2016.12.04. 18:22:26

csere lesz vajon?
Mert az elsőért ami a kommentben a második, automatice egyes járt...

dukeekud 2016.12.04. 19:44:40

Azert durva lehet, ilyen elmebetegseggel letezni. Meg akkor is ha valoszinuleg olyan mertekben beteg, hogy felsem fogja, es egyaltalan nincs betegsegtudata. Bezarva lenni a sajat beteg agyaba, egy 24 oras eletfogytiglan tarto remalomba.

lillioom 2016.12.04. 22:33:45

Azt nem értem, hogy ilyenkor miért nem lehet kényszergyógykezelést alkalmazni... Nem hiszem, hogy emberségesebb így, örök szenvedésre ítéltetve élni... :(

pmate95 2016.12.05. 01:19:13

Érdekesek ezek a cikkek, szívesen olvasom őket, de én is örülnék ha kevesebb elgépelés, helyesírási hiba lenne bennük. :) Word segít ;)

2016.12.05. 05:26:44

Ember, mielőtt publikálsz, olvasd már át, amit írtál! A súlytotta helyesen sújtotta. Azellen két szó. Az elütésekről már nem is szólva. Nem szoktam nyelvtannáci lenni, de a mondatonként előforduló hibák teljesen elvonták a figyelmemet az írásról.
Ja és max. sorozatgyilkos, mert tömeggyilkos Hitler volt.
Valaki jogban jártas: van Kúria Amerikában?

Rocky 2016.12.05. 08:03:38

@lillioom: én azt nem értem, hogy miért nem lehet likvidálni az ilyen embert? Nem fog meggyógyulni, veszélyes, örömet se magának se másnak nem okoz.
Azt sem értem, hogy miért nem engedik, hogy aki öngyilkos akar lenni a börtönben, az megtehesse.
Ehhez képest meg támogatják az eutanáziát 14 éves korban, mert lelki bajai vannak az illetőnek...

szamaritánus 2016.12.05. 08:26:36

lesúLYtotta... engem a helyesírásod súLYt le, de nagyon.
süti beállítások módosítása