Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Gazdag, jóképű és tömeggyilkos - Martin Bryant

2016. július 21. - Jack Hate

Martin John Bryant 1967. május 7-én született a tasmániai Hobartban, Ausztráliában. Visszahúzódó és érzéketlen gyermek volt. A többi gyermek sokat bántalmazta, egyszer majdnem vízbe fojtották. Martin ennek hatására megutálta az embereket, és antiszociálissá vált. Kövekkel dobálta a társait és kínozta az állatokat. A szüleit aggasztotta a dolog, és orvoshoz vitték a fiút. A pszichiáter skizofréniát diagnosztizált nála, ez az emberiség által ismert legsúlyosabb elmebaj. A kis Martin imádta a tüzet, piromániássá vált. 10 évesen megpróbálta felgyújtani magát. Két évvel később egy petárda felrobbant a kezében. A kórházban interjút készítettek a fiúval, melyben azt mondta, hogy nem fogja abbaagyni a gyújtogatást.

martin.jpg

220px-martin_bryant.jpgMartin IQ-ja alacsonyabb volt az átlagnál, és úgy érezte, hogy a társadalom kivetette őt magából. nagyon magányos és agresszív volt, és haragudott a világra.

Felnőttkorában Bryant kertészként és ezermesterként kezdett dolgozni magánházaknál. Az egyik ügyfele egy gazdag idős hölgy volt. Összebarátkoztak, és a nő megengedte Martinnak, hogy költözzön hozzá. Ez a barátság nagyon jó volt mindkét fél számára. Martin igencsak jóképű társaság volt, aki viszont egy megértő és kedves társaságra talált. Ez egy boldog időszak volt a férfi életében, végre nem érezte kitaszítottnak magát. Ám a hölgy autóbalesetben meghalt nagyjából abban az időben, amikor Martin apja is öngyilkos lett. A férfi végleg magára maradt.

Mivel a barátjának nem volt családja, Bryant örökölte a nő másfél millió dolláros vagyonát. Hirtelen nagyon gazdag lett, de nem tudta, hogy mit kezdjen a pénzzel, és még mindig magányos volt. Gyakran utazott repülőn, csak azért, hogy felszínes kapcsolatot alakítson ki a mellette ülő utassal. Bryant viselkedése egyre kiszámíthatatlanabbá vált. Erőszakos volt a nőkkel, és egyre több pénzt költött különböző fegyverekre. Egyértelmű volt, hogy ebből egy nap bajok lesznek.

Úgy döntött, hogy bosszút áll a világon, amely olyan kegyetlenül kivetette magából. Zavart elméjében bosszúszomja egy tömeggyilkosság megtervezésében bontakozott ki. Talált egy kávézót a tasmániai Port Arthur-ben. Riporternek kiadva magát fotókat készített a kávézóról és környékéről. Úgy ítélte meg, hogy a helyszín megfelelő lenne egy világhírű mészárlás megrendezésére.

martinbryant_1.JPG

1996. április 28-án Bryant megreggelizett a kávézóban. Vele volt egy nagy, nehéz táska is, benne a fegyvereivel. Egyszer csak váratlanul előkapottt egy puskát, és tüzet nyitott a gyanútlan vendégekre. 12 embert ölt meg itt. Bryant ekkor átment a szomszédban lévő ajándékboltba, ahol megölt két eladót és néhány vevőt. Látta a mozgolódást a kávézóban, ezért a bolt ablakán keresztül lövöldözött az épületre.

martin_bryant.jpg

Több turista is azt hitte, hogy valamilyen történelmi játék zajlik. Martin kiment egy parkolóba, ahol folytatta a lövöldözést. Egy három éves gyereket is lelőtt. Sajnos nagyon jól célzott. Meggyilkolta egy fizetőkapu személyzetét, majd elfoglalt egy házat és túszokat ejtett. 18 óráig ott maradt, majd felgyújtotta a menedéket, és elmenekült. Végül megtalálták a súlyosan megégett férfit, és letartóztatták.

Martin Bryant 35 embert gyilkolt meg, és 23 embert megsebesített.

Bryant eleinte mindent tagadott és kinevette a vádat, ám végül is bűnösnek vallotta magát. Életfogytiglani börtönre ítélték a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül, és további 1035 év ráadást is kapott. Jelenleg is börtönben ül, és már jó pár öngyilkossági kíséretet is elkövetett.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr748905122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása