A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

Jamila M'Barek, a gyilkos grófnő

2017. november 10. - Jack Hate

Jamila M'Barek rendkívüli életútja 1961-ben vette kezdetét Lens városában Franciaországban. Arabbevándorló szüleinek rajta kívül még hat gyermeke volt. Alkoholista apjuk rendszeresen verte az egész családot. Jamila hat éves koráig szörnyű abúzusban részesült, mígnem az anyja fogta a hét gyermekét, és vhazavitte őket Tunéziában. Más kiutat nem láttak a férfi karmai közül. djamila-in-a-bra-503263.jpg

A lány az észak-afrikai országban nőtt fel szerény körülmények között. Végül a huszas évei elején Svájcba emigrált, onnan pedig Párizsba ment, ahol színésznőnek tanult. Ebből azonban nem tudott megélni, és csekély jövedelmét prostitúcióval egészítette ki. A fiatal nőnek nem voltak aggályai a szakmájával kapcsolatban, és hamar luxusprostituált vált belőle, akit csak a Felső Tízezer tagjai engedhettek meg maguknak.

Jamila huszonhét éves volt, amikor hozzáment a holland multimilliomoshoz, Raf Shoutenhez. Hamarosan született egy fiuk, az ifjabb Raf, majd egy kislány is, Kiara. Azonban a családi élete nem volt boldog. A nő unta a családi életet, a férje pedig rengeteget dolgozott. Végül a gyerekeket voltaképp az apai nagyanyjuk nevelte fel. Jamila alig látta őket, de ő ezt nem igazán bánta. A gazdag feleség belevetette magát a francia Riviéra romlott erkölcsű világába, és ismét áruba bocsátotta a testét.

Ez a lépés sokat elárul M'Barek lelki világáról. Rengeteg pénze volt, nem szorult rá a munkára. Egyszerűen csak szerette a munkáját, és ebben az sem akadályozta meg, hogy házas volt. Jamila kuncsaftaji közé több milliárdos és híresség is tartozott. Állítólag még Bruce Willis, George Clooney és Björn Borg is megvolt neki, ami - valljuk be -  nem kis teljesítmény. Még a Playboyban is szerepelt.

Végül id. Raf Schouten rájött, hogy mivel foglalkozik a felesége, és elvált tőle. A gyerekeket is magával vitte. Jamila eleinte örült, mert nem lóg a nyakán, de hamar meggondolta magát. Vészesen közeledett a 35. születésnapja, ami a szexiparban akár végzetes is lehet. Míg ott volt a férje, megvolt az anyagi biztonsága, de most magára maradt. Csak idő kérdése volt, hogy mikor túrják ki őt fiatalabb kolléganői.

mv5bmtywotk2nzi5nf5bml5banbnxkftztgwmdewmzu1mje_v1_uy1200_cr485_0_630_1200_al.jpg32961251.jpg

A gyilkos grófnő, mellette Hailey Foster könyve az esetről

Végül mégis megtalálta a szerencse a 64 éves Anthony Ashley-Cooper személyében. A férfit Jamila madamja, Catherine Gurtler mutatta be a nőnek, mivel tudta, hogy ennek a kiemelt fontosságú kliensnek M'Barek "ritka szakértelmére" van szüksége. Az idős úr jó fogás volt. Shaftesbury tizedik Earljeként Európa egyik leggazdagabb emberének számított, emellett csinos ingatlan-birodalmat gyűjtött össze Nyugat-, és Dél-Európában. Híres filantróp és társasági ember volt, aki megunta a ködös Albiont, és a francia Riviérára tette át székhelyét.

Természetesen az ő életének is voltak bizonyos aspektusai, melyek nem tartoztak a külvilágra. Több forrás szerint is szerette a szadomazo játékokat. Állítólag az "édesanyjának" hívta Jamilát, miközben a nő elfenekelte. Ez a nő számára is bizarr volt, de jövedelmező. Egy idő után ő lett a gróf kedvenc prostituáltja. M'Barek kész volt rádobni egy lapáttal.

jamilams1905_468x395.jpg

Lord és Lady Cooper

2002-ben a nő előállt a nagy hírrel: terhes. És ki hinné, de Shaftesbury grófja az apa! Hát nem hihetetlen! A férfi elhitte a hazugságot, és úgy döntött, vállalja a gyereket. Hamarosan össze is házasodtak Hollandiában. Jamila és gyermeke lettek a férj végrendeletének fő kedvezményezettjei, illetve kapott több luxusingatlant is. A nászajándéka például egy Ł500 000 (mai áron Ł750 000) értékű lakás volt.

M'Barek elérte célját, de tervében volt egy hatalmas hiba: nem jött a baba, melyet a férjének ígért. Hat hónapnyi színlelés után Anthonynál betelt a pohár, és kérdőre vonta a fiatalasszonyt. Jamila ekkor azt hazudta, hogy abortusza volt. Azzal érvelt, hogy rossz hatással lett volna a gyerekre az apja alkoholizmusa és bizarr szexuális tevékenysége. Azonban a későbbi bírósági tárgyaláson semmilyen abortuszra utaló bizonyítékot nem találtak.

19b3a963000005dc-3499424-image-m-6_1458334851684.jpg

A "boldog" házaspár

Ez természetesen felbőszítette a férjet. Nem akart már semmit sem a nőtől, de ilyen elit körökben túl nagy kockázat lenne egy válás, főleg Jamila múltja miatt. Így továbbra is házasok maradtak, de külön éltek. A férfi fiatalabb hölgyeknél keresett vigaszt, de cserébe átlagosan 11 000 dollárt fizetett a nejének havonta. Ez volt M'Barek álma:  házasság minden pénzügyi előnyét élvezheti anélkül, hogy egyáltalán le kéne feküdnie a nem túl vonzó férjével. Csodálatos volt!

De a jó dolgok sem tartanak örökké. Az Earl ugyanis megismerkedett egy marokkói származású cannes-i prostituálttal, a fiatal Nadia Orchéval. A kétgyermekes anya annyira lenyűgozte, hogy el akart válni Jamilától. Így Nadia lehetett volna a negyedik felesége.

article-2323086-01ceaa8d0000044d-55_634x524.jpg

Anthony Ashley-Cooper, Shaftesbury 10. Earlje

Mondanom sem kell, Jamila nem repesett az örömtől. Tudta, hogy az álterhessége után a bíróság az Earl javára dönt, és neki mindenről le kell mondania, amire a házassággal szert tett. Vagyis elveszítette volna (olvasd fel egy szuszra!):

- egy délnyugat-franciaországi szélmalom

- egy 700 000 eurós cannes-i ikervilla, személyzettel ellátva

- egy négykerék-meghajtású luxusautó

-a havi juttatásai (ezek olyan 7500 és 10 000 euró körül mozogtak havonta)

A válás tehát tönkre tette volna Jamilát, a férjét pedig már nem lehettt meggyőzni. Azonban egy házasságnak máshogy is véget lehet vetni... A nő jól tudta, hogy nem fogja tudni megölni Európa egyik leggazdagabb emberét egyes-egyedül, segítségre volt szüksége. Hamarosan sikerült is megnyernie magának a bátyját, Mohammed M'Bareket. A férfi karrierbűnöző volt, a szervezett bűnözés sem volt idegen tőle. Az ügy szakértői szerint pszichopata volt, bár Jamila bűneihez képest ő még így is kispályásnak számított

djamila-and-mohammed-m-barek-503255.jpg

Mohamed és Jamila M'Barek

Végül Mohamed 250 000 eurót kért a munkáért. Jamila már előre kitervelte, hogyan kövessék el a bűntényt, így nem haboztak sokáig. 2004. november 5-én lett volna a nő és volt férje harmadik házassági évfordulója, és Jamila meghívta magához az Earlt egy kis nosztalgiázásra. Azonban Anthony alig lépett be volt neje cannes-i otthonának ajtaján, Mohamed máris rátámadt. A földre lökte és ököllel verte az idős urat, majd puszta kézzel fojtogatni kezdte. A húga pedig mellette állt és nézte.

Miért öltek ilyen kegyetlenül? Valószínűleg a támadás előhozta a gyermekkori traumáik emlékét, amikor az apjuk mindkettejüket verte. Talán az áldozat a páros édesapját testesítette meg, és most bosszút álltak. Ez persze nem változat azon a tényen, hogy a gyilkosságot az anyagi haszonért követték el.

A brutális támadás nem tartott sokáig. A hivatalos álláspont szerint a 66 éves férfival az oxigénhiány, illetve nyaktörés végzett. Ez hatalmas dühre utal Mohamed részéről. Miután végzett, ő és a húga a nő autójába tették a holttestet, majd kivitték egy hegyvidékes, erdős területre Cannes közelében. Ott néhány faággal és levéllel betakarták a tetemet, és bedugták egy fa árnyékába.

800px-theouleplage.JPG

A környék, ahonnan az áldozat holtteste előkerült

Az embereknek hamar feltűnt az Earl hiánya. Néhány nap után jelentették az eltűnését, és a nyomozók egyből Jamilát vették elő. Ő persze minden vádat tagadott. Azonban egyre gyűltek ellene a terhelő bizonyítékok. A nyomozók felderítették a nő múltját, a házassági problémáikat és a zűrös válás minden részletét is. Arra utaltak jelek, hogy a férje vele töltötte az estét azon a napon, amikor utoljára látták. Ráadásul a nő még az eltűnés hetén átutalt negyedmillió eurót a bátyja számlájára. Emiatt a férfi is gyanúba keveredett, mint esetleges bérgyilkos.

Végül 2005 februárjában Jamila megtört a nyomozók szorongatása miatt, és egy pszichiátriai intézetben bevallotta, hogy neki és a bátyjának is köze volt a férje halálához. Igaz, csak annyit vallott be, hogy rá akartak ijeszteni a férfira, de az véletlenül meghalt a veréstől. Február 25-én letartóztatták a nőt, másnap pedig a bátyjára is sor került müncheni  otthonában. Az áldozat holttestét április 7-én találták meg.

599682.jpg

Az elkövetők a tárgyaláson

A páros ragaszkodott Jamila sztorijához, de a bíróságot nem sikerült átverniük. Az elhúzódó tárgyalás, melyet a média is kiemelt figyelemmel kísért, végül a testvérek kárára ért véget. 2007. május25-én Jamila és Mohamed M'Bareket előre megfontolt emberölésben találták bűnösnek, és mindketten 25 év börtönt kaptak. 2009-ben a nő büntetését 20 évre mérsékelték. Jelenleg is börtönben vannak.

Homofób támadás, csalás és gyilkosság - Micki nővér kalandjai

1985. április 28, a helyszín Van Nuys, Kalifornia állam. A rendőrséget egy kertvárosi házhoz riasztják, ahol egy rettegő, összevert nő fogadja őket. A harminchat éves nő Maureen McDermottként azonosítja magát, és elmondta, hogy övé a ház. Állítása szerint  három órával korábban három férfi betört hozzá, majd felpofozta és megkéselte őt, valamint beleverték a fejét egy komódba. A köntöse véres volt, és megmutatta a vágást, melyet az egyik támadója ejtett a mellén. A nő sírt és nagyon félt, pedig ez még csak a jéghegy csúcsa volt. McDermott hamarosan a hálószobába küldte a rendőröket.

A kiérkező rendőrök egy szabályos vérfürdőre bukkantak. Egy halott férfi feküdt a hátán az ágyon, a hátát és a mellkasát is késszúrások borították, valamint a kezén és a karján is védekezési sérülések éktelenkedtek. A későbbi orvosi vizsgálat rámutatott, hogy összesen negyvennégyszer szúrták meg az áldozatot, ebből huszonnyolc már önmagában is halálos volt. Azonban nem ezek maradtak meg a leginkább a nyomozók fejében. A holttest sliccét lehúzták, és a hímvesszőjét levágták. Kétségtelenül ez volt a legborzasztóbb bűnügyi helyszín, ahova a kisváros rendőrei valaha betették a lábukat.

maureen-mcdermott-1.jpg

Micki nővér

A nyomozók kikérdezték Maureent, aki elmondta, hogy az áldozat a lakótársa, a huszonhét éves Stephen Eldridge. Mindketten melegek voltak, és egy melegbárban találkoztak. A nőnek házfelügyelőre volt szüksége, és Stephen örömmel segített neki. A férfi csak pár hónappal korábban költözött be hozzá.

Azt is elmondja, hogy a férfi egy vacsorán volt aznap este, ő pedig éppen fürödni készült, amikor megjelent a három maszkos férfi. Bántalmazták őt, miközben megvárták, hogy Stephen hazaérjen, és akkor csaptak le a férfira. Eszerint ez egy megtervezett támadás volt, és szándékosan választották ki a fiatal férfit.

Tovább

Megerőszakolta és megölte férjét az ápolónő - Patricia Jennings

Legújabb történetünk 1983 júniusában kezdődött. Az észak-karolinai Westwood Manor Idősotthonban a személyzenek súlyos gondja akadt. Az egyik páciensük súlyos alkoholista volt, és ez már az egészségét veszélyeztette. A vezetőség ekkor úgy döntött, segítséget kér az Anonim Alkoholisták Szövetségétől. A szervezet az egyik tapasztalt tagját, a 73 éves William Jennings-et küldte el a konzultációra. A férfi nyugdíjas üzletember volt, aki régen maga is megjárta az alkoholizmus poklát. Ám azóta meggyógyult, és rengeteg időt áldozott más alkoholisták megsegítésére. Ismerősei nagyon jó és nagylelkű embernek tartották, aki tudott hatni az embereknek. Emiatt az AA tagjai között is elismert volt.

Arról, hogy az említett pácienssel mi lett végül, már nem szól a fáma, azonban a konzultáción történt valami más is. William beszédbe elegyedett az egyik ápolónővel, a negyven éves Patricia Wells-szel. Az idős úrnak, ha meg is tetszett neki a hölgy, volt annyi esze, hogy nem hozta zavarba a közeledésével. Azonban Patriciában emberére talált, és a nő meghívta őt egy randevúra. Bár harminchárom  év volt köztük a korkülönbség, a románcuk hamar komollyá vált. Négy évvel az első találkozásuk után, 1987 szeptemberében egybe is keltek.

130516100126-jennings-3-horizontal-large-gallery.jpeg

A bájos Patricia Wells-Jennings nagyszerű nővér volt, páciensei és kolléganői is egyaránt szerették. Azonban már csak a kedvenc ügyfelét ápolta, a férjét. Gondoskodott a férfiról, és nem csak mint bentlakó nővér, hanem - minden beszámoló szerint - szexuálisan is. A férfi különösen élvezte a fiatalabb nő közelségét, és a jelek szerint igencsak kedvelte a "Cowgirl és a bandita" című szerepjátékot. Patricia pedig a jelek szerint örömmel állt a rendelkezésére.

Tovább

5 diktátorfeleség, akik még a férjeiknél is kegyetlenebbek voltak

diktátor szóról mindenkinek a népirtások, a nép elnyomása, és az Adolf Hitlerhez vagy Joszif Sztálinhoz hasonló alakok jutnak eszébe. A feleségeikről azonban már sokkal kevesebb szó esik. De míg a diktátorok gyakran becsvágyóak és kegyetlenek, a diktátorfeleségek nagyon különbözőek lehetnek. Míg Eva Braun mindig a háttérbe húzódott, addig például Evita Perón saját politikai karrierbe kezdett. De arra is van példa, hogy a first lady-k felülmúlják a férjeiket, ha kegyetlenkedésre kerül sor. Most felsoroljuk a történelem öt leggonoszabb diktátorfeleségét.

Fulvia Antonia, Marcus Antonius felesége

300px-fulvia_antonia.jpg

Diktátorokról először az ókori Rómában beszélhetünk, és bizony, néhány kegyetlen nő már ekkor kihasználta az alkalmat. Ilyen nő volt a gazdag örökösnő, Fulvia Antonia is, aki ravaszságával és politikai számításaival bármelyik férfi felül tudta volna múlni. Politikai terveit három férje segítségével valósította meg, akiket a vagyona segítségével a hatása alá vont. Harmadik férje, a biszexuális Marcus Antonius aktív segítője volt a hatalomra jutása során, miközben a nő szövetséget kötött Octavianusszal is. A nő ezekkel a lépésekkel az addigi legbefolyásosabb nő lett Róma történelemben. Ő lett az első nem mitológiai nőalak is, akit pénzérmén szerepeltettek.

Állítólag a nő keze is benne volt, ellenfelének, a filozófus Cicerónak a Kr. e. 44-es meggyilkolásában is, melyet Antonius  szervezett meg. A férfi fejét levágták, és körbehordozták Róma utcáin. Fulvia örömmel nézegette a fejet, majd kitépte a nyelvét, és egy kalaptűvel összeszurkálta. Azonban legfőbb szövetségese, a férje beleszeretett VII. Kleopátra egyiptomi királynőbe, és háborúba kezdett Octavianusszal. Míg a férfi  Egyiptomban volt, Fulvia egy hadsereggel megtámadta Rómát, de Octavianus legyőzte. A nő békét kötött a hadvezérrel, majd Athénbe ment, ahol összeveszett Antoniusszal. Nem sokkal ezután természetes halált halt.

Tovább

Egy bukott rockzenész, egy erőszakoló kamaszlány és egy gyilkos anya - A Sid Vicious-sztori

A Sex Pistols basszusgitárosa, Sid Vicious a rock 'n' roll történelmének legellentmondásosabb figurája. Habár zenészként egyáltalán nem lett felejthetetlen, de botrányhősként örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. Élete tele van sötét foltokkal, mint a drogok, az öncsonkítások és a gyilkosságok. Azonban rövid élete legtöbb részét továbbra is rejtély.

A rocklegenda Sid Vicious 1957. május 10-én született Angliában, John Ritchie néven. Az anyja, Ann McDonald még kisbabaként Ibizára vitte, az apja pedig magukra hagyta őket. Ezután anya és fia visszaköltöztek az Egyesült Királyságba. Kentben Ann megint férjhez ment, de az új férj fél év múlva meghalt rákban. Ann ezután egy bérleménybe költözött egy olyan lépcsőházba, amelyet kifejezetten drogosoknak tartottak fenn. Ann, hogy megszerezze a lakást, elkezdett drogozni, és rövidesen már heroinfüggő volt. A kis John rendszeresen tanúja volt annak, ahogy az anyja belövi, illetve túladagolja magát. Ez a gyerekeknek sokszor nagyon erős trauma, és gyakran követendő példát látnak az ilyenfajta viselkedésben. Siddel is ez történt, és kamaszként ő is rákapott a drogokra.

bob-gruen-sid-vicious-usa-1978.jpg

A 17 éves Johnny rengeteget kóborolt London utcáin, köztük az akkor még kevésbé ismert SEX boltban. Itt árulták a legújabb, legmenőbb ruhákat. Bőrdzsekik, farmerek, bakancsok, ilyenek. Itt simerkedett meg John Lydonnal (művésznevén Johnny Rotten), Chrissie Hyndeval és a SEX társtulajdonosával, Malcolm McLarennel is. John Ritchie és Hynde összeálltak, és megalapították a Pretenders. Hynde-nak azonban tervei voltak a kamaszfiúval, és bár a lány öt évvel volt nála idősebb, rá akarta venni a fiút, hogy lépjen vele álházasságba, hogy munkaengedélyt kapjon

Tovább

A Salvatore Antonio-gyilkosság, avagy ki ölte meg New York királyát?

1932. március 28-at írunk, a helyszín a New York állambeli Albany külvárosa. Egy gyanútlan földmunkás éppen ki ment a telkére dolgozni, amikor rémisztő felfedezést tett. Egy férfit az ő birtokán gyilkoltak meg elképesztő kegyetlenséggel, és a holttestet a helyszínen hagyták. Kihívta a rendőrséget, akik hamar azonosították az áldozatot. Ő volt a 30 éves new yorki Salvatore Antonio. A férfira több lövést is leadtak egy marokfegyverből, ennek ellenére a halálát a mellkasát érő késszúrások okozták. Nyilvánvaló volt, hogy az elkövető ismerte az áldozatot, és biztosra ment a gyilkolásnál.

d8b0f6e9ddb26cd7d0a2802c0250b230.jpgc2f1db98e12ce00afd0e3de0a38e8005.jpg

Az elkövetők: Sam Feracci és Vincent Saetta

Hogy kiderítsék az elkövető kilétét, a nyomozók megvizsgálták az áldozat környezetét. Hamar kiderült, hogy Antoniónak több ellensége volt, mint barátja. A férfi kapcsolatban állt az olasz maffiával, és egy saját bűnbandája is volt. Salvatora jómódú ember volt, hiszen ő és bandája voltak az akkori New York legnagyobb heroindílerei. A férfi kegyetlensége legendás volt, ellenfeleivel és adósaival is hírhedten erőszakosan bánt el. Brutalitása még a maffia bérgyilkosait is felülmúlta. Antonio még a saját családjával is kíméletlen volt. Rendszeresen verte mindhárom gyermekét (a negyedik nem sokkal a születése után meghalt), és a feleségét, Annát is. Később az is napvilágra került, a férfi többször is nemi erőszakot tett a nőn.

Tovább

Egy nő tervelte ki a skót történelem legvéresebb mészárlását

Skóciát sokáig Európa egyik legszebb tartományaként emlegették, ezt a helyet mind a mai napig hazafias, büszke nemzet lakja. Azonban közöttük is akadnak kivételek, akiket az emberek általában nem jó szájízzel emlegetnek. Edith McAlinden ilyen ember volt. A neve mára olyan fogalommá vált országában, mint nálunk Pándy András vagy Báthory Erzsébet. És ki is érdemelte ezt a fajta reputációt. Edith McAlinden (1.kép) volt a hírhedt "Vér Háza-gyilkosságok" elindítója.

edith-mcalinden-1.jpg

Hősnőnk nyomorban nőtt fel egy alkoholista család gyermekeként. Habár okos volt és színes egyéniség, soha nem volt esélye kilépni ebből a környezetből. Korán inni kezdett, méghozzá rengeteget, és már kamaszként lopásokba, prostitúcióba, illetve rablásokba keveredett. Harmichat éves korára már egy alkoholista hajléktalan lett belőle, aki ki-be járt a börtönből, és képtelen volt gondoskodni magáról. Azonban még mindig intelligens és ravasz maradt, ráadásul használta is az eszét. Megtanulta, hogy hogyan manipulálja az embereket, és bárkit, különösen a férfiakat kénye-kedve szerint irányítani tudott. Tudta, hogyan érje el a célját, és hogy hogyan altassa el a pánikot.

De még ördögi tehetsége sem volt elegendő ahhoz, hogy ellássa magát. A glasgowi nyomornegyed, Crosshill egyig tipikus, de jelenéktelen figurája lett. A fő gond pedig az volt hogy még a fiának, a 17 éves Johnnak is a gondját kellett viselnie. Mivel a nő börtöntöltelék volt, a fiú a fél életét nevelőintézetekben töltötte. Idővel mégis sikerült barátokra lelnie, köztük a legjobban a 16 éves Jamie Gray-jel került a legszorosabb kapcsolatba. Hozzá hasonlóan Jamie is zűrős családból származott, és ő is a lepukkant Crosshill negyedben nőtt fel. A két nehézsorsú fiú szinte minden idejét együtt töltötte, és mindketten csodálták John anyját, Edithet. Bármilyen rosszul is nevelte a nő a fiát. Furcsa lehet, de igaz. Candice DeLong FBI profilozó ezt így indokolta meg: "Az anyáknak - függetlenül attól, hogy jó anyák-e - hatalmas befolyásuk van kamaszkorú gyerekeikre.". 

Tovább

A drogos matriarcha, aki engedelmességet követelt - Rhonda Wisto

Helyszínünk a csendes kaliforniai kisváros, Nipomo. A békés felszín alatt azonban ennek a városnak is meg volt a maga alvilága. Ebben a nem túl biztonságos, veszélyes környezetben kezdte a szárnyait bontogatni a szárnyait az egyedülálló anya, Rhonda Maye Wisto. Nem tudni biztosan, hogy a nőnek voltak-e drogproblémái, de az biztos, hogy szinte az egész életében metamfetaminnal kereskedett. 2010-re már jól ismert drogdíler volt a városban, és felállított egy saját csapatot is az anyag előállítására.

rhonda-wisto-7.jpg

A vezér, RHonda Maye Wisto

Rhonda szerette a pénzt, de egy dolgot még inkább: a hatalmat. Élvezte, ha az emberek megtették, amit mondott nekik. Ez igaz volt a csapatára is: Rhonda drogos fiatal fiúkat keresett, rákapatta őket a methre, és rávette őket, hogy segítsenek neki a gyártásban. Cserébe ők is kaphattak belőle. Azt hihetnénk, Wisto a drogot használta fizetés gyanánt, de ez több volt annál: a hatalmát biztosította vele. A fiúk bármit megtettek a szerért, így Rhondáért is. Ők voltak a nő magánhadserege, mondhatni, a KGB-je.

Tovább

A történelem legokosabb sorozatgyilkosai

A sorozatgyilkosok többsége az átlagembereknél önteltebb és okosabb. Utóbbira szükségük is van ahhoz, hogy becserkésszék áldozataikat, eltüntessék a bizonyítékokat, és manipulálják a rendőrséget. Most a legokosabb és a legravaszabb elkövetőket gyűjtöttük össze.

002_1.jpg

Bár az iskolában végig közepes tanuló volt, a santa cruzi Edmund Kemper 145-ös IQ-val rendelkezett. Ezzel az ésszel bármihez kezdhetett volna, de ő - hála erőszakos anyjának - hamar rossz útra tért. Tizenöt évesen lelőtte a nagyszüleit, amiért elmegyógyintézetbe küldték. Azonban, ravaszságának hála, hamar kiszabadult. Ezt követően Kemper egy év alatt hat fiatal egyetemista lányt ölt meg, a holttesteket lefejezte, majd megerőszakolta. Végül 1973-ban agyon verte az anyját is, majd miután az ő torzójával is közösült, feladta magát. Ha nem tett volna így, a nyomozók nem kapták volna el, talán még mára sem. Kemper jelenleg is nyolcszoros életfogytiglani börtönbüntetését tölti, és saját bevallása szerint még mindig veszélyes a társadalomra.

Tovább

Késelésbe torkollott az első találkozás - Deanna Maran és Katrina Sarkissian

2001. november 17-e van, a helyszín az elegáns los angelesi Westwood negyed. Egy felső-középosztálybeli gimnazistát a szülei egyedül hagytak éjszakára. A tinédzser kihasználta az alkalmat, és meghívta a barátait, illetve az évfolyamtársait bulizni. Több tucat 15 éves volt azon az udvaron, és természetesen volt ott alkohol és esetleg drogok is. Helytelennek tűnhet, de egy teljesen átlagos kamaszparti volt.

A bulira meghívtak - többek között - két teljesen eltérő jellemet is. Az egyikük a 15 éves Deanna Maran (1.kép) volt. A kamaszlány kitűnő tanuló és tehetséges kézilabdázó hírében állt. Családja távolról sem volt gazdag, de ezt bőségesen kompenzálta a lány kedvessége és szorgalma. Ha úgy érezte, valakit a környezetében igazságtalanság ért, akkor kiállt az áldozat igaza mellett. Társai mind tisztelték és szerették.

deanna-maran.jpg

A másik lány a szintén 15 éves Sabrina Sarkissian volt. Ő a gazdag Brantwood negyedben nőtt fel egy nagyon tehetős családban. A lányt elkényesztették, és Marannal ellentétben nem voltak kiemelkedő tanulmányi és sporteredményei. Ellenben nagyon szép és márkás holmijai voltak, például több motorja is volt a nővérével, amelyekkel csak kávézókba jártak.

Tovább