Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Egy véletlen buktatta le öreg hölgy gyilkosait - A Myrtle Ellis-gyilkosság

2017. március 18. - Jack Hate

1983. július 10-ét írunk, a helyszín a mississippi állambeli Greenville. A tűzoltókat kihívják egy lángokban álló vidéki házhoz. A tűzoltók azonnal kiérnek, és elkezdik oltani a tüzet. De a az égő háznál jóval többet találnak; az épülettől pár méterre egy idős hölgy fekszik sérülten és eszméletlenül. Közelebbről nézve nyilvánvalóvá válik, hogy csúnyán megverték. Mint az később kiderült, ő volt a ház tulajdonosa, a 75 éves Myrtle Ellis. Kihívják hozzá rendőröket és a mentőket is, akiknek sikerül magához téríteni az asszonyt. Mivel az asszony szenved, csak annyit tud elmondani, hogy felismerte az egyik támadóját, de nem akarja elmondani, hogy ki az. Védeni akarta az illetőt, ami ha belegondolunk, nagyon szomorú A rendőröknek nem sikerült kiszedni belőle több információt. Myrtle-t végül lélegeztető gépre kapcsolják, és kórházba viszik. Kómába esik, és a fej, illetve bordasérülései miatt válságos az állapota. Tíz nappal a megtalálása után meghal.

A tűzvizsgálóknak sikerül kiderítenie, hogy a tüzet valaki szándékosan gyújtotta. Értelemszerűen az a valaki/valakik azonosak azzal az emberrel, akik megverték Myrtle-t. Bizonyítékot azonban nem találnak. A házban tömegével lettek volna nyomok, de azt ugye felgyújtották. A nyomozók ezért átvizsgálják Ellis múltját, és találnak is valami érdekeset. Pár héttel a támadás előtt autóbalesetet szenvedett, és ezért 60 000 dollárnyi kártérítést kapott. Ez a mai árfolyamot 200 000 dollárt érne, és valószínűleg ez volt a támadók indítéka is. Ám nem jártak szerencsével, hiszen az a pénz mindvégig a bankban pihent.

Az ügy kilenc évig megoldatlan maradt, mígnem egy fatális véletlen sutba vágja a tökéletes gyilkosságot. 1992-ben két mississippi-i rendőr látogatott el egy James Head nevű férfihoz, egy piti bűnözőhöz. Csak néhány papírt kell elintézniük. A kertben Head neje fogadja őket, teljesen rémülten. Az első mondata a zsaruknak: "Maguk amiatt a gyilkosság miatt jöttek, amit a férjem 1983-ban követett el?" A rendőröknek több se kellett, azonnal letartóztatták James-t.

A férfi a kihallgatásnál beismerte, hogy részt vett Myrtle Ellis megölésében, és azt is elmondja, hogy egy Ronald Ritter nevű férfi volt a bűntársa. Őt is letartóztatták, és ő is vallomást tett. Ám mindkét férfi megerősítette, hogy ők csak bérgyilkosok voltak, a kitervelők pedig egy házaspár, Mac és Vernice Ballenger voltak. A nyomozók megdöbbentek, amikor kiderült, hogy Vernice Myrtle unokahúga volt. A párt szintén előállították, és bár Vernice mindent tagadott, Mac beismerte a részvételét. A három férfi elmeséli a történet részleteit, mely az egész államot megdöbbenti.

1983-ban az akkor 46 éves Vernice Ballenger egy újságból értesült arról, hogy a nagynénje balesetet szenvedett, és hogy 60 000 dollárt kapott kártérítésként. Azonnal eldönti, hogy meg fogja szerezni a pénzt, bármi áron. Elutazik Ellishez, hogy ápolja egy kis ideig, de közben szót ejt a pénzről is. Myrtle azt mondta, hogy az a bankban van, de Vernice nem hisz neki. Szerinte az idős hölgy a házában tartja a vagyonát.

Vernice ezután elmegy a férjéhez, Mac-hez, aki akkor már nem vele élt. Arra kéri, hogy ölje meg Myrtle-t. A férfi nemet mond, de megígéri, hogy kerít két bérgyilkost. Hamarosan összehozza a nejét Ronald Ritterrel és James Headdel. A nő 10 - 10 000 dollárt ígér nekik, amennyiben nem lesz probléma. A bérgyilkosok elfogadják az ajánlatot, és Vernice ad nekik egy-egy puskát.

1983. július 10-én Mac, Ronald és James elhajtanak Myrtle házához. Amikor megérkeznek, a bérgyilkosok betörnek az asszony házába, de Mac a kocsiban marad. A két verőlegény a nappaliban talál rá Ellisre, puskát szegeznek a fejéhez, és pénzt követelnek. Amikor a hölgy azzal áll elő, hogy a pénze a bankban van, a betörők nem hisznek neki, és a puskáikkal, majd puszta kézzel és lábbal percekig verik az áldozatot. Amikor Myrtle elveszti az eszméletét, a támadói felforgatják a házát, de mivel nem találnak semmit, visszamennek az autóhoz.

Mac visszaviszi őket Vernice házába, ahol a nők végig rájuk várt. A férfiak szégyenkezve elismerik, hogy nem találták semmit, mire a nő bedühödik. Megparancsolja a három férfinak, hogy menjenek vissza, és győződjenek meg róla, hogy a nagynénje halott. A trió engedelmeskedik neki, és este visszaérnek a bűntény helyszínére. Megdöbbenve veszik tudomásul, hogy addigra az áldozat kivonszolta magát a házból, és még métereket kúszott a füvön. (Ez egyáltalán nem volt könnyű. Az áldozatot súlyosan megverték a fején és a mellkasán, utóbbi miatt nehezen lélegzett. Ráadásul már 75 éves volt, és korábban is volt egy autóbalesete. Pokolian nehéz lehetett számára az életéért kúszni.) A támadók azt hitték, hogy az áldozat most már tényleg meghalt, és nekiálltak eltüntetni a bizonyítékokat. Benzinnel locsolták tele a ház belsejét, majd felgyújtották. A tűz eltüntette a bizonyítékokat, a férfiak pedig elmentek. 

Végül is Myrtle meghalt, a rendőrség pedig tehetetlen maradt. Vernice boldog lehetett volna, amiért elkövette a tökéletes gyilkosságot, de az áhított 60 000 dollárt sosem kapta meg.

Kilenc évvel a gyilkosság után a quartett ellen vádat emeltek gyilkosságért. Mivel fegyvereket szerzett az bérgyilkosoknak, és pontos utasításokat adott nekik a bűncselekményhez, Mrs. Ballengert nem felbujtásért, hanem szándékos emberölésért fogták perbe, és ő lett az elsőrendű vádlott. A tárgyalásra 1993-ban került sor. Az ügyészség a taktikáját a három férfielkövető vallomására, Mrs. Head gyanús mondatára és a nyilvánvaló indítékra alapozta. Nem volt túl sok közvetlen bizonyítéka, de az esküdtszéket meggyőzték. Ronald Rittert, James Headet és Mac Ballengert tényleges életfogytiglani börtönre ítélték, Vernice Ballenger pedig halálbüntetést kapott.

2000-ben a nő büntetését életfogytiglani börtönre enyhítették a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Két évvel később természetes halállal halt meg. Hatvanöt éves volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr512347465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása