Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Az 1986-os Seattle-i Excedrin ámokfutás

2016. december 29. - Jack Hate

1986. június 11. Seattle, Washington állam. A 40 éves bankmanager, Susan Snow (1. kép) reggel bevett két erős Excedrin fájdalomcsillapítót. Ez nála megszokott volt. Kávé helyett szedte őket, a bennük lévő koffein segített neki ébren maradni. Ám aznap a dolgok nem mentek terv szerint, és Mrs. Snow nem sokkal a kapszulák bevétele után elájult. A lánya, Hayley hallotta a puffanást, és megtalálta az eszméletlen édesanyját a fürdőszobában. Szólt az apjának, aki azonnal hívta a mentőket. Ám a nőn már sem tudtak segíteni. Susan Snow pár órával a kórházba szállítás után meghalt.

6952827_114722788130.jpg

Mivel semmien lehetséges halálokot nem találtak, az intézmény vezetősége elrendelte a holttest boncolását. Amikor felnyitották a testet, az egyik orvos keserűmandula illatot érzett. Ez a cianidmérgezés egyértelmű jele. A toxikológiai vizsgálat alátámasztotta ezt a feltevést, ezért a kórház értesítette a rendőrséget. A nyomozók kikérdezték a Snow családot, akik meséltek azokról a kapszulákról, amiket Susan beszedett. A gyógyszeres dobozt átadták a törvényszékieknek. Az eredmény sokkoló volt. A dobozban találtak néhány kapszulát, amikből valaki kiszedte a fájdalomcsillapító-hatóanyagot, és halálos adag ciánt tett a helyére.

Az esetről értesítették Seattle lakosságát, és az adott gyártási számmal ellátott Excedrin gyógyszerek forgalmazását betiltották. A még forgalomban lévő tablettákat toxikológiai vizsgálatoknak vetették alá, és még két szennyezett dobozt találtak. A washingtoniak a hír hallatán az összes Excedrin gyógyszerüket lehúzták a wc-n. Még több gyilkosságtól tartottak.

Nem sokkal Susan Snow halála után egy újabb gyanús haláleset került a rendőrség látókörébe. Az 52 éves, alkoholproblémákkal küzdő Bruce Nickell (2. kép) 1986. június 5-én halt meg. Halála előtt fejfájásra panaszkodott, ezért ő is bevett két Excedrin kapszulát. Nem sokkal ezután eszméletét vesztette, majd a kórházban elhunyt. Az esetet tüdőtágulatnak könyvelték el, de az özvegy, Stella Nickell (2.,3.  és 4.kép) nem értett egyet a diagnózissal. Azt állította, hogy a férjének a halála előtt nem volt tüdőproblémája. A nő sok orvost felhívott, de Susan Snow haláláig senki sem vette komolyan. A botrány kitörése után Mr. Nickell holttestét exhumálták, és az ő szervezetében is cianid-mérgezésre utaló nyomokra bukkantak. Seattle lakossága a hír hallatán halálra rémült.

stella-nickell-and-husband.jpg

Stella Nickell arra kérte a megyei rendőrfőkapitányt, hogy jöjjön el a házába, és vizsgálódjon. A férfi eleget tett a kérésének, és az özvegy átadott neki két Exedrines dobozt. Azt mondta, a férje valamelyikből bevett két tablettát a halála előtt. Mindkét doboz pozitív eredményt hozott.

A ciános ámokfutás ügyét Mike Dunbar nyomozó kapta, akit nagyon aggasztottak a körülmények. Minden szennyezett üvegben hét-kilenc mérgezett kapszula volt, és mindegyik tabletta halálos adag ciánt tartalmazott. Ezekkel egész családokat meg lehet ölni. Miután a gyógyszergyárat tisztázták, Dunbar nyomozónak gyanúsítottra volt szüksége, és talált is egyet.

A törvényszékiek több ezer szennyezett gyógyszeres dobozt vizsgáltak át, de ebből csak ötben találtak cianid-vegyületet. Közülük kettőt Stella Nickell adott át a nyomozóknak, ráadásul azt mondta, hogy különböző helyen vásárolta őket. Ez statisztikailag lehetetlen, ennyire senki sem lehet balszerencsés. Mrs. Nickell a gyanúsítottak listájának élére került, és nyomozók elkezdtek kutatni az indíték után. Kiderült, hogy a nő 176 000 dollár értékű életbiztosítást kötött a férjére, és a kötvényekre hamisította Bruce aláírását. A szerződés szerint Stella kapott volna még százezer dollárt, ha a férje balesetben hal meg. Ám Dunbar nyomozónak kézzelfogható bizonyítékra volt szüksége, ráadásul Stellának nem volt kapcsolata Susan Snow-val.

A rendőrök elmentek a helyi könyvtárba, és találtak néhány enciklopédiát, amit korábban Mrs. Nickell kölcsönzött ki. Amikor átvizsgálták a könyvek cianiddal kapcsolatos oldalait, Stella ujjlenyomatait találták mindenhol. A laboránsok elmondták, hogy zöld cseppeket találtak a szennyezett kapszulákban. Ez valószínűleg egy algapusztító folyadék volt, mely igen népszerű az aquárium-tulajdonosok körében. Azok a nyomozók, akik jártak a Nickell-házban, tanúsították, hogy van egy aquáriuma. A számlák segítségével be tudták azonosítani azt a kisállat-kereskedést, ahol a vegyszert vásárolták. Az eladó tisztán emlékezett Mrs. Nickellre. Még azt is meg tudta mondani, hogy ő mondta a nőnek, hogy egy kis edényben zúzza össze az algapusztítót a porítás érdekében. A nyomozás bebizonyította, hogy Stella ugyanazon edényben babrált az algapusztítóval és a cianiddal dúsított Excedrin kapszulákkal.

stella-nickell-1.jpg

A nyomozás már öt hónapja folyt, és a biztosító-társaság azóta sem küldte ki a pénzt Bruce Nickell özvegyének. A nő hajlandó volt alávetni magát egy hazugság-vizsgálatnak, hogy tisztázza magát. Megbukott a teszten. Dunbar nyomozó azonban attól félt, hogy a bizonyítékai nem lesznek elegendőek a Stella elleni perhez, ezért kihallgatta a nő lányát. A 27 éves Cynthia elmondta, hogy az anyja neki is elmondta, hogy meg akarja ölni Bruce-t. Már kész terve is volt. Az anya emlékeztette lányát az 1982-es chicagói Tylenol-gyilkosságokra, és arra, hogy ott sem kaptak el senkit. Stella ara gondolt, hogy a chicagói módszert lemásolva ő is gyógyszerek megmérgezésével fog embereket ölni. Ezzel az indíték is megvolt; Mrs. Nickell tudta, hogy a férje megmérgezését csak úgy lehet balesetnek álcázni, ha még legalább egy ember meghal, s így elterelheti magáról a gyanút. Susan Snow csak egy balszerencsés, ártatlan áldozat volt, aki rossz gyógyszert vásárolt rosszkor, rossz helyen. A vallomásáért cserébe Cynthia megkapta az ámokfutóra kitűzött, 250 000 dolláros vérdíj egy részét.

Stella Nickellt bűnösnek találták kétrendbeli szándékos emberölésben és ötrendbeli termékhamisításban. 90 év börtönre ítélték, melyet azóta is tölt. A gyógyszergyártók azóta világszerte igyekeznek megóvni termékeiket a manipulációtól.

stella-nickell-2.jpg

De mi késztethet valakit arra, hogy ártatlan embereket veszélyeztessenek és öljenek meg? Stellának kegyetlen gyermekkora volt. Gregg Olsen író, aki erről az esetről is kiadott egy könyvet, sok traumát talált a gyilkos előéletében. "Megerőszakolták. Gyermeket szült 14 éves korában. Az anyjának hét férje volt. Az öccsét meggyilkolták a saját házukban. Minden rossz megtörtént vele, ami egy emberrel megtörténhet." -nyilatkozta Mr. Olsen egy interjúban. Az is kiderült, hogy a Bruce-szal kötött házassága elképesztően megromlott, és Stella rendszeresen megcsalta a férjét. De az igazi indíték, mint sok másik ügynél, itt is a hét főbűn egyike volt. A kapzsiság.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr2312080431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beatthenuts 2016.12.30. 21:08:43

en.m.wikipedia.org/wiki/Stella_Nickell Nem 14 hanem 16 evesen esett teherbe. A lanya a 300ks nyomravezetoi dijbol 250et felvett. Az eletbiztositas 76+100 volt nem 176+100 Nem vagy jo a szamokkal ugye? :)

HgGina 2016.12.30. 21:35:09

"...semmien..."
Gratulálok.

Vierre_ 2016.12.30. 22:42:20

Igen, már másik posztjához is írtam, hogy nagy bajok vannak a helyesírással, persze építő jelleggel, de azóta sem lett jobb.
Szerintem a bloggerünk nem olvassa a kommenteket, az index meg nem válogat, kit pakol ki.

Sanyi 32 2016.12.30. 23:36:08

Hogy került az ártatlan áldozathoz a gyógyszer? Számomra nem derül ki, elsiklottam valami fölöttt?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.30. 23:47:01

Minden előttem szóló által feljegyzett hibán túl, szerzőnk következetesen tablettát emleget több helyen, holott a kapszula és a tabletta közt elég nagy a különbség.

TheGreatSPR 2016.12.31. 00:33:21

@Sanyi 32: Békesség testvérem!

Régen láttam erről az esetről egy filmet, ha jól rémlik akkor ezt a gyógyszert önkiszolgáló boltokban is árulták és Stella simán csak kicserélte a polcon lévőt a mérgezettel, hogy más is meghaljon.

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.31. 01:11:24

Van egy olyan érzésem, hogy nem a blog.hu fogja kitermelni a következő magyar irodalmi Nobel-dijjast...

Tehetséges ugandai buzi 2016.12.31. 01:13:06

@TheGreatSPR: Kösz, hogy beírtad kommentbe, így kerek lett a sztori, de nem gondolod, hogy úgy lett volna szebb a dolog, ha a szerző írja bele a postba?

:-)

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.31. 01:43:53

'A 40 éves bankmanager, Susan Snow (1. kép) reggel bevett két erős Excedrin fájdalomcsillapítót. Ez nála megszokott volt. Kávé helyett szedte őket, a bennük lévő koffein segített neki ébren maradni. '

Ebből tuti hogy tanult. KV helyett fájdalomcsillapító, ébren maradásra, mi? A fájdalomtól ébren (és főleg élve) maradt volna. Valójában a szegény ember elnyomása miatti lelkifurdalása miatt tompította magát a szerrel, banki körökben megszokott.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.31. 07:00:49

@Parasztlengő az imperialistáknak: nem tudom eldönteni, hogy seggfej vagy, vagy tudatlan vagy ami valószínűbb, mindkettő. Vannak, legalábbis voltak olyan, tudtommal fejfájás csillapítására szolgáló gyógyszerek, amik koffeint vagy ahhoz hasonló hatású szert tartalmaznak hatóanyagként. És jé... a kávé is a koffein tartalma miatt tart ébren.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.12.31. 07:07:24

@Parasztlengő az imperialistáknak: Te szimplán hülye vagy. Parasztlengő, a kommentjeid alapján te egy sgyszerű Fidesz komcsi vagy, aki minden piaciverseny ellen harcol. Gondolom ezért vagy Fideszes is.

mpl 2016.12.31. 08:15:35

@Hóhér az utolsó barátod:
A koffein nem hatóanyag a fájdalom-csillapítókban, gyógyszer-kombinációkban az agyi erek szűkítésével potenciálja a fájdalomcsillapítók analgetikus hatását, így azok dózisa és ezzel a mellékhatások veszélye csökkenthető.

mpl 2016.12.31. 08:18:13

@Tehetséges ugandai buzi:
Helyesen: Nobel-díjas...ha már helyesírás
:-)))

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.31. 09:40:54

@mpl: szóval hatóanyag, csak nem a fájdalomcsillapítás a célja. ;)
Vagy rosszul értem?
(Mert ha rosszul értem, az azt jelentené, hogy az ú.n. generikus gyógyszerek esetében könnyen belefuthat az ember az eredetinél durvább mellékhatásokba, rosszabb hatékonyságba stb)

mpl 2016.12.31. 12:35:04

@Hóhér az utolsó barátod:
Hajjaj, de mennyi...sok gyógyszerismertetőt készítettem már, két sor gyógyhatásra jut vagy harminc a mellékhatásokról :-))
Mondjuk, ennek egy jó része csak jogi okok miatt van beírva :-)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.31. 13:32:11

@mpl: na jó, konkretizáljuk! Mióta kiderült a betegségem, Adimettel etettek. Háromszorosára drágult, váltottam generikumra. (Már feltéve, hogy az adimet volt tényleg az ős)
Hol tudnék utánanézni, hogy a többi metforminos szar miben tér el a várható hatások és mellékhatások tekintetében?
Mert most adimet van a recepten, én meg mindig valami olcsóbbat kérek a patikustól, de sose tudom, mit kapok..
(Privátban is jöhet)
süti beállítások módosítása