Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Amikor kapzsi kamaszok gyilkolnak - A Wamsley-gyilkosságok

2016. december 27. - Jack Hate

A Texasban lévő Mansfield volt a 46 éves Rick és Suzanna Wamsley (1.kép) otthona. A házaspár nagyon jó körülmények között élt egy 1,56 millió dollárt érő családi házban. Velük élt a már felnőtt lányuk, Sarah és 19 éves öccse, Andrew is. A pár mindent megadott a gyerekeknek; autót, ruhákat, mindent. Andrew 2003 januárjában elkezdett járni a 19 éves Chelsea Richardsonnal (a 2.képen együtt), aki, úgy tűnt, elnyerte Wamsley-ék tetszését. Egyszóval minden jól ment a családban.

rick-and-suzanna-wamsley-1.jpg

Ám a zárt ajtók azonban előkerültek a problémák. Bár szülei sohasem bántalmazták, Andrew agresszívvá vált velük szemben. Amikor frusztrált volt, különböző tárgyakkal megdobálta az apját. Ráadásul Chelsea tovább szította a dühét. A szülőknek egy idő után szúrta a szemét a lány fiukra gyakorolt hatása, de nem merték szóvá tenni. Így agresszív fiacskájuk tovább élősködött rajtuk.

2003. november 9-én Rick, Suzanna és Sarah Mansfieldben kocsikáztak, amikor valaki rálőtt az autójukra. Egyikük sem sérült meg, de nagyon megijedtek. A család felismerni vélte azt az autót, ahonnan a lövést leadták: azt az autót a szülők vették Andrew-nak. A fiú később tagadta, hogy köze lenne a támadáshoz, és a szülők sem akarták elhinni, hogy fiuk az életükre tört. Végül nem fordultak a rendőrséghez, így az ügy elsikkadt.

Ami ezután történt, azt Mansfield soha többé nem fogja elfelejteni...

2003. december 11-én Andrew és Sarah is elmentek otthonról. A szülők egyedül voltak otthon, amikor ismeretlen tettesek rontottak be hozzájuk. Ricket és Suzannát is lelőtték, majd többször megszúrták. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni egyikük életét sem. A rendőröknek gyanúsak voltak a gyilkosságok, mivel a házaspár jó viszonyban volt egymással és mindenki mással is a városban. Ráadásul nem történt erőszakos behatolás sem. A helyszínelők azonban létfontosságú bizonyítékra bukkantak. Rick ökölbe szorított kezében hosszú, barna hajszálakat találtak, melyek valószínűleg a gyilkostól származtak. A DNS-vizsgálatok azt is bebizonyították, hogy női elkövetőt kell keresni.

wamsley-and-richardson.jpg

Sarah-nak bombabiztos alibije volt. Andrew a barátaival volt azon az estén, ezt a barátnője, Chelsea Richardson is igazolni tudta. A rendőrök kihallgatták a Wamsley-gyerekeket, de a fiú nem tudott érdemi információval szolgálni. Sarah azonban jóval beszédesebb volt, és azt állította, hogy gyanakszik az öccsére. A lány elintézte, hogy se ő, sem Andrew ne tudja átvenni szüleik biztosítási pénzét, amíg az elkövetőt el nem kapták. Andrew-t ez rendkívül felháborította- s ez miatt ő lett a nyomozás fő gyanúsítottja. Sarah beszámolt testvére erőszakos magatartásáról is a kettősgyilkosságot megelőzően.

A nyomozók újra átnézték Andrew alibijét. A fiú arról számolt be, hogy december 11-ének éjszakáját Chelsea Richardsonnal és annak lakótársával, a 19 éves Susanna Toledanóval töltötte. Mindkét lány felkerült a gyanúsítottak listájára, és DNS-mintát is vettek tőlük. Chelsea-t nem tudták a helyszínhez kötni, mivel az ő haja szőke volt. Susanna haja azonban hosszú és barna volt. Bár tagadta, hogy köze lenne a mészárláshoz, a nyomozók összevetették az általa adott DNS-mintát a Rick kezében talált mintával. Egyezést mutattak. 

Susannát letartóztatták, de a DNS-vizsgálat még nem volt elegendő bizonyíték a vádemeléshez. A lánynak nem volt indítéka a bűncselekményre, hiszen még csak nem is ismerte az áldozatokat. Ezért a kihallgatáson a nyomozók bekeményítettek, és azt mondták a kamaszlánynak, hogy ha nem vall be mindent, halálbüntetésre számíthat. A bűnbánó Ms. Toledano ekkor beismerte, hogy meggyilkolta a Wamsley házaspárt, és megnevezte a bűntársait is. Felbujtóként nevezte meg Andrew Wamsley-t és Chelsea Richardsont, valamint bűnsegédként nevezte meg a 24 éves Hilario Cardenast. A három név hallatán mindegyik rendőr megdöbbent.

andrew-wamsley.jpg

chelsea-richardson-3.jpg

susana-toledano.jpg

Andrew Wamsley, Chelsea Richardson és Susanna Toledano

Kiderült, hogy Chelsea már jóval a gyilkosságok előtt is azt tervezte, hogy megöli Andrew szüleit, és a fiúban lelkes partnerre talált. Andrew valamilyen ismeretlen okból világéletében utálta a szüleit, Ms. Richardsonnak azonban csak a házaspár életbiztosítására és az 1,56 millió dollárt érő villájukra fájt a foga. Belesujkolta Andrew-ba, hogy ha megölnék a szüleit, akkor már másnap fizetne a biztosító, és az örökölt pénzből boldogan élnének együtt, amíg meg nem halnak. Sőt, még Sarah Wamsley-t is meg akarták ölni, hogy ne kelljen vele osztozniuk az anyagi javakon.

Azonban a páros egyik tagja sem akarta bemocskolni a kezét, ráadásul fegyverre volt szükségük. Megkeresték a 24 éves Hilario Cardenast, az arlingtoni IHOP étterem főnökét, és megkérték, hogy segítsen nekik kivitelezni a merényletet. A férfi nem volt hajlandó fizikai szerepet vállalni a bűncselekményben, de adott fegyvert a párosnak, segített a tervezésben és megengedte, hogy az elkövetők az ő éttermében gyűljenek össze tárgyalni. Chelsea eközben új jelöltre akadt, aki betölthette a gyilkos szerepét.

hilario-cardenas.jpg

Hilario Cardenas

Susanna Toledano egy nagyon félénk, csendes lány volt, aki csak kevés baráttal rendelkezett. A legjobb barátnője a szobatársa, Chelsea Richardson volt. Ismerőseik szerint Susanna akár egy kútba is beleugrott volna, ha azt kérték volna tőle, és ez remekül kiegészítette Chelsea manipulatív természetét. Így nem csoda, hogy Ms. Toledanót kérte fel a gyilkosságok elkövetésére. Susanna először nemet mondott, de később elfogadta az ajánlatot. A csapat első terve az volt, hogy Susanna szétlövi Rick Wamsley jeepjének a gáztartályát. A gyilkossági kísérletre 2003. november 9-én került sor, de mivel Wamsley-ék autója közben haladt, a lány elvétette a lövést.

2003. december 11-én este Andrew, Chelsea és Susanna elmentek Andrew házába. Sarah akkorra már elment, Rick a hálószobájában szunyókált, Suzanna pedig a nappaliban elaludt a tévé előtt. Chelsea belökte Susannát a nappaliba, aki először az asszonyt vette célba. Egy pontos fejbelövéssel végezte ki Mrs. Wamsley-t. Rick felkelt, de Toledano odament, és hétszer rálőtt. ebből csak néhány találta el a férfit, aki verekedni kezdett a támadójával. Eközben tépte ki a lány hosszú, barna haját. Chelsea felvett egy kést, odarohant a hálószoba ajtajához és megszúrta Mr. Wamsley-t. Ekkor Susanna kezébe nyomta a kést, aki 21-szer szúrta meg Ricket. A gyáva Andrew pedig csak nézte az egészet, nem avatkozott közbe. Chelsea azonban biztos akart lenni abban, hogy Mrs. Wamsley is halott-e, ezért odaküldte Ms. Toledanót, aki 18-szor döfött az asszony holttestébe. Az elkövetők ezután elhagyták a helyszínt.

toledano-and-richardson.jpg

Susanna Toledano és Chelsea Richardson

Susanna vallomása tisztázott mindent, és mind a három társát letartóztathatták. Hilario Cardenast bűnösnek találták a gyilkosságban való összeesküvés vádjában. 2006-ban 50 év börtönre ítélték, mely ellen leghamarabb 2014-ben fellebbezhetett volna. Andrew Wamsley-t, mivel a helyszínen volt a gyilkosságok idején, szándékos emberölésben találták bűnösnek. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a jövőben nem jelent veszélyt a társadalomra, ezért csak életfogytiglani börtönre ítélték. Leghamarabb 2044-ben szabadulhat. Susanna Toledano vádalkut kötött az ügyészséggel, így őt is életfogytiglani börtönre ítélték. 2034-ben szabadulhat.

chelsea-richardson-1.jpg

Az USA második legfiatalabb halálra ítéltje lett

Ám a törvény másként tekintett Chelsea Richardsonra. A nyomozás bebizonyította, hogy ő volt az agytröszt az ügyben, ráadásul segítséget nyújtott Susanna Toledanónak Rick Wamsley megölésében. A mesteri manipulátort bűnösnek találták a gyilkosságokban, és 2005-ben, mindössze 21 évesen méreginjekció általi halálra ítélték. Ő volt Texas állam legfiatalabb siralomházban lévő, női elítéltje, és Tarrant megye első halálra ítéltje. Fiatal kora miatt mindenkit meglepett az ítélet, bár azt senki sem vitatta, hogy kiérdemelte. Ám mégsem végezték ki. 2012. január 17-én, hat és fél halálsoron töltött év után a büntetését életfogytiglani börtönre enyhítették.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr5112076549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hívő hitetlen 2016.12.28. 10:35:43

Az a "gáztartály" a Jeepben üzemanyagtartály lesz.

dtibor 2016.12.28. 10:54:43

@Hívő hitetlen: igen, valszeg a "gas tank"-ot a google fordította le.

tommybravo 2016.12.28. 11:49:33

Értem én, hogy külföldi cikk fordítása, de ha még egyszer átolvasta volna az írója, akkor az olyan furcsaságokat ki lehetett volna gyomlálni, mint hogy Ms-nek és Mr-nek nevezi a szereplőket.

Sanda gyanu 2016.12.28. 13:31:09

@dtibor: Az USA-ban nem léteznek LPG gázüzemű autók? :-D

dtibor 2016.12.28. 14:11:14

@Sanda gyanu: Megmondom őszintén, nem tudom.

2016.12.28. 14:27:11

A férfi halálraítéltet általában ki is végzik. Nőknél jellemzően börtönbüntetésre változtatják a halálos ítéletet. A társadalom valamiért viszolyog attól, hogy nőket végezzenek ki, akármilyen borzalmas tetteket követtek is el. Ennyit a nemek egyenjogúságáról...

Supastar 2017.01.05. 11:28:06

Sarah-t lelőtték, majd kihallgatták. Nem az édesanyját, Suzanna-t lőtték le?
süti beállítások módosítása