Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Aranyos édesanyából pénzéhes hentes - Shirley Jo Phillips

2016. december 04. - Jack Hate

Hollister, Missouri állam, 1989. Egy iskolai tanárnő talált egy műanyagzsákot az autóút mellett, ami felkeltette az érdeklődését. Belenézet, és egy feldarabolt torzóra bukkant. Azonnal hívta a rendőrséget. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a torzó egy idős asszony maradványa volt, akit tarkón lőttek. Hamarosan bebizonyosodott, hogy az áldozat a 66 éves Wilma Plaster volt.

Az idős asszony 40 évig élt házasságban lelkész férjével. Amikor a férfi meghalt, Wilmát a helyiek segítették ki a gyászból. Népszerű személyiség volt, aki szeretett countryklubokba járni és táncolni. Hollister lakóinak szinte azonnal feltűnt a nő eltűnése, így könnyű volt összerakni, ki volt a zsákban. A patológus megállapította a halál beálltának időpontját, és aznap este a helyiek látták Wilmát egy csehóban iszogatni. Az utolsó emlékük az volt róla, hogy újkeletű barátnőjével, az 53 éves Shirley Jo Phillips-szel (ő látható a képeken) beszáll Shirley autójába. A rendőrök megtalálták Ms. Phillipset, méghozzá élve. Kikérdezték a nőt, de ő sem szolgált érdemi információval. A középkorú édesanya felkerült a gyanúsítottak listájára.

shirleyphillips-prison-mug.jpg

A csillagosok természetesen ellátogattak Wilma házába, ami gyanús mód tiszta volt. A tornácon találtak két zsákot, melyekben visszadobott csekkekre bukkantak. Wilma aláírása volt rajtuk, és 4000 dollár átvételére tette jogosulttá Shirley Jo Phillipset. A grafológiai vizsgálat azonban kiderítette, hogy az áldozat aláírása hamisítvány. A zsákokon talált ujjlenyomatokat összevetették az adattárban található ujjlenyomatokkal, és meglepő eredmény született. A számítógép több nőt is kiadott, egyikük pedig maga, Shirley Jo Phillips volt. Az, hogy a gyanúsított több álnevet is használt, arra utalt, hogy már fiatalkora óta bűnözőként tevékenykedett. Shirley-t letartóztatták hamisítás és csalás vádjával.

Shirley múltjának további vizsgálata további meglepetéseket is hozott. Kiderült, hogy a nő anyja, Leila 1985-ben gyilkosság áldozata lett Oklahomában. Őt is feldarabolták, a darabjaira pedig szintén egy zsákban találtak rá az út mentén. Shirley naplót vezetett az anyjától érkező állítólagos telefonhívásokról, ám ezek egy része a holttest megtalálása utánra datálható. Bár több mint valószínű, hogy a lánya lelkén szárad Leila meggyilkolása, a nő ellen nem emeltek vádat annak idején.

Közben a hollisteri nyomozók gőzerővel dolgoztak Wilma Plaster ügyén. Mivel Shirley már börtönben volt, a nyomozók átvizsgálhatták az autóját. Megtalálták benne Wilma DNS-ét, ami bizonyítja, hogy még az autóban lőtték le. És ez még nem minden. Jelentkezett egy szomszéd, aki látta Shirley-t Ms. Plaster tornácán a gyilkosság éjszakáján. Ez megmagyarázta a gyanús tisztaságot az áldozat házában: Shirley Wilma házában darabolta fel őt. A vizsgálatok kimutatták, hogy a gyilkos egy lombvágót és egy húsfűrészt használt a csonkításhoz. Ez biztos nem ment könnyen egy olyan apró termetű nőnek, mint Shirley, de volt egy egész éjszakája a daraboláshoz. Wilma fejét levágta, és három részre szelte, de még így sem tudta eltüntetni a golyót. Az áldozat karjait is levágta, de azokat sosem találták meg.

maxresdefault.jpg

A hollisteri nyomozókat közben sürgette az idő. Minél hamarabb elegendő bizonyítékot kellett összegyűjteniük Shirley ellen ahhoz, hogy gyilkossággal vádolhassák (Leila ügye egy másik körzetbe tartozott, és az ő megölésénél a gyilkos túl kevés nyomot hagyott hátra egy büntetőper megalapozásához). A rendőrségnek nem volt olyan tárgyi bizonyíték, ami Ms. Phillipset Wilma meggyilkolásához kapcsolta volna, ennek ellenére a vádat emeltek a gyanúsított ellen. Az ügyész Tom Mountjoy lett, aki ügyesen küzdött meg a közvetlen bizonyítékok hiányával. A férfi sakkhúzásai ellehetetlenítették az ügyvédek munkáját. Bár Leila ügyéről nem tárgyaltak, pont az ő megölése volt a legfontosabb bizonyíték. Az ugyanis statisztikailag lehetetlen, hogy egy büntetett előéletű személynek két, általa ismert személy feldarabolásához ártatlanul legyen köze. Ez az esküdteket is meggyőzte. Két óra alatt bűnösnek találták a vádlottat Wilma Plaster meggyilkolásában. Shirley Jo Phillipset 1992-ben halálbüntetésre ítélték, ami Missouri államban méreginjekciót jelent.

Ám Shirley-t sosem vezették be a kivégzőkamrába. A büntetését 1997-ben tényleges életfogytiglani börtönre enyhítették. Mindenki, aki Shirley ügyével foglalkozott, csalódott a kegyelem hallatán. Tom Mountjoy ügyész (aki azóta már bíróként dolgozik) azonban optimista maradt. "Egy missourii fegyházban fog csücsülni, amíg le nem fordul a priccsről."-nyilatkozta egy interjúban. Shirley esete szerepelt a Gyilkos Asszonyok című amerikai dokumentum-sorozat Kopogtat a Halál című epizódjában. A sorozat műsorvezetője, Candice Delong így nyugtázta Shirley Jo esetét: Shirley volt a gyanúsított Leila meggyilkolásában. De a saját és az anyja történetét már csak Shirley ismeri. Ugyanakkor nem hiszem, hogy Shirleynek álmatlan éjszakái lennének, mert börtönben fog megrohadni. Vannak gyilkosok és léteznek gonosz gyilkosok. Ahhoz pedig nagyon gonosznak kell lenni, hogy feldaraboljunk egy általunk ismert személyt."

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr7912021483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása