Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

A világ legalávalóbb gyűlölet-bűncselekménye - A Matthew Shepard-ügy

2016. augusztus 18. - Jack Hate

Matthew Wayne Shepard (1. és 3. kép) 1971. december 1-én született a wyomingi Casperben.Ő volt szülei, Dennis és Judy Sheppard idősebbik fia. Bár koraszülött volt (ez okozhatta azt is, hogy csak 5,2 láb magas volt), jó képességű fiú volt, beszélt németül és olaszul is. Két színtárulatban is játszott, dolgozott különböző munkahelyeken és a Wyoming-i Egyetem politológia szakán tanult. Ismerősei szerint nagyon kedves fiú volt, nagy környezetvédő, és mindig is nyíltan felvállalta homoszexualitását.

moroccomatt1-620x409.jpg

Ám az ő élete sem volt könnyű. 1995-ben egy iskolai Marokkói utazáskor megverték és megerőszakolták, ettől később is depressziós időszakok és pánikrohamok kínozták. Egyik barátja szerint Matthew bevallotta neki HIV-fertőzöttségét, és azt, hogy az öngyilkosságon gondolkodik. Ám végül nem ez végzett vele.

1998. október 6-án késő éjszaka Shepard egy buliban találkozott két évfolyamtársával, Aaron McKinney-vel és Russel Hendersonnal (a 2. képen fordítva). A két fiú kedves volt hozzá, ám a valóságban már jóval korábban eltervezték, hogy megölnek egy homoszexuálist. Matthew-ra esett a választásuk. Azért, hogy a célszemély bizalmába férkőzzenek, ők is melegnek tettették magukat, és felajánlották Matthew-nak, hogy autóval hazaviszik.

Ám nem így történt. McKinney és Henderson egy, a coloradói Fort Collinshoz közeli tanyára vitték Shepardöt. A támadóknál pisztoly volt, töltények nélkül. Megverték Matthew-t, majd egy drókerítéshez kötözték. Ezután a fegyver agyával lassan agyonverték és közben hosszasan szidták őt a szexuális irányultsága miatt. Hosszú ideig volt ez így, miközben az áldozat végig az életéért könyörgött. Ez egy előre kitervelt kínzós gyilkosság volt.

mckinney_003.jpg

Addig verték a fiút, amíg az kómába nem esett. Ezután ott hagyták a kikötözve póló nélkül az októberi hidegben, és még ki is rabolták az áldozatot. 18 órával később egy biciklista találta meg a még élő Shepardöt. A rászáradt vér csak arcának azon területeit nem fedte be, ahol Matthew könnyei lemosták azt. A kerékpáros először azt hitte róla, hogy madárijesztő.

Kórházba szállították az áldozatot. Koponyájának hátsó és jobb oldali része betört, a jobb fülét majdnem elvesztette. Rengeteg sérülés volt az arcán és a nyakán is. Agytörzsi sérüléseket is szenvedett, állapota túl súlyos volt ahhoz, hogy műtéttel meg lehessen menteni az életét. Bár egy kis időre magához tért, azután újra kómába esett és lélegeztetőgép tartotta életben. Míg kórházban volt, gyertsafényes virrazstást tartottak érte. 1998. október 12-én Matthew-t lekapcsolták a gépekről. 21 éves volt.

McKinney és Henderson kétségkívűl gonosz, brutélis és szadista gyilkosok voltak, de semmiképp sem túl intelligensek. Még a támadás napján, október 7-én letartóztatták őket, ráadásul náluk volt Matthew cipője, pólója és a még mindig véres pisztoly is, rajta az áldozat DNS-ével. Mindketten a barátnőiket kérték arra, hogy szolgáltassanak nekik alibit a gyilkosságidőontjára. Ám a lányok megtörtek, amikor a rendőrség komolyabban kikérdezte őket.

matthew_shepard.jpg

Russel Henderson vádalkut kötött a bírósággal, így megúszta a halálbüntetést. Aaron számos hamis indokkal is előhuzakodott. Volt, hogy azt állította, hogy Shepard kikezdett vele, és a "melegpánik" miatt borult el az agya. Máskor azt állította, hogy ők csak meg akarták verni a fialembert, nem megölni. (McKinney mindkét elméletét a pisztoly tette tönkre., mely bizonyítja, hogy az elkövetők már korábban felkésültek a szörnyű bűntényre.) Az ügyész és Aaron barátnője, Kristen Price is elmondták, hogy a két gyilkos melegnek tettette magát, hogy közelebb férkőzzenek az áldozathoz. Mind Henderson barátnője, Chastity Pasley, mind Sharon Price tanúsították, hogy az elkövetők nem álltan alkohol vagy kábítószer hatása alatt a bűntény elkövetésekor.

Russel Henderson a vádalku értelmében kétszeres életfpgytiglani börtönt kapott. Aaron McKinney-t bűnösnek találták előre megfontolt szándékkal és különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság vádjában. Ez automatikusan halálbüntetést vont volna maga után, de ekkor megdöbbentú fordulat következett be. Dennis és Judy Shepard kérvényezték, hogy az ítéletben ne rújanak ki halálbüntetést, mivel nem akarták, hogy az eset miatt még többen haljanak meg. Így McKinney-t is kétszeres életfogytiglani börtönre ítélték. Egyik elkövető sem szabdulhat többé. Ám ezzel még nem zárult le a történet.

A Westboro Babtista Templom nyíltan homofób lelkipásztora, Fred Phelps nyíltan magasztalta az elkövetőket, és híveivel tüntetést szerveztek az áldozat temetésén Casperben. Phelps még a tárgyalásra is elmehetett, ahol hívei táblákkal tüntettek a következő szlogenekkel: "Az AIDS megöli a buzikat!", "Isten rühelli a buzikat!", vagy "A buzik a pokolban fognak megrohadni!" (Gondolom, az olvasóknak is szembetűnik Fred Phelps "lelkipásztorhoz méltó" viselkedése. Lépései körülbelül annyira volt keresztényiek, mint egy black metal ceremónia.) Casper városában híveivel szereztek egy hatósági engedélyt, és egy 1,8 m magas gránitemlékművet akartak emeltetni, melyen bronzból Matthew arca lett volna vésve a következő felirattal: "Matthew Shepard a pokolba lépett 1998. október 12-én. Ne hálj férfival úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni; ez gyalázatos dolog. Leviticus 18:22". Az emlékműből szerencsére nem lett semmi.

article-2430061-1835068100000578-338_634x420.jpg

Ám a Shepard-pártiak sem tűrtek szótlanul. Matthew egyik barátnője, Romaine Patterson és támogatói fehér angyaljelmezben tiltakoztak a Vestboro Templom előtt. Amikor a hmofób csapat tüntetni kezdett a tárgyaláson, Pattersonék ismét megjelentek, és körülvették Phelpséket. A rendőrök megpróbálták szét választani a két tüntetést. Romaine akciója a "Béke angyalai" és az "Angyal akció" néven váltak híressé.

Az áldozat családja és egyes demokraták megalkottak egy törvényjavaslatot, mellyel a szexuélis irányultság miatti gyűlölet-bűncselekényeket próbálták visszeszorítani. A wyomingi képviselőházban felmerült ez a lehetőség, de végül döntetlen arányban nem fogadták el. Bill Clinton sikertelenül próbálta meg beiktatni a törvényt George Bush elnök elutasította. Végül Barack Obama és Nancy Peloshi elfogadták a Matthew Shepard törvényt, melynek beiktatásakor az áldozat szülei is ott voltak.

Judy Peck Shepard, az anya létre hozta a Matthew Shpeard Alapítványt, melynek célja a melegség elfogadtatása és a meleg fiatalok segítése mind a mai napig. Egy könyvet is írt The Meaning of Matthew: My Son's murder címmel. Három film készült az esetről, emellett rengeteg cikk és könyv is. Elton John és Melissa Etheridge dalt írtak az esetről, Lady Gaga pedig átköltötte John Lennon Imagine című dalát Mathew emlékére. John Collins, az első nyíltan meleg profi kosaras a 98-as mezt viselte, emlékezve a gyilkosságra. Ám szegény Matthew Shepardöt már semmi sem hozhatja vissza...

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr10010426372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása