Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Az igazi Végzet Asszonya - Louise Peete

2016. augusztus 11. - Jack Hate

Louise Peete, aki a történelem egyik legördögibb csábítója lett, 180. szeptember 20-án született a louisianai Bienville-ben Lofie Louise Preslar néven. Az apja egy elismert lap újságírója volt, aki biztosította a jómódot a családjának. Louise egy new orleansi magániskolába járt, de 15 évesen kizárták onnan lopásért és illetlen viselkedésért (már akkor előbújt belőle ragadozó énje).

louise-peete-2.jpg

A nőnek nem volt rossz gyermekkora, vagyis a gyilkos hajlam nála veleszületett adottság volt. Louise pszichopata volt, s ez megmagyarázza fő tulajdonságait: bájos volt, de hidegvérrel tudott lopni, gyilkolni vagy másokat öngyilkosságra késztetni, és mindegyik ügye után ment a következőhöz.

1903-ban hozzáment első férjéhez, Henry Bosley-hoz. A férfi utazó ügynök volt és teljesen a nő rabja lett. Ám 1906-ban főbe lőtte magát, mert nejét rajtakapta egy másik férfival. A nőt nem rázta meg férje halála. A louisianai Shreveport-ba költözött, ahol luxusprostituáltként dolgozott. Bár a gyönyörű, bájos nő elég sok pénzt elkért egy éjszakáért, még lopott is a kuncsaftjaitól.

louise-peete-1.jpg

1911-ben Bostonba költözött Louise M. Gould néven. Nem sokkal később már az R. H. Rosley nevet használta, és egy 19 éves dallasi örökösnőnek adta ki magát, aki megszökött a kolostorból. Gazdag bostoni családok támogatták őt, így luxus életet élhetett. De ez sem volt elég neki, hamarosan csalni kezdett. A rendőrség felfedezte az ügyleteit, de még mielőtt letartóztathatták volna, elszökött a texasi Wacóba.

1913-ban a nő romantikus kapcsolatba kezdett egy jenki olajmágnással, Joe Appellel. A férfi olyan gazdag volt, hogy még az inggombjai is gyémántból készültek, s az övét is ezzel rakatta tele. A pár egy hétig volt együtt, ezalatt amennyit csak tudtak, szeretkeztek. Ám amikor ez az idő letelt, Louise fejbe lőtte a férfit, és ellopta a drágaköveit. Letartóztatták, de ő azt állította, hogy ő csak a becsületét védte. A bájos déli szépségnek elég volt annyit mondania a csak férfiakból álló esküdtszéknek, hogy "egy jenki meg akarta erőszakolni", s azok felmentették őt. Még meg is tapsolták a tárgyalóteremben.

Még ugyanebben az évben Dallasba költözött, ahol a Szent György hotelben szállt meg. Amikor fogyni kezdett a pénze, hozzáment az éjszakai portáshoz, Henry Faurotéhoz. Nem sokkal az esküvő után a nő ellopott $20 000 értékű ékszert a szálloda széfjéből, de sem őrá, sem a férjére nem tudták rábizonyítani az ügyet. Fauroténak ez igencsak kikezdte az idegeit, és amikor rájött, hogy a felesége hűtlen volt hozzá, agyon lőtte magát.

1915-ben Denverbe költözött, ahol hozzáment Richard Peete eladóhoz (a 3. képen együtt láthatók). Született egy lányuk is, Frances Ann, akit mindenki csak Betty-nek hívott. Ám a férjes anya szerepet nem Louise-nak találták ki, és 1920-ban elhagyta a családját. Los Angelesben kötött ki, ahol megismerkedett a multimilliomos özvegy bányamérnökkel, Jacob C. Dentonnal. A férfi havi 350 dollárért (ez akkoriban mhatalmas összeg volt) lakást bérelt neki egy 14 szobás Tudor-kori kastélyban. Ám ez sem volt elég Louise-nak, hiszen ő hozzá akart menni a gazdag Dentonhoz (igaz, ő sem vált el korábbi férjétől). De Jacob szeretőt akart, nem feleséget, s ezt világosan ki is fejtette. A pénzéhes Louise-nak nemet mondani azonban veszélyes húzás volt.

A nő megkérte a kastély kertészét, hogy készítsen a pincébe termőföldet, mert gombát akart termeszteni. Ez volt Jacob kedvenc étele.1920. június 2-án Louise megmutatta szeretőjének a pincét, és hogy milyen szép gombákat nevelt. Míg a férfi a nem létező termést kereste, Louise hátulról lelőtte, majd a termőföldben eltemette.

A nő hihetetlen manipulációs készségét jól jelzi, hogy amikor a második gyilkosság után visszament Richard Peete-hez, az szó nélkül visszafogadta. Ám a los angelesi nyomozók a gyilkos nyomára akadtak,  s az asszonyt Richard szeme láttára letartóztatták és visszaszállították Kaliforniába. Az akkor 40 éves Louise a bíróságon ismét azt bizonygatta, hogy ő csak a becsületét védte az erőszakos Dentontól, de most nem volt szerencséje. 1921. február 17-én életfogytiglani börtönre ítélték.

louise-peete-and-husband.jpg

Richard levelés útján továbbra is tartani akarta a kapcsolatot feleségével, de az egyik üzenetére sem válaszolt. A férfi bánatában gyógyszertúladagolással megölte magát. Louise-nak nagyon tetszett, hogy ilyen hatással volt a férfira, és ezzel kélkedett a többi rabnak. A börtönőr úgy jellemezte, mint "az ártatlan maszk mögött megbúvó jégszív". A nő 18 évet töltött börtönen, ezalatt meghízott, megöregedett és elvesztette a pszichopatákra jellemző báját. De a manipuláció művészetét, akárcsak a biciklizést, nem lehet elfelejteni.

1939. április 11-én Louise-t szabadlábra helyezték, és Los Angelesben maradt. A nevét Anna Lee Peete-re változtatta, és munkát vállalt Arthur C. és Margaret Logannél házvezetőnőként. A házaspár már idős volt, és Arthur demenciában szenvedett. Peete mindent elmondott a múltjáról a munkaadóinak, mivel Margaretnek kellett írnia a visszajelzéseket a börtönnek, melyekben Louise-ról kellett jelentéseket írnia. Ám sem a kora, sem a börtön nem változtatott a gyilkoson. Margaret csekklopáson kapta alkalmazottját, és ez visszajuthatta volna őt a börtönbe. Ezért 1944. június 1-én Louise fejbe lőtte majd egy avokádófa alá temette  Mrs. Logant, Arthurt pedig intézetbe adta.

Mindenkinek elhíresztelte, hogy az idős asszonynak elege lett, beadta a férjét egy öregek otthonába és elment. Mivel a tulajdonosok nem jelentettek több problémát, Louise elfoglalta az egész házat, használta az autót, kezelte a csekkeket és a bankszámlát, valamint elkezdte írni saját jelentéseit a hatóságoknak. Emellett még a gyilkosság évében hozzáment egy Lee Borden Judson nevű férfihez.

louise-peete-10.jpg

Ám volt egy nagyon körültekintő tiszt a börtönben, akinek gyanús lett, hogy Louise jelentései egyre jobbak és jobbak. Azt is megfigyelte, hogy az aláírás egy idő után megváltozott. Riadóztatta a rendőröket, akik elmentek a Logan házba. Megtalálták a földkupacot a kertben, és benne Mrs. Logant. Judsont és Louise-t is letartóztatták.

A tárgyalásra 1945-ben került sor. Addigra az ügészség átkutatta a nő múltját, és felfedezte a rengeteg halálesetet. A vád beszámolt az esküdteknek Peete összes csalásáról, a prostituált múltról és arról, hogy már két gyilkosság áll mögötte. Bebizonyították, hogy Louise sosem fog megváltozni. Az esküdtszék felmentette Lee Borden Judsont, aki nem sokkal később leugrott egy emeletes ház tetejéről és szörnyet halt. Louise-t bűnösnek találták Margaret Logan meggyilkolásában, és a legmagasabb kiszabható büntetést kérték rá. A bíró eleget tett a kérésnek. 1945. június 1-én, pontosan egy évvel az utolsó gyilkossága után Louise Peete-et gázkamra általi halálra ítélték. 1947. április 11-én ő lett a második azon négy nő közül, akiket a modern Kaliforniában kivégeztek. 66 éves volt.

Louise ördögi nőszemély volt. Élete során négy férjet, két szeretőt és egy idős asszonyt végzett ki. Még a börtönben is halálos fegyver volt, s csak a gázkamra állíthatta meg. Őrá tényleg illik a "Végzet Asszonya" kifejezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr4310260942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása