Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Szex, drogok, kapzsiság - A James Plantz-gyilkosság

2016. július 13. - Jack Hate

A '80-as években az oklahomai Plantz család már-már az amerikai álmot élte. A családfő, James Plantz 21 éves volt, amikor találkozott a 15 éves Marilyn Kay-jel (1., 3., 4., 5. és a 6. képen). Ő volt a lány első szerelme. Összeházasodtak, két gyermekük született, és egy kertesházban éltek Oklahoma City-ben. James képzett szakmunkás volt, aki egy újságnál dolgozott éjjeli gondnokként. A fizetéséből el tudta tartani a családját, így Marilyn, aki első szerelme miatt otthagyta a középiskolát, otthon maradhatott a gyerekekkel.

711plantz.jpglaplanz_boy_thumb.jpg

Ám az asszony nem volt boldog. Mivel a férje éjszakai műszakban dolgozott, gyakran érezte egyedül magát. A lelki és a szexuális elhanyagoltság érzése miatt Marilynből előtört a vadabb énje. Míg férje dolgozott, addig a 27 éves nő parkokban szedett fel fiatal, fekete férfiakat egyéjszakás kalandokra. Gyermekeit köhögés elleni sziruppal altatta el, hogy ne zavarják légyottjai közben.

A kicsapongásai alatt akadt egy állandó szeretője is, a tinédzser William Clifford Bryson (2. és 3. kép). A fekete fiú ott hagyta az iskolát, drogozott, és már elkövetett néhány kisebb bűntettet. Próbálta rávenni Marilynt, hogy váljon el a férjétől. Valójában a nő is ki akart lépni a házasságból, de nem válás útján.

r960-1d1cf1d37334a078debb966c30849c83.jpg

James, hogy megvédje a családját, 100 000 dolláros életbiztosítást köttetett magára. Ez az évek során 300 000 dollárra nőtt, és a szerződés szerint baleseti halál esetén a biztosító az összeg dupláját is kifizeti. Az érzelmi és főleg szexuális elhagyatottság hatására Marilyn kiszeretett a férjéből. Bár ő volt az első szerelme, a nőnek már többet ért holtan, mint élve. Ez a legfurcsább az egészben.

r960-00e78aa88807bc99694e220f5bdd570e.jpg

A nő megkérte Brysont és annak barátját, a szintén fiatal és kistilű bűnözőt, Clinton Eugene McKimble-t, hogy öljék meg a férjét. Azt is elhitette velük, hogy James megverte őt, így a két 18 éves férfi nem sajnálta a célszemélyt. 1988. augusztus 26-án Marilyn rázárta elkábított gyerekeire az ajtót, ellátta droggal a két néger férfit, majd lefeküdt, s a piszkos munkát Brysonékra bízta. Amikor éjszaka James hazatért, a két bűnöző baseball-ütőkkel kezdte verni a célszemélyt. James még az utolsó pillanataiban is a családjáért kiáltozott, de végül agyonverték. Az elkövetők azt hitték, meghalt. Marilyn elküldte a gyilkosokat, hogy égessék el a testet az autójában. Így akarták balesetnek álcázni a gyilkosságot, hogy megszerezzék a 600 000 dolláros extra-biztosítási összeget. Míg az asszony feltakarította a házat, Clinton és Clifford kivitték az áldozatot és annak autóját egy lakatlan területre. Első próbálkozásuk a kocsi felgyújtására nem sikerült, mivel nem voltak valami okosak. Ezért lelocsolták benzinnel az egészet, beleértve a testet is. Ám ekkor James kiáltozni kezdett. A két fiatalember megijedt, hiszen azt hitték, hogy egy hullától szabadulnak meg. Végül az áldozatot élve elégették a saját autójában. 33 éves volt.

1fce87a0c01db8bdeed2b12719c46fce.jpg

Közben az özvegy hívta a rendőrséget, ám mire azok megérkeztek, még nem sikerült teljesen eltüntetnie a nyomokat. A csillagosok találtak egy véres szőnyeget és egyéb vérnyomokat a házban. Ráadásul az ügybe bekapcsolódtak a biztosító-társaság nyomozói is, akik nem akartak csak úgy elveszíteni 600 000 dollárt. Mivel a szőnyeg alatt vért találtak, Marilyn bajban volt, és három nappal a gyilkosság után letartóztaták. Rá másnapra a két gyilkost is elkapták, és mindent beismertek.

Mivel az asszony volt az agytröszt az ügyben, és segédkezett a bizonyítékok eltüntetésében, őt és két társát is gyilkosságban találták bűnösnek. Clinton McKimble életfogytiglanit kapott, sosem szabadulhat. Clifford Brysont és Marilyn Kay Plantz-t méreginjekció általi halálra ítélték. Brysont 2000. július 15-én végezték ki.

marilyn_plantz.jpg

Marilyn kivégzését 2001-re tűzték ki. Ebben az évben három nőre is halál várt Oklahomában. A 61 éves Lois Nadean Smith halálra kínozta a fia volt barátnőjét. A 41 éves Wanda Jean Allen pedig két női szeretőjét lőtte le féltékenységből. A közvélemény felháborította a sok halálos ítélet, de a bűncselekményeik súlyossága miatt a három nő nem igazán számíthatott kegyelemre. Wanda Jean Allen kegyelmi kérvényét elutasították, és a nőt Január 11-én méreginjekcióval kivégezték. Ezután Marily volt a soros. Sokan keményen ellenezték a kivégzését, öztük a lánya is, akinek akkoriban volt az esküvője. Marilyn is adott be kegyelmi kérvényt, ám az ő segélykiáltása is süket fülekre talált. 2001. május 1-én végrehajtották az ítéletet. A halálát okozó keveréket azonban rosszul számolták ki, így a nő sokáig haldokolt. Az oklahomaiakat azonban ez sem állíthatta meg. December 4-én Lois Nadean Smith-t is kivégezték.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr418886238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása