Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Amikor az anyai szeretet brutális gyilkosságba torkollik - Az Olga Duncan-gyilkosság

2016. június 27. - Jack Hate

    Az Olga Duncan-gyilkosság a történelem legkegyetlenebb, legértelmetlenebb és legfurcsább bűntényei közé tartozik.Az '50-es évekbeli "Rómeó és Júlia" történet burtális leszámolássá változott, s négy ember halálát okozta.

    A történet már jóval korábban elkezdődött. A középkorú Elizabeth Ann Duncan (1. és 5. kép) a kaliforniai Ohi városában élt egyetlen fiával, a 29 éves Frank Duncannel (2.kép). A férfi ügyvédként dolgozott, s nem igazán volt kapcsolata lányokkal. Ennek oka az anyja volt, aki nem engedte, hogy a fia randevúzon. Elizabeth komoly diagnosztizálatlan elmebetegségekben szenvedett. A hölgy legnagyobb problémája a rendellenes kötődés volt, mindig kellett mellé egy férfi. Elizabeth kevesebb, mint húsz év alatt több mint hússzor házasodott, majd rendre elvált. Frank elvállalta édesanyja jogi nehézségéeniek rendezését, de elege lett. 1987-ben megmondta az anyjának, hogy költözzön el a házából. Az asszony ezt nem bírta elviselni, ezért nyugtató-túladagolással öngyilkosságot kísérelt meg.elizabeth-duncan-6.jpg

   Frank időben észrevette, hogy az anyja eszméletlen, ezért hívta a mentőket. A kórházban megmentették Elizabeth életét, de még hetekre bent tartották. A nő mellé kirendelt nővér a fiatal Olga Kupczyk (3.kép) volt. Az ápolónő és Frank első látásra egymásba szeretett, s hamar randevúzni kezdtek. Elizabeth mindig dührohamot kapott, amikor Frank bemutatott neki egy lányt, ezért a férfi eltitkolta előle Olgával való kapcsolatát.

frank-duncan-3.jpg

   Csakhogy Olga teherbe esett. Mivel ez még az '50-es években történt, Frank feleségül vette szerelmét. Zárt körű ceremónia volt, ahova Elizabeth nem volt hivatalos. Ám az anyós valahogy mégis rájött a dolgra, és úgy kezdett viselkedni, mint egy megcsalt feleség. Mivel mind ahúsz férjétől elvált, Franket tekintette élete párjának. Furán hangzik, de az asszony agya így járt. Felelősségre vonta a fiát, mire az elköltözött Olgához. Az anyós őrült tervet eszelt ki: fel akarta bontani a fiatal pár házasságát. Felbérelt egy férfit, hogy játsza el Franket, ő maga pedig azt állította (több mint 50 éves létére!), hogy ő a 30 éves Olga Kupzcyk Duncan. Hihetetlen, de elfogadták a nyilvánvaló mesét, s sikerült felbontatniuk az ügyvéd és az ápolónő házasságát.olga-duncan.jpg

   Ám a "pokoli anyós" még nem végzett. Zaklatni kezdte menyét, s fenyegető telefonhívásokkal bombázta őt a munkahelyén. Olga majdnem elvesztette állását az Ohi városi kórházban. Frank úgy döntött, visszaköltözik az anyjához, hogy lenyugtassa, és így megvédje feleségét. A terhes nő magányosan tovább dolgozott.

   Azt hitték, Elizabeth majd lenyugszik, de addigra már a zöld szemű szörnyeteg túlságosan megerősödött. Az asszony találkozott két bűnözővel, Luis Moyával és Agustine Baldonadóval (4.kép). Hamis nevet mondott nekik, s felbérelte őket, hogy végezzenek Olgával.moya-and-baldonado-2.jpg

   1958. november 17-én este Baldonado bekopogott a célszemély házának ajtaján. Azt állította, hogy Frank a kocsija hátsó ülésén fekszik részegen. A sötétben a nő nem látott jól, de azért behajolt az autó hátsó ülésére. Ekkor Luis, aki egész idáig egy pokróc alatt rejtőzöttt a hátsó ülésen, berángatta Olgát a kocsiba, és egy fegyverrel sakkban tartotta. A páros egy elhagyatott helyre vitte az akkor 30 éves és hét hónapos terhes áldozatot. Luis olyan erősen ütötte meg őt a pisztollyal, hogy annak eltört a vége. Csakhogy az amatőr bérgyilkosok elfelejtettek ásót vinni. Eért, míg az egyikük a nőt fojtogatta, a másik puszta kézzel a sírját ásta. Időről időre cseréltek. Amikor a gödör elkészült, Olga még élt. Végül élve temették el az áldozatot.

    A két férfit végül más bűncselekményekért tartóztatták le. Luis a börtönben megvallotta bűnét egy lelkésznek. Hamarosan Baldonado is beszélt. Bár Elizabeth hamis nevet mondott nekik, a szemlélyleírás miatt decemberben őt is letartóztatták.elizabeth-duncan-13.jpg

    A média felkapta az ügyet, és az "évszázad pere"-ként emlegették (igaz, már más ügyek is megkapták ezt a jelzőt). Az emberek már hajnali 3-kor sort álltak a bíróság előtt, hogy legalább egy pillanatra láthassák a gyilkos "Duncan mamát". Frank elvállalata anyja védelmét. Míg a vád tanúk tucatjait szólította, addig Duncan mama védői csak kettőt: Franket és Elizabethet. Végül a mamát és a két bérgyilkost is halálra ítélték, ami Kalifornia államban gázkamrát jelent.

   Duncan mamát 1962. augusztus 8-án végezték ki. Fia az ítélet végrehajtásán nem jelent meg. Elizabeth utolsó szavai ezek voltak: "Ártatlan vagyok. Hol van Frank?" Ő volt az utolsó kivégzett nő az USÁ-ban a halálbüntetés 1972-es eltörlése előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr248834786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása