A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

Amikor a lelkész lánya szörnyeteggé válik - Blanche Taylor Moore

2016. június 27. - Jack Hate

   Blanche Taylor Moore (lánykori nevén Blanche Kiser) 1933. február 17-én született az észak-karolinai Concordban. Édesanyja Flonnie Blanche háztartásbeli volt, míg apja, Parker Davis Kiser malomi munkásból lett baptista lelkipásztor. A család azonban nem volt olyan szent életű, mint azt az ember egy lelkész családjáról gondolná. Az apa hírhedt nőcsábász volt, aki imádta a szerencsejátékokat. Adósságait pedig nem nagyon tudta fizetni, ezért lányát prostitúcióra kényszerítette. 1966-ban Parker Kiser meghalt. A halál okát szívrohamként diagnosztizálták, ám fennáll a gyanú, hogy lelkész volt lánya első áldozata.blanche-taylor-moore-3.jpg

   1952-ben Blanche hozzáment James Napoleon Taylorhoz. A II. világháborús veterán bútorok restaulásából élt. Egy évvel az esküvő után az újasszony gyermeket szült, akit ’56-ban egy új csecsemő követett. Nem sokkal a házasságkötés után James anyja, Isla Taylor meghalt (valószínű, hogy a menye mérgezte meg). A feleség 1954-ben kezdett a Kroeger cégnél dolgozni, mint pénztárosnő. ’59-re már magas pozícióba küzdötte fel magát. 1962-ben viszonyt kezdett Raymond Reid menedzserrel. 1971-ben Blanche arzénnal megölte férjét, James Taylort. A halál okát itt is szívrohamként könyvelték el.

   Miután megözvegyült, Blanche nyilvánosan is felvállalta kapcsolatát Reiddel. 1985-ben szexuális zaklatásért feljelentette Kevin Dentont, a főnökét, aki kénytelen volt lemondani a posztjáról.

     1986-ban Raymond Reid övsömört kapott. Áprilisban kórházba került és hosszú betegeskedés után október 7-én életét vesztette. A halál okaként a Guillain-Barré szindrómát jelölték meg, ám erről szó sem volt. Mr. Reiddel az az arzén végzett, amit a hidegvérű Blanche adott neki.

566caa3e56604_image.jpg6b.jpg


   

 

 

Nem sokkal partnere halála után Blanche megismerkedett Dwight Moore tiszteletessel. Úgy tervezték, hogy összeházasodnak, de 1987-ben a nőnél mellrákot diagnosztizáltak. Miután felgyógyult, az esküvőt 1988 novemberére tervezték, de Moore úrnak súlyos bélpanaszai támadtak, amit műteni kellett. 1989. április 19-én a pár végre összeházasodott. A nászútjuk egy hosszú hétvége volt New Jersey-ben.

   Hétfőn tértek vissza a nyaralásból, de szerdán Moore tiszteletes nagyon rosszul lett. A férfire azután törtek rá a panaszok, hogy elfogyasztott egy csirkés szendvicset, amit a neje készített. Két nap múlva került csak kórházba, és még ezután is folyamatosan kórházról-kórházra járt. Az orvosok azonban nem tudtak segíteni.

566caa3e9ccf4_image.jpg  Azonban egyes doktoroknak gyanús lett a lelkipásztor betegsége és konzultáltak egy toxikológussal. A vizsgálatok kimutatták, hogy Mr. Moore szervezetében a halálos adag arzén 20-szorosa volt. Ez a legmagasabb érték, amit valaha élő ember szervezetében kimutattak.

   A kórház értesítette a rendőrséget. A nyomozók Blanche Taylor Moore-t nevezték meg fő gyanúsítottjukként, mivel ő készítette a mérgező csirkés szendvicset. Az egyenruhások kiderítették, hogy a nő környezetében többen haltak meg rejtélyes módon. Ezért exhumálták Blanche első férjét és partnerét is. Mindkét holttestben arzén nyomaira bukkantak. Megtalálták Parkes Davis Kiser, a gyanúsított apja maradványait is, de az ő toxikológiai vizsgálatára végül nem került sor.

  1. 1989. július 18-án Blanche-ot letartóztatták. Kiderült, hogy mindegyik áldozata halála után örökséghez jutott, és volt Dwight Moore végrendeletének a haszonélvezője is. Miután meg volt az indíték, semmi sem akadályozta meg, a gyanúsítottat í bíróság elé citálják.

   A tárgyalás 1990. október 21-én kezdődött a winston-salemi bíróságon. Mrs. Moore minden vádat makacsul tagadott. A vád 53 tanút is beidézett, akik azt állították, Blanche vitte az ételt áldozatainak a kórházba. Ez azért fontos, mert kiderült, Raymond Reid a kórházban is folyamatosan kapta az arzént.

   November 14-én ült össze az esküdtszék, és három napig tanácskozott. November 17-én Blanche Taylor Moore-t bűnösnek találták James Taylor és Raymond Reid meggyilkolásában. 1991. január 18-án a vádlottat méreginjekció általi halálra ítélték.

f575f3d5741ea6d6ff91ad44706f81e9.jpg   Blanche folyamatosan adja be a fellebbezéseit, és 25 éve várja az ítélet végrehajtását. A halálsoron a költészettel tölti az idejét, egy ideig dalokat is írt. Kiújult a rákja és kemoterápiás kezelésekre jár.

   Dwight Moore aránylag felgyógyult a mérgezésből, bár még mindig gyakran remeg a keze és gyenge a lába. Egy interjúban elmondta, nincs semmi kifogása az ellen, hogy kivégezzék a volt feleségét.

_blanche_taylor_mo_2254150a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr118833436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.