A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

5 diktátorfeleség, akik még a férjeiknél is kegyetlenebbek voltak

2017. augusztus 11. - Jack Hate

diktátor szóról mindenkinek a népirtások, a nép elnyomása, és az Adolf Hitlerhez vagy Joszif Sztálinhoz hasonló alakok jutnak eszébe. A feleségeikről azonban már sokkal kevesebb szó esik. De míg a diktátorok gyakran becsvágyóak és kegyetlenek, a diktátorfeleségek nagyon különbözőek lehetnek. Míg Eva Braun mindig a háttérbe húzódott, addig például Evita Perón saját politikai karrierbe kezdett. De arra is van példa, hogy a first lady-k felülmúlják a férjeiket, ha kegyetlenkedésre kerül sor. Most felsoroljuk a történelem öt leggonoszabb diktátorfeleségét.

Fulvia Antonia, Marcus Antonius felesége

300px-fulvia_antonia.jpg

Diktátorokról először az ókori Rómában beszélhetünk, és bizony, néhány kegyetlen nő már ekkor kihasználta az alkalmat. Ilyen nő volt a gazdag örökösnő, Fulvia Antonia is, aki ravaszságával és politikai számításaival bármelyik férfi felül tudta volna múlni. Politikai terveit három férje segítségével valósította meg, akiket a vagyona segítségével a hatása alá vont. Harmadik férje, a biszexuális Marcus Antonius aktív segítője volt a hatalomra jutása során, miközben a nő szövetséget kötött Octavianusszal is. A nő ezekkel a lépésekkel az addigi legbefolyásosabb nő lett Róma történelemben. Ő lett az első nem mitológiai nőalak is, akit pénzérmén szerepeltettek.

Állítólag a nő keze is benne volt, ellenfelének, a filozófus Cicerónak a Kr. e. 44-es meggyilkolásában is, melyet Antonius  szervezett meg. A férfi fejét levágták, és körbehordozták Róma utcáin. Fulvia örömmel nézegette a fejet, majd kitépte a nyelvét, és egy kalaptűvel összeszurkálta. Azonban legfőbb szövetségese, a férje beleszeretett VII. Kleopátra egyiptomi királynőbe, és háborúba kezdett Octavianusszal. Míg a férfi  Egyiptomban volt, Fulvia egy hadsereggel megtámadta Rómát, de Octavianus legyőzte. A nő békét kötött a hadvezérrel, majd Athénbe ment, ahol összeveszett Antoniusszal. Nem sokkal ezután természetes halált halt.

Tovább

Egy bukott rockzenész, egy erőszakoló kamaszlány és egy gyilkos anya - A Sid Vicious-sztori

A Sex Pistols basszusgitárosa, Sid Vicious a rock 'n' roll történelmének legellentmondásosabb figurája. Habár zenészként egyáltalán nem lett felejthetetlen, de botrányhősként örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. Élete tele van sötét foltokkal, mint a drogok, az öncsonkítások és a gyilkosságok. Azonban rövid élete legtöbb részét továbbra is rejtély.

A rocklegenda Sid Vicious 1957. május 10-én született Angliában, John Ritchie néven. Az anyja, Ann McDonald még kisbabaként Ibizára vitte, az apja pedig magukra hagyta őket. Ezután anya és fia visszaköltöztek az Egyesült Királyságba. Kentben Ann megint férjhez ment, de az új férj fél év múlva meghalt rákban. Ann ezután egy bérleménybe költözött egy olyan lépcsőházba, amelyet kifejezetten drogosoknak tartottak fenn. Ann, hogy megszerezze a lakást, elkezdett drogozni, és rövidesen már heroinfüggő volt. A kis John rendszeresen tanúja volt annak, ahogy az anyja belövi, illetve túladagolja magát. Ez a gyerekeknek sokszor nagyon erős trauma, és gyakran követendő példát látnak az ilyenfajta viselkedésben. Siddel is ez történt, és kamaszként ő is rákapott a drogokra.

bob-gruen-sid-vicious-usa-1978.jpg

A 17 éves Johnny rengeteget kóborolt London utcáin, köztük az akkor még kevésbé ismert SEX boltban. Itt árulták a legújabb, legmenőbb ruhákat. Bőrdzsekik, farmerek, bakancsok, ilyenek. Itt simerkedett meg John Lydonnal (művésznevén Johnny Rotten), Chrissie Hyndeval és a SEX társtulajdonosával, Malcolm McLarennel is. John Ritchie és Hynde összeálltak, és megalapították a Pretenders. Hynde-nak azonban tervei voltak a kamaszfiúval, és bár a lány öt évvel volt nála idősebb, rá akarta venni a fiút, hogy lépjen vele álházasságba, hogy munkaengedélyt kapjon

Tovább

A Salvatore Antonio-gyilkosság, avagy ki ölte meg New York királyát?

1932. március 28-at írunk, a helyszín a New York állambeli Albany külvárosa. Egy gyanútlan földmunkás éppen ki ment a telkére dolgozni, amikor rémisztő felfedezést tett. Egy férfit az ő birtokán gyilkoltak meg elképesztő kegyetlenséggel, és a holttestet a helyszínen hagyták. Kihívta a rendőrséget, akik hamar azonosították az áldozatot. Ő volt a 30 éves new yorki Salvatore Antonio. A férfira több lövést is leadtak egy marokfegyverből, ennek ellenére a halálát a mellkasát érő késszúrások okozták. Nyilvánvaló volt, hogy az elkövető ismerte az áldozatot, és biztosra ment a gyilkolásnál.

d8b0f6e9ddb26cd7d0a2802c0250b230.jpgc2f1db98e12ce00afd0e3de0a38e8005.jpg

Az elkövetők: Sam Feracci és Vincent Saetta

Hogy kiderítsék az elkövető kilétét, a nyomozók megvizsgálták az áldozat környezetét. Hamar kiderült, hogy Antoniónak több ellensége volt, mint barátja. A férfi kapcsolatban állt az olasz maffiával, és egy saját bűnbandája is volt. Salvatora jómódú ember volt, hiszen ő és bandája voltak az akkori New York legnagyobb heroindílerei. A férfi kegyetlensége legendás volt, ellenfeleivel és adósaival is hírhedten erőszakosan bánt el. Brutalitása még a maffia bérgyilkosait is felülmúlta. Antonio még a saját családjával is kíméletlen volt. Rendszeresen verte mindhárom gyermekét (a negyedik nem sokkal a születése után meghalt), és a feleségét, Annát is. Később az is napvilágra került, a férfi többször is nemi erőszakot tett a nőn.

Tovább

Egy nő tervelte ki a skót történelem legvéresebb mészárlását

Skóciát sokáig Európa egyik legszebb tartományaként emlegették, ezt a helyet mind a mai napig hazafias, büszke nemzet lakja. Azonban közöttük is akadnak kivételek, akiket az emberek általában nem jó szájízzel emlegetnek. Edith McAlinden ilyen ember volt. A neve mára olyan fogalommá vált országában, mint nálunk Pándy András vagy Báthory Erzsébet. És ki is érdemelte ezt a fajta reputációt. Edith McAlinden (1.kép) volt a hírhedt "Vér Háza-gyilkosságok" elindítója.

edith-mcalinden-1.jpg

Hősnőnk nyomorban nőtt fel egy alkoholista család gyermekeként. Habár okos volt és színes egyéniség, soha nem volt esélye kilépni ebből a környezetből. Korán inni kezdett, méghozzá rengeteget, és már kamaszként lopásokba, prostitúcióba, illetve rablásokba keveredett. Harmichat éves korára már egy alkoholista hajléktalan lett belőle, aki ki-be járt a börtönből, és képtelen volt gondoskodni magáról. Azonban még mindig intelligens és ravasz maradt, ráadásul használta is az eszét. Megtanulta, hogy hogyan manipulálja az embereket, és bárkit, különösen a férfiakat kénye-kedve szerint irányítani tudott. Tudta, hogyan érje el a célját, és hogy hogyan altassa el a pánikot.

De még ördögi tehetsége sem volt elegendő ahhoz, hogy ellássa magát. A glasgowi nyomornegyed, Crosshill egyig tipikus, de jelenéktelen figurája lett. A fő gond pedig az volt hogy még a fiának, a 17 éves Johnnak is a gondját kellett viselnie. Mivel a nő börtöntöltelék volt, a fiú a fél életét nevelőintézetekben töltötte. Idővel mégis sikerült barátokra lelnie, köztük a legjobban a 16 éves Jamie Gray-jel került a legszorosabb kapcsolatba. Hozzá hasonlóan Jamie is zűrős családból származott, és ő is a lepukkant Crosshill negyedben nőtt fel. A két nehézsorsú fiú szinte minden idejét együtt töltötte, és mindketten csodálták John anyját, Edithet. Bármilyen rosszul is nevelte a nő a fiát. Furcsa lehet, de igaz. Candice DeLong FBI profilozó ezt így indokolta meg: "Az anyáknak - függetlenül attól, hogy jó anyák-e - hatalmas befolyásuk van kamaszkorú gyerekeikre.". 

Tovább

A drogos matriarcha, aki engedelmességet követelt - Rhonda Wisto

Helyszínünk a csendes kaliforniai kisváros, Nipomo. A békés felszín alatt azonban ennek a városnak is meg volt a maga alvilága. Ebben a nem túl biztonságos, veszélyes környezetben kezdte a szárnyait bontogatni a szárnyait az egyedülálló anya, Rhonda Maye Wisto. Nem tudni biztosan, hogy a nőnek voltak-e drogproblémái, de az biztos, hogy szinte az egész életében metamfetaminnal kereskedett. 2010-re már jól ismert drogdíler volt a városban, és felállított egy saját csapatot is az anyag előállítására.

rhonda-wisto-7.jpg

A vezér, RHonda Maye Wisto

Rhonda szerette a pénzt, de egy dolgot még inkább: a hatalmat. Élvezte, ha az emberek megtették, amit mondott nekik. Ez igaz volt a csapatára is: Rhonda drogos fiatal fiúkat keresett, rákapatta őket a methre, és rávette őket, hogy segítsenek neki a gyártásban. Cserébe ők is kaphattak belőle. Azt hihetnénk, Wisto a drogot használta fizetés gyanánt, de ez több volt annál: a hatalmát biztosította vele. A fiúk bármit megtettek a szerért, így Rhondáért is. Ők voltak a nő magánhadserege, mondhatni, a KGB-je.

Tovább

A történelem legokosabb sorozatgyilkosai

A sorozatgyilkosok többsége az átlagembereknél önteltebb és okosabb. Utóbbira szükségük is van ahhoz, hogy becserkésszék áldozataikat, eltüntessék a bizonyítékokat, és manipulálják a rendőrséget. Most a legokosabb és a legravaszabb elkövetőket gyűjtöttük össze.

002_1.jpg

Bár az iskolában végig közepes tanuló volt, a santa cruzi Edmund Kemper 145-ös IQ-val rendelkezett. Ezzel az ésszel bármihez kezdhetett volna, de ő - hála erőszakos anyjának - hamar rossz útra tért. Tizenöt évesen lelőtte a nagyszüleit, amiért elmegyógyintézetbe küldték. Azonban, ravaszságának hála, hamar kiszabadult. Ezt követően Kemper egy év alatt hat fiatal egyetemista lányt ölt meg, a holttesteket lefejezte, majd megerőszakolta. Végül 1973-ban agyon verte az anyját is, majd miután az ő torzójával is közösült, feladta magát. Ha nem tett volna így, a nyomozók nem kapták volna el, talán még mára sem. Kemper jelenleg is nyolcszoros életfogytiglani börtönbüntetését tölti, és saját bevallása szerint még mindig veszélyes a társadalomra.

Tovább

Késelésbe torkollott az első találkozás - Deanna Maran és Katrina Sarkissian

2001. november 17-e van, a helyszín az elegáns los angelesi Westwood negyed. Egy felső-középosztálybeli gimnazistát a szülei egyedül hagytak éjszakára. A tinédzser kihasználta az alkalmat, és meghívta a barátait, illetve az évfolyamtársait bulizni. Több tucat 15 éves volt azon az udvaron, és természetesen volt ott alkohol és esetleg drogok is. Helytelennek tűnhet, de egy teljesen átlagos kamaszparti volt.

A bulira meghívtak - többek között - két teljesen eltérő jellemet is. Az egyikük a 15 éves Deanna Maran (1.kép) volt. A kamaszlány kitűnő tanuló és tehetséges kézilabdázó hírében állt. Családja távolról sem volt gazdag, de ezt bőségesen kompenzálta a lány kedvessége és szorgalma. Ha úgy érezte, valakit a környezetében igazságtalanság ért, akkor kiállt az áldozat igaza mellett. Társai mind tisztelték és szerették.

deanna-maran.jpg

A másik lány a szintén 15 éves Sabrina Sarkissian volt. Ő a gazdag Brantwood negyedben nőtt fel egy nagyon tehetős családban. A lányt elkényesztették, és Marannal ellentétben nem voltak kiemelkedő tanulmányi és sporteredményei. Ellenben nagyon szép és márkás holmijai voltak, például több motorja is volt a nővérével, amelyekkel csak kávézókba jártak.

Tovább

Leölt egy egész családot, mert hangosak voltak - Melanie Smith

Az élet nem lehetett volna boldogabb a 20 éves Lee-Anna Shiers-nek, és a 23 éves fiújának, Liam Timbrellnek. A két fiatal kapcsolata szerelem volt első látásra. 2011-ben megszületett a fiuk, Charlie, majd egy évvel később egy kis lakásba költöztek a walesi Prestatynba. Liam két munkát vállalt, hogy a barátnője otthon maradhasson a gyermekükkel, de úgy tűnt, ezt nem bánja. A kis család révbe ért.

article-2319784-19a23054000005dc-211_634x627.jpg

A Timbrell család

Ám az életük közel sem volt tökéletes. Timbrellék a beköltözés után hamar rájöttek, hogy a rossz szomszédság török átok. Az alsó szomszédjuk, a 43 éves Melanie Smith (2. és 5. kép) már az elején kipécézte őket. Már a legkisebb zaj esetén Melanie a plafont verte és üvöltözött velük. Nem volt hajlandó szóba állni velük, vagy ha mégis, akkor is csak szidalmazta őket. A fiatalok megpróbálták nem törődni a dologgal, de ahogy múltak a hetek, egyre több durva szócsatába kerültek Melanie-val.

Tovább

3 transzexuális gyilkos

A transzexualitás mind a mai napig tabutémának számít, ennek ellenére egyre többet tudunk meg a jelenség okairól és természetéről. Ma már egyre több embert elfogadja a transzexuláis személyeket. Én a magam részéről támogatom ezeket a kezdeményezéseket, és elítélem az ellenük irányuló gyűlölet-bűncselekményeket. Azonban az is biztos, hogy a transzexuálisoknak sem szabad az indenditásukra fogni azt, ha esetleg megölik a tulajdon embertársukat. Úgy, mint a listánkon szerelő három gonosztevő.

Megölte feleségét a hazudozó nő

 

Eugenia Falleni Olaszországban született egy 22 gyermekes családban. Gyerekkorában a családja Új-Zélandra költözött, ahol a kislányról hamar kiderült, hogy nem egy átlagos lány. Valószínűleg már gyerekkorában is fiús volt és nem vonzotta a "családanya szerepkör" sem. Míg a legtöbb transzexuális kortársa elfojtotta valódi személyiségét, a fiatal Eugenia másképp döntött: férfiként kezdett élni. Miután kirepült a családi fészekből, nadrágot húzott és férfimunkát vállalt. Eugenia, férfi nevén Harry Crawford, kitűnően játszotta a férfit, ügyelt a beszédére és a járására is. Ügyes alakítását két dolog tette lehetővé. Egyrészt mert férfinak érezte magát, és egy idő után el is hitte magáról, hogy valóban az. Másrészt, mert kivételesen okos volt, és tehetséges színész.

Eugenia bejárta Új-Zélandot, majd Ausztráliát is. Mindig keményen dolgozott, és férfiasan viselte a nehéz körülményeket. Ha valaki gyanakodni kezdett az ismerősei körében, másik városba ment. Olyan jól játszotta a férfit, hogy meghódította a vonzó Annie Birkettet is. A 35 éves egyedülálló anya hozzáment Eugeniához, miközben nem is tudott annak valódi neméről. Eugenia sosem vallott be semmit, sosem mutatkozott a felesége előtt meztelenül, illetve volt egy fából és bőrből készült műfallosza is. Ám évekkel az esküvő után Annie rájött, hogy a férje átverte. Az analfabéta Eugenia rettegett attól, hogy perbe fogják devinanciáért, és börtönbe kerül. Erre minden esélye megvolt, így cselekednie kellett.

3ae3bf76d980d5ee0ab30a89207e343e.jpg

1917. szeptember 28-án Eugenia elvitte Annie-t piknikezni egy elhagyatott területre. A férj addigra már eldöntötte, hogy akkor és ott megöli a nejét, de még mindig nagyon félt. Egy egész üveg whisey-t megivott, míg felkészült a gyilkosságra. Amikor sikerült legyőzni gátlásait, a whiskey-s üveggel tarkón ütötte Annie-t. A nő eszméletét vesztette, de nem halt meg. Ennek ellenére Eugenia némi fát és papírt rakott rá, és felgyújtotta. A holttest nem semmisült meg, de azonosíthatatlanná vált. 

Tovább

3 vérfertőzési ügy, melyek gyilkosságba torkolltak

Együtt a világ ellen

A két francia lány, Christine és Léa Papin egy önző, hiú és kapzsi nő lányai voltak. Az anyjuk még kisgyermekként kolostorba küldte őket, ahol a lányok csak egymásra számíthattak. Később Christine-t az anyja szobalánynak adta, hogy abból ő is profitálhasson. A kis Léa évekre egyedül maradt, mígnem kamaszként ő is együtt dolgozhatott a nővérével. Christine munkát szerzett neki a gazdag Lancelin családnál, akiknél ő is dolgozott. Egy közös ágyon osztoztak a padlástérben, ráadásul a viszontlátás öröme náluk kifejezetten intenzív volt.

Röviddel azután, hogy újra találkoztak, a lányok egymás szeretete egymás iránt túlment az egészséges határon. Mivel csak egymásra számíthattak, és csak egymással tartottak fenn kapcsolatot, egyedül egymástól kapták meg azt a törődést, melyet az emberek többsége többféle forrásból kap meg. Ahogy a nemiségük ébredezni kezdett, a lányok leszbikus szexuális kapcsolatba kerültek. Ez még jó ideig folytatódott, és hamarosan Lancelinék is tudomást szereztek róla. A házban nyílt titok volt a lányok kapcsolata, de a munkaadók igyekeztek tűtőztetni a dühüket.

papin-sisters-1_1.jpg

Léa és Christine Papin

Azonban 1933-ban Madame Lancelin felmérgelte magát, mivel Léa vasalás közben véletlenül rövidzárlatot okozott. Ordibálni kezdett a lányokkal, miközben vele volt a saját lánya, Geneviev is. Kiabálás közben az asszony becsmérelni kezdte a szobalányai viszonyát, mire Christine nem bírta tovább, és rátámadt a két nőre. A verekedésbe Léa is beszállt, és együtt kikaparták a két áldozat szemét. Ezután a lányok kalapáccsal agyon verték és konyhakésekkel halálra szurkálták a két Lancelint.

Tovább