Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

A Salvatore Antonio-gyilkosság, avagy ki ölte meg New York királyát?

2017. július 11. - Jack Hate

1932. március 28-at írunk, a helyszín a New York állambeli Albany külvárosa. Egy gyanútlan földmunkás éppen ki ment a telkére dolgozni, amikor rémisztő felfedezést tett. Egy férfit az ő birtokán gyilkoltak meg elképesztő kegyetlenséggel, és a holttestet a helyszínen hagyták. Kihívta a rendőrséget, akik hamar azonosították az áldozatot. Ő volt a 30 éves new yorki Salvatore Antonio. A férfira több lövést is leadtak egy marokfegyverből, ennek ellenére a halálát a mellkasát érő késszúrások okozták. Nyilvánvaló volt, hogy az elkövető ismerte az áldozatot, és biztosra ment a gyilkolásnál.

d8b0f6e9ddb26cd7d0a2802c0250b230.jpgc2f1db98e12ce00afd0e3de0a38e8005.jpg

Az elkövetők: Sam Feracci és Vincent Saetta

Hogy kiderítsék az elkövető kilétét, a nyomozók megvizsgálták az áldozat környezetét. Hamar kiderült, hogy Antoniónak több ellensége volt, mint barátja. A férfi kapcsolatban állt az olasz maffiával, és egy saját bűnbandája is volt. Salvatora jómódú ember volt, hiszen ő és bandája voltak az akkori New York legnagyobb heroindílerei. A férfi kegyetlensége legendás volt, ellenfeleivel és adósaival is hírhedten erőszakosan bánt el. Brutalitása még a maffia bérgyilkosait is felülmúlta. Antonio még a saját családjával is kíméletlen volt. Rendszeresen verte mindhárom gyermekét (a negyedik nem sokkal a születése után meghalt), és a feleségét, Annát is. Később az is napvilágra került, a férfi többször is nemi erőszakot tett a nőn.

A nyomozók így nem sok szimpátiát éreztek a meggyilkolt bandavezér iránt. Nekik is jobb volt, hogy egy újabb nagy drogdílertől szabadultak meg, ráadásul a környezete sem igazán sajnálta az áldozatot. De amikor egy fiatalembert brutálisan lelőnek és megkéselnek, azt ki kell vizsgálni. Így mégis a rendőrségre hárult a feladat, hogy kiderítsék, végül Antonio melyik ellenfele vett halálos revansot a férfin. Ez olyan volt, mint tűt keresni a szénakazalban. Szóba került a Sgarioto család, a Gambino család, a Genovese család, és hasonló nagy figurák.

d4e9d3b3a1cc3e721b9d4db93c97dc07.jpg

Salvatore Antonio gyermekei

Azonban egy szerencsés fordulat egyszeriben levette a nyomozók hátáról a terhet. Több szemtanú is bizton állította, hogy az áldozatot két másik olasz férfival látták egy autóban a halála előtt. Sikerült kideríteni, hogy mindketten Antonio üzlettársai voltak. A két karrierbűnöző a 42 éves Samuel Feracci és a 22 éves Vincent Saetta voltak. A rendőrség már ismerte őket korábbi ügyeik kapcsán, és ezúttal is hamar letartóztatásra kerültek.

A tapasztalt rosszfiúk azonban nem vallottak könnyedén. A kihallgatás első három napján még tagadták a gyilkosságot. Azonban a harmadik, étlen-szomja, alvás nélkül töltött nap végén megváltoztatták a vallomásukat. Ezúttal már mindketten egymásra hárítottak mindent. Ám miután ez sem vált be, a nyomozók még jobban bekeményítettek, és végre célt is értek. Végül mindkét jómadár bevallotta, hogy megölték Salvatora Antoniót. Azt is elmondták, hogy megrendelésre cselekedtek.

Amikor a nyomozók megtudták tőlük, hogy ki volt a megrendelő, sokkot kaptak. Azt hitték, hogy most is egy sötét, alvilági figurával van dolguk, de tévedtek. Az agytröszt Salvatore 26 éves özvegye volt, Anna Antonio.

anna_a.jpg

A gyilkosság agytrösztje

Május 5-én letartóztatták a fiatal nőt. Meglepő módon a nő szinte azonnal beismerte, hogy ő ölette meg néhai férjét. Elmondása szerint azóta, hogy 16 évesen hozzáment a sármos maffiózóhoz, az folyamatosan verte, szexuálisan zaklatta, és kifejezte dominanciáját. Ugyanígy tett a gyerekeikkel. Anna elmondta, hogy az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy az erőszak miatt már ő sem tudott igazán bensőséges viszonyt kialakítani a gyerekeivel. A bántalmazás a család minden tagját megkeserítette.

Arra a kérdésre, hogy miből tudta finanszírozni a bérgyilkosokat, Anna egy újabb bűnt vallott be. Elmondta, hogy Salvatore két különböző életbiztosítást is kötött magára, és mindkettőnek ő volt a kedvezményezettje. Ezek együtt 4800 dollárt hoztak neki a férje halála esetén. 

Az bizonyított tény, hogy Annát nem motiválhatta a kapzsiság. Az összes pénz, amit a bűncselekménnyel nyert volna, elment a bérencek kifizetésére, illetve a temetésre. Az azonban bizonyítást nyert, hogy a nő tényleg brutális erőszakot volt kénytelen elviselni a házassága alatt, így valószínű, hogy tényleg ez volt az indíték. Mindezek ellenére az ügyészség nem fogadta el az önvédelem álláspontját, hiszen a gyilkosságot a nő előre kitervelte, és másokkal hajtatta végre. Végül vádat emeltek Mrs. Antonio ellen gyilkosságban való összeesküvés és kétrendbeli biztosítási csalás vádjában, és ezek együtt biztosították számára a halálbüntetés kiszabását.

annaantonio_thumb.jpg

Anna Antonio a bíróságon

A közvélemény azonban Anna oldalára állt. Rengetegen tüntettek a nő felmentése, vagy legalábbis a vád enyhítése mellett,  és egész Amerika kíváncsi volt az ítéletre. Ez lett az évszázad pere New Yorkban, minden újság a tárgyalás esetleges kimeneteléről cikkezett a keleti parton. Az izgalom csak tovább fokozódott, amikor a két tényleges elkövető, Vincent Saetta és Sam Feracci halálbüntetést kapott.

A két ítélet hallatán már az USA többi része is a tárgyalás lázában égett, és mindenki azt találgatta, hogy vajon mi lesz a női vádlott sorsa. A "kis Anna" (az újságírók keresztelték el így, mivel nagyon alacsony és mindössze 85 font súlyú volt) híres lett. Azonban nem volt szerencséje. A közvélemény tiltakozása ellenére a nőt 1933-ban halálra ítélték, kegyelmi kérvényét pedig elutasították.

150253529.jpg

Az Antonio család fia az édesanyjáért imádkozik

1934. augusztus 9-én  a 28 éves Anna Antonio haját részlegesen leborotválták, és 23 órára felkészítették őt a kivégzésére. Ezután még tíz percig kellett várnia a sorára, miközben a két társán éppen végre hajtották az ítéletet. Ez idő alatt a nő folyamatosan remegett és félt. Végül 23:12-kor ültették a villamosszékbe, de ekkor már állítólag igen nyugodt volt. Ám problémák léptek fel, mivel a nő olyan apró, a ruhája pedig olyan szűk volt, hogy csak nagyon nehezen sikerült feltenni rá az elektródákat. Állítólag a lába végig kilátszott a szoknyája alól, és miközben haldokolt, láthatóvá vált a fekete harisnyája is, amelyet ő maga varrt. Ez akkoriban meglehetősen botrányosak hatott, de senki sem tehetett mást. Végül Anna elmondott egy imát, majd kimondta utolsó szavait:

"Nem érdekel, mit tesztek velem. Nem félek a haláltól. Semmi sem nyomja a lelkiismeretem. Soha nem öltem meg senkit."

 

Ezután a hóhér meghúzta  a kart, és a villamosszék beindult. A nő leszíjazott feje ekkor lebukott, és álla érintkezett a mellkasával, ami alaposan megijesztette a tanúkat. Végül csak 23:16-kor nyilvánították halottnak. Ő volt az utolsó olasz nő az Egyesült Államokban, akit kivégeztek.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr5812656945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása