Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

A drogos matriarcha, aki engedelmességet követelt - Rhonda Wisto

2017. június 30. - Jack Hate

Helyszínünk a csendes kaliforniai kisváros, Nipomo. A békés felszín alatt azonban ennek a városnak is meg volt a maga alvilága. Ebben a nem túl biztonságos, veszélyes környezetben kezdte a szárnyait bontogatni a szárnyait az egyedülálló anya, Rhonda Maye Wisto. Nem tudni biztosan, hogy a nőnek voltak-e drogproblémái, de az biztos, hogy szinte az egész életében metamfetaminnal kereskedett. 2010-re már jól ismert drogdíler volt a városban, és felállított egy saját csapatot is az anyag előállítására.

rhonda-wisto-7.jpg

A vezér, RHonda Maye Wisto

Rhonda szerette a pénzt, de egy dolgot még inkább: a hatalmat. Élvezte, ha az emberek megtették, amit mondott nekik. Ez igaz volt a csapatára is: Rhonda drogos fiatal fiúkat keresett, rákapatta őket a methre, és rávette őket, hogy segítsenek neki a gyártásban. Cserébe ők is kaphattak belőle. Azt hihetnénk, Wisto a drogot használta fizetés gyanánt, de ez több volt annál: a hatalmát biztosította vele. A fiúk bármit megtettek a szerért, így Rhondáért is. Ők voltak a nő magánhadserege, mondhatni, a KGB-je.

Az, hogy Wisto fiatalokat drogozott be, csak a jéghegy csúcsa volt. A nő ugyanezt a taktikát alkalmazta a saját fiánál is. Ő volt a 19 éves Jacob York. Nem ez az első eset, amikor egy drogos gyereke szintén rákap a drogokra, de Rhonda szándékosan rontotta meg a saját fiát, hogy uralkodhasson felette. És ugyanígy irányította a fia barátait, a 28 éves Ty Hillt, a 20 éves Jason Greenwellt, valamint egy Cody Miller nevű fiút is. Rhonda abszolút hűséget és hallgatást követelt tőlük. Mindegyik fiú a nő házában élt, és az épület pincéjében dolgoztak a meth gyártásán és csomagolásán.

rhonda-wisto-arraigned.jpg

Balról jobbra: Rhonda Wisto, Ty Hill, Jacob York ls Jason Greenwell

Mindeközben Nipomo másik oldalán a 15 éves Dystiny Myers élete nem is különbözhetett volna jobban. A lány hívő keresztény volt, kitűnő tanuló és a templomi kórusban énekelt. Mindenki elmondása szerint kedves volt és tisztelettudó, különösen a nagyanyjával, Kathy Clarkkal szemben. Az idős hölgy egyedül nevelte unokáját, de úgy tűnt, hogy nagyon jól megvannak együtt.

Dystiny-nek azért kellett a nagymamájánál laknia, mert az anyja kábítószer-birtoklás miatt börtönben ült. És sajnos neki is szembe kellett néznie a börtönben ülő szülők gyermekeinek tipikus problémájával. Az ilyen kamaszok sokszor úgy érzik, hogy nem tudják elkerülni a szüleik sorsát, és ők is bűn útjára lépnek. Dystiny is bele esett ebbe a csapdába. Amikor kamaszkorba lépett, fellázadt a nagyanyja ellen, és kacsingatni kezdett a gót szubkultúrával. Mrs. Clark nem nézte jó szemmel unokája éles váltását, mire Dystiny 2010 szeptemberében, mindössze 15 évesen elszökött.

dystiny-myers-3.jpg

Dystiny Myers

Mivel nem volt hova mennie, a 15 éves lány pénz és élelem nélkül az utcán találta magát. Kapcsolatba került más gót vagy szökött fiatalokkal is, köztük volt jó néhány drogdíler is. Az egyikük megsajnálta a fiatal lányt, és felajánlotta, hogy szerez neki otthont. Ez a díler Ty Hill volt,Rhonda Wisto legrégebbi követője.

Ty Rhonda házába vitte Myerst, ahol bemutatta őt a bűnbandának. Rhonda befogadta a lányt, de előtte lefektette a szabályokat: segítenie kell a drogbusinessben, nem lophat sem a pénzből, sem az anyagból, és nem árulhatja el senkinek, hogy mi folyik abban a házban. Diystiny elfogadta a feltételeket,. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy egy 15 éves lány nem elég érett és tapasztalt egy ilyen üzlethez.

rhonda-wisto-1.jpg

A problémák nagyon hamar jelentkeztek. Rhonda rajtakapta Myerst, amint az lopott az elkészített drogból. Ráadásul a lány még nem szokta meg ezt a fajta tekintélyt, voltak kisebb surlódások közte és a matriarcha között. Amikor pedig Wisto egy ágyban találta a lányt a 19 éves fiával, Jacobbal, egyértelművé vált, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki. Valószínűleg attól félt, hogy a fiatal lány kimozdíthatja a fiát a befolyása alól, esetleg Jacob fellázadhat ellene, és akkor követte volna őt a többi követője is. Egy hatalomra törekvő szülő manipulációjára mindig veszélyt jelenthetnek a gyermek szerelmi/szexuális kapcsolatai, hiszen ezek mind a függetlenné válás részei.

De a 47 éves Wistónak volt nagyobb problémája is. Paranoiás lett, és attól félt, hogy Dystiny esetleg beszélhet a hatóságoknak is a metamfemtamin-üzletéről. A fiai előtt is kijelentette, hogy szerinte a lány rendőrségi informátor. És ha valaki ilyen sokat tud, azt nem engedhetik el élve. Rhonda ravaszul rávette a csapatát, hogy öljék meg helyette a kamaszlányt. A fiúk pedig belementek, sőt még egy listát is összeírtak arról, hogy mire lehet szükségük a bűntényhez. 

jason-greenwell-1.jpg

Jason Greenwell demonstrálja, hogyan adtak be nagy mennyiségű metamfetamint  Dystiny-nek

2010. szeptember 26-án este Dystiny-nek elege lett. Összepakolta cuccait, és épp el akarta hagyni a Wisto házat. Ám ekkor szembe találta magát a Rhondával, és a katonáival. A fiúk egy ágyra lökték a lányt, és megkötözték a kezeit, majd a lábait. A száját is leragasztották. Ezután beadtak neki egy jó nagy adag metamfetamint, ami ugyan nem ölte meg a lányt, de zavarttá tette. A fiúk az ütővel ütlegelni kezdték Dystiny hasát és mellkasát. Mindannyian, Hill, Greenwell, Miller, még York is. Jacob York ugyan ki akart maradni az egész gyilkosságból, de Rhonda nem engedte meg neki. A nő hidegvérrel gyilkost csinált a saját fiából. Ez egyértelműen szociopátiára vall.

rhonda-wisto-10.jpg

A baseball ütő, amellyel Dystiny-t magkínozták

A négy fiú összesen több tucat ütést adott le a lány törzsére, így összezúzták a gyomrát és több bordáját is eltörték. A lány szájából valószínűleg ömlött a vér. Rhonda fizikailag nem bántalmazta az áldozatot, de végig nézte a tortúrát. Nem tudni biztosan, hogy miért kellett neki ilyen brutálisan elbánnia a lánnyal. Talán bosszúból, amiért veszélyeztette a hatalmát? Vagy puszta élvezetből? Esetleg mindkettő? Meg lehet, de a legvalószínűbb elmélet, az, hogy a fiúkat akarta megfélemlíteni. "Ha így el tudtam bánni Dystiny-vel, veled miért ne tudnám megtenni?"

Az órákon át tartó tortúra után Dystiny elvesztette az eszméletét. Ekkor a testét a sivatagba vitték, benzint locsoltak rá, és meggyújtották. A boncolás szerint végül a füstmérgezésbe halt bele.

cody-lane-miller-1.jpg

Cody Lane Miller

Azonban akadt még egy probléma. A paranoiás Rhonda azt hitte, hogy Cody Miller szintén a rendőrség besúgója, ezért őt is meg akarta ölni. Rávette Millert, hogy ássa meg Dystiny megégett holttestének a sírt, és amíg a fiú ezzel foglalatoskodott, Ty Hill és Jacob York többször fejbe verte őt egy ásóval. A fiú elvesztette az eszméletét, és mivel a támadói azt hitték, meghalt, magára hagyták a sivatagban. Cody azonban később felébredt, és segítséget kért a járókelőktől. Miután mentőt és rendőrt hívtak hozzá, a fiú bevallotta egy nyomozónak, hogy benne volt a keze egy gyereklány megölésében. Azt is elmondta, hogy a bűntársai akarhatták az ő halálát is, és sorban feldobta a három másik fiút, majd Rhondát is.

Így bizony. Akiről azt hitték, hogy rendőrségi informátor, végül tényleg azzá vált. Cody vallomásának köszönhetően A csapatot már a Myers-gyilkosság másnapján letartóztatták. 

rhonda-wisto-9.jpg

Mivel a fiúknak szembe kellett nézniük a halálbüntetés lehetőségével, mindannyian bűnösnek vallották magukat., és Rhonda ellen vallottak. Cserébe Jason Greenwell, Ty Hill és Jacob York is tényleges életfogytiglani börtönt kapott. Ráadásul Jacobnak nem kellett felelnie a kiskorúval folytatott szexuális aktusért sem. Cody Miller, akinek az egész bűnvádi eljárás köszönhető volt, megkapta a jutalmát. Ő is életfogytiglanit kapott, de 15 év letöltése után szabadlábra helyezhető.

Rhonda Wistót bűnösnek találták emberrablás, kínzás és gyilkosságban való összeesküvés vádjában is. Mindezek ellenére az esküdtszék vonakodott a halálbüntetés kiszabásától. Végül 2013. május 8-án őt is életfogytiglani börtönre ítélték a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr1612630773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása