A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

A történelem legokosabb sorozatgyilkosai

2017. június 29. - Jack Hate

A sorozatgyilkosok többsége az átlagembereknél önteltebb és okosabb. Utóbbira szükségük is van ahhoz, hogy becserkésszék áldozataikat, eltüntessék a bizonyítékokat, és manipulálják a rendőrséget. Most a legokosabb és a legravaszabb elkövetőket gyűjtöttük össze.

002_1.jpg

Bár az iskolában végig közepes tanuló volt, a santa cruzi Edmund Kemper 145-ös IQ-val rendelkezett. Ezzel az ésszel bármihez kezdhetett volna, de ő - hála erőszakos anyjának - hamar rossz útra tért. Tizenöt évesen lelőtte a nagyszüleit, amiért elmegyógyintézetbe küldték. Azonban, ravaszságának hála, hamar kiszabadult. Ezt követően Kemper egy év alatt hat fiatal egyetemista lányt ölt meg, a holttesteket lefejezte, majd megerőszakolta. Végül 1973-ban agyon verte az anyját is, majd miután az ő torzójával is közösült, feladta magát. Ha nem tett volna így, a nyomozók nem kapták volna el, talán még mára sem. Kemper jelenleg is nyolcszoros életfogytiglani börtönbüntetését tölti, és saját bevallása szerint még mindig veszélyes a társadalomra.

article-2400910-1b6d8dbd000005dc-431_634x430_1.jpg

A kaliforniai orvos, George Hill Hodel IQ-ja elérte a 186 pontot, amely még Albert Einstein-ét is felülmúlta. A férfi már 14 évesen az orvosi egyetemre járt, több mint 700 órát vett sebészetből, és még újságíróként is kipróbálta magát. Felnőttként pedig igen nagy vagyonra tett szert egy nemibeteg-gondozó  üzemeltetésével. Végül csak a 1999-ben, 91 évesen bekövetkezett halála után derült fény arra, hogy Hodelnek köze lehetett a hírhedt Fekete Dália-gyilkossághoz, mi több, ebben még több jogász is egyet ért. Ráadásul az orvos fia, Steve Hodel nyomozó kapcsolatot talált az apja és három brutális chicagói gyilkosság, emellett egy filippínó nő halála között is. Ha a vádak igazak, George Hodel lehet a történelem legszadistább sorozatgyilkosa.

2415_131751059350.jpg

Henry Howard Holmes már akkor is csalással és gyilkosságokkal kereste a kenyerét, amikor még az orvosi egyetemre járt. Tehetséges biztosítási csaló volt, és az egyik ügylete alkalmával sikerült megszereznie egy szállodát is Chicago belvárosában. Az épületet a horror házává alakította, ahol mérges gázzal, nagyüzemi szinten gyilkolta az embereket. Az szobákat elgázosította, az elkábult vendégeket csúszdák segítségével lejuttatta a pincébe, ahol különböző módszerekkel megölte őket. A nőkkel erőszakoskodott is a haláluk előtt. A holttestek csontvázait egyetemeknek adta el, a hullák után pedig felvette a biztosítási pénzeket. Több mint 230áldpzata is lehetett. Szerencsére egy magánnyomozó elkapta, és Holmes-t 1896-ban felakasztották.

0fdecdc7133ff6be93a0b596cc5fed75.jpg

A missouri-i háziasszony, Sharon Kinne nem tűnt bűnözői lángelmének, de amikor belekezdett négyéves ámokfutásába, egész Amerika megismerte a nevét. A kétgyermekes, 23 éves anyuka először 1960-ban ölt, amikor lelőtte az alvó férjét. A gyilkosságot a kislányára kente, és Sharon továbbállt a biztosítási pénzzel. Röpke két hónappal később lelőtte a szeretője feleségét is, de mivel a gyilkos fegyvert ezután eltüntette, nem tudták rábizonyítani a gyilkosságot. Ezután belépett a kansasi maffiába, majd 1964-ben lelőtt még egy férfit Mexikóvárosban. Ezúttal tetten érték, de a nő megszökött a börtönből. Azóta senki nem tud róla semmit.

theodore_kaczynski.jpg

Az elvadult külsejű erdei ember, Ted Kaczynski több mint 170 pontos IQ-val rendelkezett, és diplomás matematikus volt ugyan, de nem volt elégedett az életével. Az erdőben nyert menedéket, ahonnan húsz éven át több levélbombát is küldött különböző helyszínekre. Célja a világ elrettentése a rendszer megváltoztatása volt, még egy kiáltványt is kiadott a nézeteiről. Bombái 23 embert sebesítettek meg, három továbbit pedig megöltek. Az FBI legnevesebb szakértői sem haladtak előbbre az ügyében, míg végül 1996-ban maga Kaczynski bátyja adta fel az elkövetőt. A terrorista életfogytiglanit kapott.

article-2259961-16d7c008000005dc-620_634x381.jpg

Ted Bundy a világ leghírhedtebb sorozatgyilkosa, aki legalább 36 nőt ölt meg szerte az Államokban. A férfi kiemelkedő tanulmányi eredményeket ért el a Washingtoni Egyetem pszichológia szakán, és jogi ismeretei is voltak. Azonban a diploma helyett egy brutális ámokfutásba kezdett, hogy kitöltse a nők iránti ellenszenvét. Útját nemi erőszakok, kínzásoik és gyilkosságok kísérték Amerika szerte, ráadásul a férfi tehetséges imposztor is volt. Miután elkapták, kétszer is megszökött a börtönből, de mindkét alkalommal tovább gyilkolt, Végül halálra ítélték, a honnan segített a washingtoni sorozatgyilkos, Gary Ridgeway elfogásában. Bundy-t 1989-ben végezték ki Florida állam villamosszékében.

hqdefault_5.jpg

Egy prostituált lánya, Sante Kimes egész életében mesterbűnözőként működött. Apróbb lopásokkal kezdte, később már eljutott a csaláson át a gyújtogatásig. Még akkor is folytatta, amikor nem voltak anyagi gondjai, hiszen ez számára szórakozás volt. Gazdag férjeit is siskerült manipulálnia és bevonnia a bűneibe, sőt, a nő még  rabszolgákat is tartott egy ideig. Karrierje 1996-ban vett kegyetlenebb fordulatot, amikor rávette a fiát, Kenny Kimes-t, hogy megöljön egy bahamai bankárt. Nem buktak le, és a következő két évben még két embert öltek meg, miközben tovább folytatták államokon átívelő ámokfutásukat. Végül '98-ban kapták el Santét és Kenny-t, de ekkor is csak egy besúgó segítségével sikerült nekik. Sante életfogytiglanit kapott 120 év ráadással, és 2014-ben a börtönben halt meg.

A bejegyzés trackback címe:

http://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr3312627669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.