A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

Leölt egy egész családot, mert hangosak voltak - Melanie Smith

2017. június 16. - Jack Hate

Az élet nem lehetett volna boldogabb a 20 éves Lee-Anna Shiers-nek, és a 23 éves fiújának, Liam Timbrellnek. A két fiatal kapcsolata szerelem volt első látásra. 2011-ben megszületett a fiuk, Charlie, majd egy évvel később egy kis lakásba költöztek a walesi Prestatynba. Liam két munkát vállalt, hogy a barátnője otthon maradhasson a gyermekükkel, de úgy tűnt, ezt nem bánja. A kis család révbe ért.

article-2319784-19a23054000005dc-211_634x627.jpg

A Timbrell család

Ám az életük közel sem volt tökéletes. Timbrellék a beköltözés után hamar rájöttek, hogy a rossz szomszédság török átok. Az alsó szomszédjuk, a 43 éves Melanie Smith (2. és 5. kép) már az elején kipécézte őket. Már a legkisebb zaj esetén Melanie a plafont verte és üvöltözött velük. Nem volt hajlandó szóba állni velük, vagy ha mégis, akkor is csak szidalmazta őket. A fiatalok megpróbálták nem törődni a dologgal, de ahogy múltak a hetek, egyre több durva szócsatába kerültek Melanie-val.

melanie-smith-1.jpg

Shiers-nek és Timbrellnek fogalma sem volt arról, hogy Melnaie több egyszerű, nyűgös szomszédnál. A nő paranoiás és hisztérikus személyiség volt, amelyet csak tovább tetőztek a régóta tartó alkohol-problémái. Heves temperamentuma miatt senki sem bírt meglenni mellette, se a partnerei, se a három gyereke. Emiatt rendkívül magányos volt, ez pedig tovább fokozta frusztrációját. Legutóbbi partnere, a 45 éves, vele élő Steve Clarkson is csak nehezen tudta elviselni Melanie-t. Smith meg volt róla győződve, hogy bármelyik nő, akivel Steve szóba áll, vagy csak összenéznek, a férfi szeretője. Éd bár nem tudta, Lee-Anna is a szomszédasszony rögeszméjének áldozata lett.

Mivel azt hitte, hogy a fiatal nő szintén a riválisa, Melanie egyre agresszívabban viselkedett vele, Liammmel, sőt, még Charlie-val is. Folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy bántani fogja őket. Nyilvánvaló, hogy így nem lehet meglenni sokáig egymás mellett, de egyik fél sem volt hajlandó elköltözni. Ennek hamarosan katasztrófa lett a vége.

2012. október 19-én este Timbellék vigyáztak Lee-Anna unokaöccsére, a négyéves Bailey-re és a fiú két éves húgára, Skye-ra is (3. kép). A család nagyon jól megvolt, játszottak, tévét néztek, megfürdették Charlie-t. A gyerekek kacagása nem zavarta Steve-et, aki már az igazak álmát aludta. Melanie azonban, aki szokás szerint néhány üveg alkohol társaságában töltötte az estét, égett a dühtől. Megint kiabálni kezdett a plafon felé, de a felette lakó Timbrelléket ez már nem érdekelte. Smith pedig válaszul beváltotta addigi fenyegetéseit.

A nő előkerítette a gyerekei régi babakocsiját, majd hideg vérrel meggyújtotta. Egy ideig elégedetten nézte, ahogy a tűz terjed a saját lakásában, meg sem próbálta eloltani. Neki úgyis volt menekülési terve. Mivel a földszinten lakott, egyszerűen felkeltette Steve-et, és együtt kimásztak az ablakon. Melanie nem hívta a mentőket, egyszerűen hagyta, hogy a tűz elérje a felsőbb szintet, és tegye, amit tennie kell.

melanie-smith-victims-3.jpg

Valószínűleg Liam és Lee-Anna későn észlelte a füstöt,més mire észbe kaptak, már késő volt. A tűz miatt nem tudtak elmenekülni a lépcsőházon keresztül, az ablakaikat pedig nem tudták kinyitni. Míg Lee-Anna próbálta menteni a három gyermeket, Liam hívta a tűzoltókat. Azonban túl későn jött a segítség. A szülők tudták, hogy mind megfognak halni.

Végül megérkeztek a tűzoltók, és evakuálták a kétszintes társasház lakóit. Csak két lakás sérült meg, Smith-é és Timbelléké. Melanie és Steve "csodával határos módon" sértetlenül megúszta, de a felettük lakó család halálos veszélyben volt. Mire éjszaka ki tudták őket menekíteni a tűzoltók, már túl késő volt. Lee-Anna Shiers, valamint az unokahúga és az unokaöccse belehaltak a füstmérgezésbe és az égési sérülésekbe.

melanie-smith-fire-9.jpg

Azonban a 15 hónapos Charlie Timbrellt és az apját még élve ki tudták hozni. Mentőt hívtak hozzájuk, és bár Charlie már eszméletlen volt, Liam még pár mondatot tudott mondani. A férfi azt állította, hogy szándékos gyújtogatás történt, és biztos abban, hogy Melanie Smith volt az elkövető. Őt és a fiát ezután kórházba szállították, míg Melanie-t letartóztatták.

A tűzvizsgálat igazolta, hogy a tüzet a Smith-lakásban gyújtották meg, és az is bizonyítást nyert, hogy a nő volt az elkövető. De még mielőtt vádat emelhettek volna ellene a gyilkosságok ügyében, újabb tragédia rázta meg a nyomozókat. Két nappal a tűz után Charlie Timbrell életét vesztette. Három héttel később Liam Timbrell is kiszenvedett. A vádat tehát megváltoztatták háromról ötrendbeli gyilkosságra.

article-2319784-198ed190000005dc-365_306x418.jpg

A tárgyalásra végül 2013 tavaszán került sor. Melanie Smith tagadta a bűnösségét, de a védelemnek nem volt sok lehetősége. Miután a gyújtogatás tényét nem tudták megingatni, végül a vádlott elmeállapotát kérdőjelezték meg. A vizsgálatok kimutatták, hogy bár Melanie valóban paranoiában szenvedett, tudatában volt annak, hogy amit tesz, az rossz. A vád beidézte Ms. Smith három gyermekét is. Ők egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy szerintük az anyjuk Nagy-Britannia egyik leggonoszabb nője! Ha egy gyilkosról a saját húsa és vére ezt állítja, az már tényleg jelent valamit!

2013. május 7-én Melanie Jane Smith-t életfogytiglani börtönre ítélték. Legalább harminc évig biztosan nem helyezhető szabadlábra. Ez az egyik leghosszabb büntetés, amelyet a modern Egyesült Királyságban valaha is kiszabtak. Melanie azóta is börtönben ül, de arról nincs információnk, hogy kapott-e kezelést az őt kínzó mentális problémákra. Amennyiben nem, soha sem lehet már visszailleszteni a társadalomba.

A bejegyzés trackback címe:

http://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr1312599927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.