Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

A sacramentói Drakula - Richard Trenton Chase

2017. január 01. - Jack Hate

Sacramento legbrutálisabb sorozatgyilkosa 1950. május 23-án született a kaliforniai Santa Clarában. Középosztálybeli családból származott, és volt egy négy évvel fiatalabb húga. Az anyjának tévképzetei voltak, és attól rettegett, hogy az apja elhagyja őket. A nő órákig zokogott, és arra kényszerítette a fiát, hogy a rosszullétig egyen. Chase jól tanult az iskolában, ám már gyermekkorában elkezdődtek bizarr hobbijai. 10 évesen már ivott, dohányzott, tüzeket gyújtott, állatokat kínzott, és sokszor keveredett bajba. Amikor felelősségre vonták, nem mutatta megbánás jelét.

A felnőttkor küszöbén Chase rászokott a drogokra. Bár több drogos barátja is volt, Chase bizarr viselkedése mindannyiukat felülmúlta. Mindig marihuánától, alkoholtól és LSD-től volt bódult, és gyakran mászkált meztelenül, akár társaságban is. Sok nővel volt viszonya, de egyikük kigúnyolta, amiért képtelen erekciót produkálni. Chase 18 évesen elment egy pszichiáterhez, aki megállapította, hogy túl sok az elfojtott dühe. Az orvos már ekkor felfigyelt a fiatalember mentális problémáira, mégsem tett ellenük semmit. Úgy vélte, hogy a férfi nem jelent veszélyt a társadalomra. Tévedett.

chase003.jpg

Chase korán elköltözött a szüleitől, és egy társbérletben helyezkedett el. A szobatársainak azonban elegük volt a paranoiás nudistából. Chase, akit mindenki "Rick"-nek szólított, egyszer elbarikádozta magát a szobájában, mert azt hitte, meg akarták támadni. A lakótársai elküldték, de Rick nem volt hajlandó elmenni. Ezért a többiek hagyták ott

A férfi furcsaságai tovább erősödtek. Egyszer elment egy ambulanciára, és mindenkit arról kérdezgetett, hogy ki lopta el az egyik artériáját. Máskor arról beszélt, hogy nem ver a szíve és a hasa sincs rendben. Egyre jobban elmélyült a hipochondriában és a drogokban. Az orvosok megállapították, hogy paranoiás skizofréniában szenvedett, és 72 órára megfigyelésre bent tartották. Chase bármikor elhagyhatta a kórházat, így hamar távozott.

A fiatalember szörnyen alultáplált és rendezetlen volt, akár egy hippi. 152 cm magas és 66 kg volt, de egyre soványodott. Egy időre visszaköltözött az anyjához, de hamar tovább állt. Meg volt róla győződve, hogy az anyja szövetkezett a nácikkal, és együtt mérgezték. Az apja, aki azóta elvált az anyjától, szerzett neki egy lakást. Chase ekkoriban kezdett el nyulakat ölni és kibelezni. Volt olyan állat, amit megvett, de olyan is, amelyet saját kezűleg fogott el. Rick undorító módon evett a nyulak belsőségeiből és ivott a vérükből. (Chase viselkedését csak úgy lehet megérteni, ha belátjuk, hogy a férfi elmebeteg volt. A hallucinogén drogok csak fokozták a téveszméi súlyosságát, és a viselkedése még abszurdabbá vált.) Egyszer egy nyúl vérét injekciózta magába, de rosszul lett. Úgy vélte, hogy az állat akkumulátorsavat evett, de valójában Rick csak vérmérgezést kapott. Az orvosok skizofréniás gyógyszereket írtak fel neki, de azok hatástalanok voltak a férfi drogfüggősége miatt. Végül kórházba került, de onnan elszökött az anyjához.

Itt sem maradhatott sokáig, ismét kórházba került. Az intézményben megkapta a "Drakula" nevet, mivel állandóan nyulak megöléséről beszélt. Egyszer az orvosok meglátták, hogy a férfi szája véres. Chase bevallotta, hogy megölt két madarat, és ivott a vérüket. Ezután Renfield-szindrómát diagnosztizáltak nála. Az ebben a betegségben szenvedők vámpírnak hiszik magukat, és szükségét érzik a vérivásnak.

Chase ezután új lakásba került, ahol újrakezdte a kutyák, macskák, nyulak megkínzását, meggyilkolását és kibelezését. Néha a szomszédai állatait lopta el. Egyszer felhívta az egyik áldozata gazdáit, hogy elmondja, mit tett a kedvencükkel. Ennek ellenére a szülei vállalták érte a felelősséget, és az anyja fizette fia lakbérét. Nagyon nem figyeltek a férfira, az anyja továbbra is beleavatkozott Chase életébe. Például leszoktatta őt a skizofrén gyógyszerekről, mert úgy vélte, hogy már nincsen szüksége rájuk. A pszichiátriai kezelés folytatódott, de a szülők gondviselése 1977-ben lejárt. Nem újították meg, a férfi egyedül maradt.

chase_021.jpg

A furcsaságok, és a drogfüggőség tovább folytatódtak. Az anyja egyszer meglátogatta Ricket, és látta, hogy a férfi egy döglött macskát szorongat. Chase arca és nyaka csupa vér, volt ennek ellenére az anya nem jelentette az esetet, nem is nagyon zavarta. 1977. augusztus 3-án Nevadában megtalálták a férfi Ford Ranchero típusú autóját, benne két pisztollyal és a tulajdonos véres ruháival. Maga az autó is véres volt, továbbá volt benne egy fehér, műanyag vödör is, teli vérrel és májjal. Nem messze tőle megtalálták a meztelen és véres Ricket is. A férfi azt állította, hogy a vér az övé, a májról pedig kiderült, hogy egy tehéné.

Chase-nek tetszett Kenneth Bianchi és Angelo Buono gyilkosságsorozata. A két férfi nőket rabolt el, majd megerőszakolták és megölték őket. Rick szeretett róluk olvasni. Az elmebaja már önmagában is veszélyes volt, ráadásul még ott volt a vérrel való furcsa kapcsolata és a szadizmusa is. Kész volt a baj.

Chase 1977. december 29-én egy bokorból lelőtte Ambrose Griffint, az 51 éves mérnököt. A kétgyermekes apa épp a feleségével vásárolt, és az autójukba pakolták a bele a csomagot, amikor a földre zuhant. Először mindenki szívrohamra gyanakodott. A tanúk több lehetséges elkövetőt is láttak, egy 12 éves fiú még magát, Chase-t is észrevette, de a férfit nem kapták el. Úgy vélte, ezután mindent megtehet, és az egyszerű lövöldözés már nem elégítette ki.

A 22 éves Teresa "Terry" Wallin 3 hónapos terhes volt. 1978. január 21-én egyedül volt otthon, amikor Chase elment hozz. A férfi elhelyezett egy .22-es töltényhüvelyt a postaládában, majd elindult a bejárati ajtó felé. Terry a küszöbön ütközött össze a gyilkossal, és elejtette a nála lévő szemeteszsákot. Rick kétszer rálőtt. Az egyik golyó a kezébe csapódott, amint a nő védekezni próbált. A golyó átment az alkaron, a könyöknél távozott, majd a nő nyakába fúródott. A másik golyó a koponya felső részét találta el. Terry a földre zuhant, a támadója pedig kétszer az áldozat halántékába lőtt. Ezután a hálószobába vonszolta a testet, a konyhából hozott egy kést, a kukazsákból pedig egy joghurtos dobozt, és munkához látott.

victim.jpg

Bár a nő már halott volt, Chase többször megszúrta a tüdejét. Nemi erőszakot tett a nőn, a bal mellbimbóját pedig levágta. A mellcsont alatt felvágta a bőrt, és kiontotta a beleket. Megvágta a lépet, a veséket pedig kivágta, majd visszatette a testbe. A hasnyálmirigyet is kettévágta, illetve a joghurtos dobozból itta a nő vérét. Később a fürdőszobába ment, ahol bekente a kezét és az arcát az áldozat vérével, majd a folyadékot lenyalta az ujjairól. Valahonnan szerzett állati ürüléket,amit a nő szájába tett.

A véres bűntettet még aznap este felfedezte David Wallin, az áldozat férje. Két nappal később egy megcsonkított kutyakölyköt találtak, nem messze a tett helyszínétől. Egy másikat is találtak egy szemétlerakóban. Kiderült, hogy csapzott, hosszú hajú fchase004.jpgérfi vásárolta őket egy családtól, és az sem érdekelte, milyen nemű kutyát kap. A vásárlót (Chase-t) nem állították elő, és nem hozták kapcsolatba Mrs. Wallin megölésével.

Január 27-én a 38 éves Evelyn Miroth a 22 hónapos unokaöccsére vigyázott egy olyan házban, mely 1 mérföldnyire volt a Wallin-gyilkosság helyszínétől. Átment hozzájuk Dan Meredith is, egy 51 éves barát. Velük volt Evelyn 6 éves fia, Jason. Úgy volt, hogy a fiút átküldik a barátjához, de, még mielőtt elindulhatott volna, megjelent Chase. A férfi bement a házba, és fejbe lőtte Evelynt, Dant és Jasont is. Evelynt a fürdőszobában ölte meg, onnan átvitte a hálószobába, ahol análisan megerőszakolta. Ezután két kést vett elő, többször megvágta a nő torkát és hatszor megszúrta a végbélnyílását. Megpróbálta eltávolítani a nő szemeit is. Több szúrást is ejtett az áldozatain, és ivott a vérükből.

Egy nő fedezte fel a gyilkosságokat, akinek a házába Jasonnek aznap el kellett volna mennie. A házban talált cipőlenyomatok hasonlítottak azokhoz a mintákhoz, amelyek a Wallin házban voltak. Egy 11 éves kislány látott egy hosszú hajú, sovány, ápolatlan férfit nem messze gyilkosságok helyszínétől. (Egy hasonló alakot írtak le Mr. Griffin és Mrs. Wallin megölésénél is.)

A 22 hónapos bébit senki sem találta. Chase még a helyszínen fejbe lőtte a gyermeket, majd felvágta a koponyáját és az agy darabjait szétszórta a fürdőkádban. Később hazavitte a testet, melynek levágta a fejét és több szervét is megette. Azt hitte, nem kap fogják elkapni, de tévedett. Ellopta Mr. Meredith autóját, melyet nem messze a lakásától a rendőrök megtaláltak.

A szemtanúk vallomásai alapján profilt készítettek Chase-ről, és egy régi iskolatársa azonosította. Még januárban letartóztatták, ráadásul amikor ez megtörtént, pont nála volt néhány véres rongydarab. A férfi először csak a kutyák megölését ismerte be, illetve a vámpírizmust. Azt állította, hogy muszáj volt vért innia és állatokat ennie, mert az anyja szappannal mérgezte, és ha nem cselekszik  a vére elporladt volna. Később beismerte amit tett, de elmebajra hivatkozott. A pszichiáterek szerint skizofrén volt és antiszociális személyiség. Az esküdtek azonban úgy vélték, hogy Chase tudatánál volt a bűncselekmények elkövetésénél, hiszen kesztyűt húzott és megerőszakolta áldozatait. Bűnösnek találták hat rendbeli gyilkosság vádjában, és 1979. május 8-án halálra ítélték. A San Quentin börtönbe került, ahol rabtársai sokat gúnyolódtak rajta, elsősorban a magassága miatt. Gyógyszereket kapott a depressziójára és a skizofréniájára, amiket nem szedett be, csak gyűjtögetett. 1980. december 26-ának délelőttjén egyszerre vette be őket, mely végül a halálát okozta.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr5112088929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus123 2017.01.02. 18:07:20

Óh, az anyai szeretet. De komolyan, baszódjon meg az ilyen nő.

Miért nem olvasod át a szöveget, mielőtt publikálod?

Elar 2017.01.02. 19:24:51

Másolva van egy külföldi blogról

martineden 2017.01.02. 19:26:08

,,Ennek ellenére a szülei vállalták érte a felelősséget, és az anyja fizette fia lakbérét. Nagyon nem figyeltek a férfira, az anyja továbbra is beleavatkozott Chase életébe. Például leszoktatta őt a skizofrén gyógyszerekről, mert úgy vélte, hogy már nincsen szüksége rájuk. A pszichiátriai kezelés folytatódott, de a szülők gondviselése 1977-ben lejárt."...maga a tortenet erdekes, de nem artana osszeszedettebben fogalmazni.Pl a fenti idezetben végig arrol irsz, hogy a szulei fizettek a szallasat, az anyja leszoktatta a gyogyszerekrol, mikozben, azt irod , hogy nem torodtek vele.

Elar 2017.01.02. 19:31:11

Egyébként az ilyen gyilkosokat lassan kellene megölni.....

Beerhead 2017.01.02. 19:37:18

@nautilus123: Minek átolvasni? Indexesektől tanulhatta, meg is lett a címlap.

gregaba 2017.01.02. 21:57:11

Nagyon clickbait alcímet kapott az indexen, ahogy az lenni szokott... Mondjuk a hardcore fotóra tényleg nem voltam felkészülve.

tremoló 2017.01.03. 10:20:35

Hat oregem, erre nehez szavakat talalni. Sokkolo. Egyszeruen nem ertem, h tudott idaig fajulni a dolog. A csavo allatok kinzott hosszu idon keresztul, totalisan aberralt volt a viselkedese. Allatknzasert miert nem csuktak be? Sulyos felelosseguk van a pszichologusoknak/pszichiatereknek is abbnan, h vegul ennyi embernek, ilyen ertelmetlenul es kulonos kegyetlen halat kellett halnia. Es a cikk alapjan ugy erzem, h bizony a rendorseg is sokat tett annak erdekeben, h tobb gyilkossagot is el tudjon kovetni a koma. Szornyu.

okleveles naiv 2017.01.03. 11:39:20

Szerintem elírtad a magasságát. Is.

Supastar 2017.01.05. 11:19:45

A hetvenes évek közepe-vége fele pont nem voltak az amerikai hatóságok, az igazságszolgáltatás a helyzet magaslatán. Számos esetben túl enyhe ítéletek születtek, rengeteg későbbi elkövető került ekkor szabadlábra.
süti beállítások módosítása