Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Miért gyilkolnak a tinédzserek?

2016. október 07. - Jack Hate

Ez egy tragikus, de fontos kérdés, ugyanis a világon egyre több pubertás követ el gyilkossákot. Sajnos egyetlen indokkal nem lehet az egész kérdést megmagyazázni, mivel nincsen két egyforma kamasz, gyilkosságból pedig főleg nincs. Ám lelkes szerkesztőink elhatározták, hogy kideríik ezeknek a gyilkosságoknak a természetét.

Sajnos a kiskorú gyilkosok veszélyesebbek, mint felnőtt társaik, hiszen nincsenek tisztában tettük következményeivel, és nem fogják fel, hogy amt tesznek, az bűn. Ennek ellenére kevés kamaszból válik sorozatgyilkos - főleg, mivel nagyon hamar elkapják őket. Jelenleg is csak négy kiskorú sorozatgyilkost ismerünk:

 - Craig Price négy nőt szurkált halálra 13, illetve 15 évesen, pusztán élvezetből. 

price005.jpg

A kamaszkorú Craig Price nőket mészárolt le

Amarjet Sada mindössze nyolc éves volt, amikor három kisbabát megfojtott féltékenységből.

Helen Patricia Moore austrál bébiszitter 17 évesen négy kisbabát fojtott meg, kettőt pedig megsebesített.

Christine Fallingot, a 17 éves elmebeteg bébiszittert három kisbaba megölésében találták bűnösnek, de gyanúsítható még két bébi és egy nyugdíjas megölésében is.

De vannak olyan gyerekek is, akik ha kamaszként nem is váltak sorozatgyilkossá, felnőttként már annál inkább.

Graham Young kamaszként a családja három tagját mégezte meg, egyikük belehalt. Felnőttkén kiengedték a börtönből, de megölt újabb két embert.

Az ördögien okos és perverz Edmund Kemper kamaszként lelőttte a nagyszüleit. Felnőttként meggyilkolt és megerőszakolt még nyolc nőt, köztük a saját anyját is.

Ezekre a gyilkosokra nagy hatással volt a bűntények okozta izgalom és élvezték, amit tettek, ez vezetett a további öldökléshez. A kíváncsiság és az izgalom más kamaszoknál is okozott emberülésre való hajlamot.

Mary Bell még csa 11 éves volt, amikor két kisfiút megfojtott.

ed532e962cef110e9b3c5cc70b93f985.jpg

Mary Bell a gyermekkori bántalmazások miatt tekintette játéknak a gyilkolást

Alyssa Bustamente 15 évesen gyilkolta meg a szomszédját.

Jesse Pomeroy 14 éves korára már meggyilkolt két fiatalabb gyereket.

Jon Venables és Robert Thompson 10 évesek voltak, amikor megkínoztak és megöltek egy két éves kisfiút.

Brenda Spencer egy iskolai játszótérre lövöldözött és megölt két embert, mert "utálta a hétfőket".

Bár sorozatgyilkosokként ritkán fordulnak elő, a kamaszkorú bűnelkövetők jóval gyakrabban követnek el tömeggyilkosságot. Képesek ámokfutásszerűen ölni, ezt támasztja alá a rengeteg iskola mészárlásról szóló hír. Az ilyen gyerekeket bántalmazták a társaik, és a bosszúvágy miatt mészárosokká váltak.

Eric Harris és Dylan Klebold 12 diákot és egy tanárt lőttek le a Columbine középiskolában Coloradóban.

eric-harris-dylan-klebold-columbine_tinima20130420_0187_5.png

Eric Harris és Dylan Klebold a világ leghírhedtebb iskolai mészárlását vitték véghez

Kipland Kinkel 15 évesen lelőtte a szüleit, majd iskolába ment, ahol megölt még két gyereket.

Barry Dale Loukaitis két embert ölt meg a középiskolájában, mondván nem szerette az algebrát.

A gyilkosságoknak mindössze a 20%-át követik el nők, de a tinédzserek által elkövetett ügyeknél ez a szám jóval magasabb. A kamaszlányok gyorsabban érnek, mint a fiúk, így legalább olyan agreszsívek tudnak lenni, mint ők. Az is érdekes, hogy a fiatalok rendszerint kegyetlenebb módszereket alkalmaznak, mint például a késelés, a fojtogatás vagy az agyonverés. Dorothy Marie Robards esete ilyen szmpontból egyedülálló. A lány az apjánál alkott, és vissza akart kerülni az anyjához. Ezért az iskolából lopott báriummal mérgezte meg az apját, bár a mérgezés nagyon ritka a kamaszkorú gyilkosok körében.

A felnőtteknél a leggyakoribb indítékok a kapzsiság és a féltékenység. Előbbi azonban csak ritkán vagy csak másodfokú motivációként fordul elő a szenvedélyességükről hírhedt tinédzsereknél. Ám a féltékenység nagyon gyakori náluk is, különösen a lányoknál.

A 16 éves Melinda Loveless féltékeny volt a 12 éves Shanda Sharerre, ezért három barátnője segítségével megkínozta és élve elégette.

-  Az elmebeteg Christa Pike féltékeny volt Colleen Slammerre, akit egy sniccerrel 300-szor megvágott és egy kővel agyonvert.

christa-pike-6.jpg

Christa Pike az emésztő féltékenység miatt lett kínzós gyilkos

- A 17 éves Janice Buttrum riválist látott a 19 éves szomszédjában, Demetra Parkerben. Ezért férje, Danny Buttrum segítségével megverték és megerőszakolták Demetrát, akit Janice 97 szúrással ölt meg.

A kamaszok szeretnek társaságban ölni. Csoportban a felelősség is megoszlik, a vezető bátrabbnak érzi magát, a követők pedig nem mernek ellenkezni, és akár gyilkolhatnak is. Ez az ún. csoportbefolyás, vagy más néven falkamagatartás, és emiatt öltöznek a gyerekek hasonlóan. Ez történt Shanda Sharer megölésénél is, de nem ez az egyetlen példa rá, hogy milyen veszélyes ez a jelenség.

- A 15 éves Paula Cooper 37 szúrással ölt meg egy bibliatanárnőt három barátnője segítségével.

kiszabadult_a_15_evesen_halalra_itelt_no.jpg

Paula Cooper Amerika legfiatalabb halálsoron lévő női elítéltje lett

Natasha Cornett kiirtott egy családot a gót izgalom kedvéért, öt követője pedig segített neki.

Warren Glowatski 16 évesen vízbe fojtotta a 14 éves Reena Virket, mert "lúzernek" tartotta. A gyilkosságban segédkezett Kelly Ellard és Nicole Cook is.

Egy másik halálos jelenség a "lúzerezés" is. Reena Virket is azért ölték meg, mert nem vették emberszámba, de egyes esetekben fordul a kocka. Bernadette Protti például megszállottan gyűlölta Kristen Costast, mivel ő népszerűbb volt nála. Végül Protti halálra szurkálta képzelt riválisát.

A legszomorúbb adat azonban az, hogy a kamszkorú gyilkosok potenciális áldozatai általában a szülők, illetve nevelők. Nekik általában azért kell meghallniuk, mert útját állták gyermekük lázadásának, szerelmi életének, és az elkövető nem fogja fel, hogy az áldizat csak jót akart. Az ilyen bűnelkövetők között sok az olyan lány, aki a fiújával végezteti el a piszkos munkát. Gondoljunk csak a nemrégiben történt zagyvarékasi esetre, ami ráadásul nem egyedülálló!

- A kanadai Jasmine Richardson mindössze 12 éves volt, amikor szerelme, a 23 éves Jeremy Allen Steinke segítségével lemészárolta a szüleit és nyolc éves kisöccsét.

jasmine-richardson-5.jpg

Jasmine Richardson a világ legfiatalabb csalártója lett

- A 15 éves Holly Harvey halálra szurkálta a nagyszüleit leszbikus barátnője, a 16 éves Sandra Ketchum segítségével.

- Nakisha Waddell 43 szúrással ölte meg az anyját, majd a barátnőjét, Annie Belchert vette rá, hogy segítsen neki a holttest eltüntetésében.

Pauline Parker és barátnője, Juliet Hulme egy téglával verték agyon Paulien anyját.

- Sarah Johnson lelőtte a szüleit egy fiú miatt.

Ám a szülők nem csak áldozatok lehetnek ezekben a bűncselekményekben, hanem felbujtók is. A legtöbb anyának, függetlenül attól, hogy jó anyák-e, hatalmas befolyásuk van kamaszkorú gyermekeikre.És egyesek ezt ki is használják.

Barbara Opel rávette a 13 éves kitűnő tanuló lányát, Heather Opelt, és annak barátait, hogy öljenek meg egy kedves férfit a pénzéért.

Jacob Hilgendorf segített az anyjának, Denise Frei-nak agyonverni a mostohaapját.

jacob-hilgendorf.jpg

Jacob Hilgendorfból önző anyja csinált gyilkost

- Eric Witte lelőtte az apját és balesetnek álcázta a gyilkosságot az anyja, Hilma kedvéért. Nem sokkal később a nő rávette kisebbik fiát, John Witte-t is, hogy lője le a nagymamáját, akit együtt feldaraboltak.

Stephanie Hudnall rávette a lányát, Guenevere-t, hogy csákánnyal fejezze le az apját.

- Gertrude Baniszewski arra bíztatta a gyerekeit és azok barátait, hogy segítsenek neki halálra kínozni a 16 éves Sylvia Likens-t.

Ám akárhogy, akármiért is ölnek a kamaszok, egy biztos: a bizonyítékok eltüntetéséhez nem értenek, így könnyű elkapni őket. Okosabbnak hiszik magukat a kelleténél, de nagyon felelőtlenek tudnak lenni.

Sajnos a kiskorú gyilkosok száma egyre nő, és ebben nagy szerepe van a digitális térnek, a bántalmazásoknak és a lázadó életmódnak is. Dem reménykedjünk abban, hogy a pszichológia segíteni tud a gyerekeknek, így mentve meg rengeteg ártatlan ember életét.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr5811779631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Satiy 2016.10.08. 23:31:55

Tele van a cikk elgépelésekkel, valaki olvassa már át.

HgGina 2016.10.08. 23:56:51

@Satiy: ez nem elgépelés, hanem tanulatlanság, műveletlenség. Az ilyenekből lesznek az ilyen cikkek szereplői. Először az anyanyelvüket mészárolják le.

Szalay Miklós 2016.10.08. 23:57:56

Akit érdekel egy tömör általános összefoglaló az agresszióról, annak sajátosságairól, annak ajánlom a következőt:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid068

(A legfelső sor a kép tetején, "Agresszió". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Mák Vilma 2016.10.09. 00:10:45

Undorítóak az ilyen internetről összeollózott, igénytelen, szenzációhajhász összeállítások. Semmi hasznuk, annál több a káruk az éppen megzakkanóban lévő esetleges tinédzser olvasóikra mondjuk...
Olvassátok el az egyik columbine-i tömeggyilkos fiú anyjának visszaemlékezéseit, na azon van mit gondolkodni. Ezen nincs.

MésG 2016.10.09. 01:36:03

@Mák Vilma: megosztanád esetleg velem, hogy hogy találom meg? Érdekelne. Köszi szépen.

Csb 2016.10.09. 02:01:17

Egy csomó eset összefüggéstelelenül felsorolva, igénytelen helyesírással, épp csak nem arról szól, amiről a cím alapján kellene. Szégyelld magad!

2016.10.09. 03:45:28

A poszt hemzseg a helyesírási hibáktól, magyartalan mondatoktól, elgépelésektől.

A gyerekek koránt sem olyan ártatlan kis lények, mint amilyennek képzeljük őket. Én a gyerekkoromra, iskolás éveimre visszaemlékezve tudom, hogy sötét gondolatok is megfordulnak a gyerekek fejében, volt ugyanis pár elvetemült osztálytársam, iskolatársam, mind otthonról hozta az agressziót vagy nem volt épelméjű (autista, skizofrén, homoszexuális vagy ezek kombinációja). Már pubertás előtt tombolnak a fejükben a szexuális fantáziák, féltékenység.

mindenannyi 2016.10.09. 07:14:38

Gondoltam, kiollózom az elütéseket, értelmetlenségeket (a pubertás nem gyilkol, ugyanis az nem egy személy, hanem maga a tinédzserkor), a magyarul esetlenül hangzó tükörfordításokat (gót izgalom kedvéért?) de túl sok lett volna.
Jóindulattal javaslom, hogy változtassatok ezen, nézzétek vagy nézessétek át valakivel a cikkeket, mert ez így igénytelen.

Másrészt a kevesebb több lenne, mert ez a begyezés jószerével nem más, mint gyilkossági esetek felsorolása, adatok adatok hátán. Túl sok, és ez így emészthetetlen.. Foglalkozzatok egy bejegyzésben csak három-négy esettel, de annak járjatok utána rendesen. Úgy sokkal olvashatóbb lesz (főleg ha rendesen gépelitek le) és élvezhetőbb.

2016.10.09. 07:21:19

"a világon egyre több pubertás követ el gyilkossákot"

Itt kellett volna abbahagyani az olvasást.

A pubertás az nem egy személy, a "gyilkossák" meg nem gyilkosság.

plokmi 2016.10.09. 07:42:29

Kit érdekel a helyesírási hiba. Aki csak ennyit tud hozzászólni egy cikkhez, akkor inkább el sem kellett volna olvasnia.
Én arra lennék kíváncsi milyen az ország szerinti eloszlás. Szerintem 95+% a "Korlátlan Lehetőségek Hazája".
Miért csodálkozunk rajta, ha már gyerekek is ezt csinálják. Náluk csak az erőszak és a gyilkosság a hír. Ezt látják a gyerekek az összes médiában.
Michael Moore-nal van néhány zseniális dokumentum filmje. Az egyik éppen ezzel foglalkozik, hogy miért ilyen magas a fegyveres bűncselekmények száma náluk. Átment az északi szomszédjukhoz egy határ közeli városban, ott az embereknek gondolkodniuk kellett, hogy emlékezzenek történt-e és mikor történt gyilkosság a városukban. A város rendőre mondta, hogy az elmúlt kb. egy évben EGY volt, azt is egy déli szomszéd követte el.

nincs semmi baj! 2016.10.09. 08:27:18

@MésG: A címe A Mother's Reckoning: Living in the Aftermath of Tragedy. Amazonon megtalálod.

Hagrid 2016.10.09. 08:53:49

Király...a kés kevés, lőfegyvert még több családba! Győzzön Trump...

marczy 2016.10.09. 09:08:33

"...az áldozat csak jót akart. "
A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Az ilyen szülők nincsenek tisztában azzal, hogy az emberi jogok a családban kezdődnek. Az ilyen szülők képtelenek arra, hogy átértékeljék korábbi szerepüket, bízva mindabban, hogy a gyerekben megmaradt valami abból, amit korábban beleneveltek. Ha korábban megvolt a bizalom szülő és gyerek között, akkor jóval ritkábban fajulnak idáig az esetek kamaszkorban. Azt meg, hogy mi a jó és mi a rossz, jóval kisebb korban kell megtanítani, és nem ilyenkor, de nem nyesegetéssel, idomítással, hanem legfőképpen a példaadás módszerével. Mert nem azt fogja megtanulni a gyerek, AMIT a szülő prédikál, hanem azt, AHOGYAN. Óriási különbség. A jó és rossz közti különbségtétel kapcsán fontos még, hogy ha pl. vallásosak a szülők, az ezzel kapcsolatos dolgokat már kicsi kortól elkezdjék átadni a gyerekeknek, tehát messze nem arról van szó, hogy a tízparancsolatot a kukába kell hajítani. Viszont az sem véletlen, hogy a zsidóságban tizenhárom (12) éves korban van a bár (bát) micvó. Az is igaz viszont, hogy némely vallás dogmává emeli a családtól a munkahelyig meglévő szigorúan tekintélyelvű, hierarchikus viszonyt. Ez sem jó. Egy olyan országban, mint Kína vagy főleg Japán, egy percet nem tudnék élni, de rohad is szét az a társadalom rendesen, ötven év, és összeomlik a szociális ellátórendszerük a sok idős ember miatt.

vuvuvu2 2016.10.09. 09:17:57

újabb pidgin-english tudással fordított posztocska. a forrást legyen szíves megkelölni bloggerke, hogy elolvashassuk eredetiben és ne ezt a borzalmas, magyartalan szart kelljen olvasni.

én megálltam itt, hogy "a világon egyre több pubertás követ el gyilkossákot" és a kommenteket látva nem olvastam tovább.

vuvuvu2 2016.10.09. 09:18:34

megkelölni=megjelölni

2016.10.09. 09:24:42

le kellene a kis geciket darálni még időben, az összeset :)

2016.10.09. 10:09:37

@plokmi: badarság. Kanadában folyamatosan romlik a közbiztonság, ahogy színesedik a lakosság. De Kanada nagy része még mindig nagyon, nagyon vidékies. Roppant ritkán lakott és pont annyira biztonságis, mint egy amerikai vidéki kisváros.

Michaek Moore "dokumentumfilmjei" csak propaganda fércművek, először én is tátott szájjal néztem, aztán egy kis időt eltöltöttem az Egyesült Államokban. Nagyon nem olyan, mint amilyennek lefestik.

A lőfegyveres emberölések statisztikái mindig tartalmazzák Amerikában az öngyilkosságokat is. Ezért olyan brutális a szám, de hát ez a fear mongering szolgálja a kormányzat érdekeit.

Az emberölések közt elhanyagolható a sorozatgyilkosok által elkövetett esetek száma. A mass shooting (tömeges emberölés lövöldözéssel) egy gyakoribb jelenség, de még mindig nem túl jelentős statisztikailag.
Sok a fegyveres baleset, mert nem megfelelően bánnak a lőfegyverrel sokan, nem tartják be a 4 fontos alapszabályt.

A legnagyobb részét az emberöléseknek a bandák követik el. Detroitban, Chicagoban évente több ezer ember (főleg fekete) hal meg, más feketék fegyvereitől. Csak erről nem szabad beszélni.

A sorozatgyilkosok igazi terepe nem az USA, hanem az olyan országok, ahol rengeteg ember él és semmit se számít az emberélet, senki se vezet nyilvántartásokat, nincs normális társadalom, rendőrség. Brazília, Mexikó, Pakisztán, India, Myanmar, Fülöp-szigetek, Kongó, Szudán, Egyiptom, Oroszország, Kolumbia, Venezuela, Dél-Afrikai Köztársaság, Kína. Japánban is rengeteg a sorozatgyilkos, csak ott a rendőrség annyira töketlen, hogy sose old meg egy esetet se, egyszerűen ráverik valami fogyatékosra, a statisztikákat meg meghamisítják.
Csak hát az amerikai média tudott olyan mítoszt kreálni az amerikai sorozatgyilkosok köré, ami miatt népszerű téma lettek, filmekben foglalkoznak a sztorijaikkal stb.
Indiában megerőszakolhatsz 50 utcagyereket, elvághatod a torkukat és eláshatod őket a szeméttelepen, senkinek se fognak hiányozni.

Csak miheztartás végett, a kegtöbb áldozatot követelő sorozatgyilkosok:
Luis Garavito, Kolumbia, 138 áldozat
Pedro López, Kolumbia, Ecuador, Peru, 110 áldozat
Daniel Camargo, Kolumbia, Ecuador, 72 áldozat
Pedro Rodrigues Filho, Brazília, 71 áldozat
Yang Xinhai, Kína, 67 áldozat
Andrej Csikatilo, Szovjetunió, 53 áldozat
Anatolij Onoprienkó, Szovjetunió, Ukrajna, 52 áldozat
Gary Ridgway, Egyesült Államok, 49 áldozat
Alexander Picsuskin, Oroszország, 48 áldozat
Wang Qiang, Kína, 45 áldozat
Ahmad Suradji, Indonézia, 42 áldozat
Thiago Gomes da Rocha, Brazília, 39 áldozat
Moses Sithole, Dél-Afrikai Köztársaság, 38+ áldozat

És így tovább... általában ott tudnak nagyon eredményesen tevékenykedni a sorozatgyilkosok, ahol nincs szabad fegyvertartás (nem tud ellenállni az áldozat), nincs erős, szakmailag képzett, megbízható rendőrség, harmadik világbeli állapotok uralkodnak, sok a szegény, utcán élő, senkinek se hiányzó lakos, nagy a lakosság és népsűrűség, nagy a népesség mozgása (pl. vidékről városba, senki se ismeri és tartja számon a szomszédait, mert folyton új arcok jönnek), nagy területű államok, ahol könnyű eltűnni.

2016.10.09. 10:18:22

@Hagrid: a kés közeli támadásnál (7 méteren belül) pont olyan veszélyes, mint a lőfegyver, sőt, még veszélyesebb, mert hangtalanul lehet vele kizsigerelni embereket.

Van ezer példa youtube-on, amerikai rendőröket is arra tanítják, hogy 21 lábon belül esélyteken kivédeni egy késes támadást.

youtube.com/watch?v=cGzeyO3pGzw

paráznabillegető 2016.10.09. 10:20:38

phej, ritka gány munka, szégyelld magad, jack hate!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2016.10.09. 10:59:11

@karandash: Moses Sithole-t először Moses Shithole-nak olvastam. :)
@plokmi: A helyesírás amolyan általános igényesség dolga... Nem mellesleg, faszság a kommented többi része, nyilvánvalóan nem vagy képben az USA-val sem, illetve az USA-n kívüli világgal sem.

Az Egyesült Államokban kicsit jobban működik a nyilvánosság, mint mondjuk az oroszoknál, vagy esetleg indiában, ne adj' Isten fekete-afrikában.

Érdemes picit tájékozódni a szellemed barlangjának sötétjén kívüli világ dolgairól is.

sakkosfx 2016.10.09. 11:49:45

Na most vagyok nagy dillemában Gyurcsánynak volt igaza, aki szabadon eresztette az elme betegeket vagy Hitllernek aki kivégeztette az őrülteket?! Képzeljük el, hogy nő fel az olyan gyerek amelyik semilyen nevelést nem kap, mert már a szülő is terhelt valamilyen betegséggel?! Ilyenek a négerek és arabok,, és a cigányok nagy része! És milyen nagy jóindulatra vall, hogy zsidó barátaink ránk szabadították őket!

IgazságotMindenkinek 2016.11.03. 15:33:32

A helyes kérdés az, hogy miért gyilkolnak, bántalmaznak gyerekeket büntetlenül a tanárok Magyarországon?
tanarokbunei.blog.hu/

Gergő Bokor 2018.08.26. 15:03:53

Barry Dale Loukaitis,akirol azt irtatok hogy: "ket embertr olt meg mert nem szerette az algebrat" kicsit se igaz.Eloszor is 3 szemelyt olt meg.Az egyik a matek tanarnnoje volt es aztan mondta azt hogy: "ez siman leveri az algebrat".
Es a meszarlas oka pedig piszkalas,kireketsztes volt.
süti beállítások módosítása