Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

A 10 legkegyetlenebb uralkodó a történelemben

2016. szeptember 09. - Jack Hate

Néró

800px-nero_1.JPG

Néró római császárnak a vérében volt a kegyetlenség. Az anyja megmérgezte a férjét, Claudius császárt, hogy a fiát trnra juttassa. Később Néró megölte a mostohatestvérét, Britannicust is. A császár gyűlölte a keresztényeket, ezért a partiain forró szurkott öntetett rájuk és élve elégette őket, csak hogy jól szórakozzon. A férfi saját feleségét is öngyilkosságra kényszerítette, de sok más udvari személyiség is áldozatul esett labilitásának.  A legenda szerint még Rómát is felgyújtotta egy ária kedvéért, de ez erősen vitatható.

Fredegund

e9ea1ea523d267d536c1445f5096592f_l.jpg

A gyönyörű nő szolgálóból lett I. Chilperich király szeretője, majd miutánmegölette az uralkodó feleségét, királyné lett. A nő féltette udvari befolyását a lányától, ezért majdnem megölte úgy, hogy rácsapta a kincsesláda tetejét. Végül szeretője segítségével megmérgezte a férjét is, így ő lett a frankok királynője. Rengeteg nőt kínzott halálra boszorkányság vádjával. Ezeket a kínzásokat ő maga vezette.

Dzsingisz kán

yuanemperoralbumgenghisportrait.jpg

A mongol hóditó egyszer hetven ellenséges vezért égetett el élve egyszerre. Foglyokat sosem ejtett, az ember holtan kellettek neki. Azoknak, akik ékszereket rejtegettek, felvágta a hasát. A levágott áldozatok fejét piramisba rakta. Úgy tartják, hogy húszmillió ember haláláért felelős, az akkori világnépesség egytizedéért. Azt is meghagyta még halála előtt, hogy aki tudja, hogy hol van a sírja, meg kell halnia. Borzalmas tettei ellenére a kán egy jól szervezett államot hagyott maga után.

Timur Lenk

tamerlan.jpg

Tamerlan néven is emlegetett férfi Dzsingisz kán leszármazottja volt, és mindenben az ő példáját akarta követni. Egy kis ázsiai ország uralkodójaként kezdte, de önerejéből egy hatalmas birodalom uralkodója lett. A példaképéhez hasonlóan ő is rakott egy piramist azoknak a koponyáiból, akiket egy csata után foglyul ejtett. Nála sem kellett főbenjáró bűnt elkövetni, mivel ha csak tréfálkozni merészelt valaki a jelenlétében, már azért halál járt. Egy egy hónapig tartó lakmározás után halt meg.

II. Ferdinánd és I. Izabella

ferdinand_izabella.jpg

Ferdinánd aragóniai király és Izabella kasztíliai királynő házasságával létrejött az egységes Spanyolország alapja. Mindketten megszállottan keresztények voltak, és elhatározták, hogy egész Spanyolországban kiirtják a többi vallást. A"kis holokauszt" során több mint 200 000 embernek kellett elhagynia az országaikat, és közel 100 000 embert ítéltek el még akkor is, ha csak a felmenői voltak pogányok. Több ezer embert küldtek máglyára. Ez a népirtás főleg Izabellának volt a szívügye.

 

IV. Iván

ivan.jpg

Ő volt az első orosz fejedelem, aki cárrá koronáztatta magát. A Rettegett Iván néven elhíresült férfinek nem volt jó gyermekkora, így alakulhatott ki antiszociális személyiségzavara. Gyerekként kínozta az állatokat, kamaszként rendszeresen megerőszakolta a parasztlányokat. Első felesége halála után megőrült, kiirtotta Novgorod (ez kb. 60-70 000 embert jelent) majdnem egész városát, dárdával meggyilkolta a saját fiát (a képen), megmérgezte a feleségeit és a törvénytelen kisgyermekeit is.

I. Mária

cultura-mary-i-by-master-john-1544-1.jpg

Véres Máriának, Kasztíliai Izabella unokájának és VIII. Henrik lányának nem volt könnyű élete. Szülei elváltak, férje nem szerette és meddő volt. Mivel gyűlölt apja, aki kitagadta, protestáns volt, Mária bigott katolikus lett. Miután egy véres puccsal Anglia királynője lett, rengeteg embert küldött mágylyára, mert a protestanizmus híve volt, köztük a cantenbury-i érseket is. Mária rémuralma ezrek életébe került a máglya vagy a várbörtönök által. Halála után húga és utódja, I. Erzsébet betiltotta a katolicizmust.

I.  Péter

i_-peter_680_427_s.jpg

Az orosz cár megkapta a Nagy előnevet, mivel sikeres hódító volt, felépíttette Szentpétervárat és megkezdte Oroszország modernizációját. A több mint két méter magas férfi megrögzött alkoholista volt, és rendkívül hirtelenharagú. Első feleségét börtönbe záratta, egyik rengeteg embert meggyilkoltatott még a bizalmasai közül is. Hűtlen szereretőjét, Mrs. Hamilton lefejeztette, a fejét pedig alkoholban konzerválva az ágya mellett tartotta. Fia, Alekszej a régi rendszer híve volt, ezért a haladó apja halálra kínoztatta.

I. Ranavalona

ranavalona_i.jpg

A madagaszkári királynő férje, I. Radama öngyilkossága után ragadta magához a hatalmat. Ezután megölette a mostohalányát és az anyósát is, majd még háromszor férjhez ment. Államát elzárta a külföldiektől. A nő Madagaszkár népességének egyharmadát kiirtotta, kedvenc kivégzési módjai a lassú méreg beadása, az élve megfőzés és a vulkáni szikláról való levetés volt. A nő még Európában is rémtörténetek főszereplője volt, de így legalább megtudta védeni országát az addigra oly súlyos gyarmatosítástól.

II. Lipót

lipot2.jpg

Lipót Belgium második királya volt, és pont abban a korban uralkodott, amikor olyan nagy méreteket öltött a gyarmatosítási láz. Így létrehozta a Kongói Szabadállam-ot, amit halála előtt egy évvel hivatalosan is az anyaországhoz csatolt. Lipót véres módszerekkel uralkodott a területen. Kényszermunkát alkalmazott, és szinte teljesíthetetlen termelést akart. Amikor az őslakosok erre nem voltak képesek, az csonkításokhoz és gyilkosságokhoz vezetett. Uralma alatt kb. 3-30 millióan haltak meg Kongóban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr2511690699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása