Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

Rajongó feleség, ortodox szent és brutális gyilkos - Szent Olga

2016. július 11. - Jack Hate

Bár ő az első keresztény orosz uralkodó, Olgát még mindig a leggonoszabb asszonyok között említik – nem alaptalanul. Sok minden megtett férjéért, I. Igor kijevi fejedelemért, gyilkosaival is kegyetlenül elbánt.

olga.jpg

   A kevés róla szóló forrásból arra következtethetünk, hogy Helga néven született a Kijevi Rusz területén. Feleségül ment I. Igor kijevi fejedelemhez, aki súlyos uralkodói hibát vétett. Például a drevljánoktól (régi szláv nép) túl sok adót követelt, ezért azok meggyilkolták. Mivel fiuk, Szvjatoszláv még túlságosan fiatal volt, nagykorúságáig anyja irányította az országot fejedelemasszonyként. Először is megbosszulta férje megölésén 4 fázisban:

  • - A drevljánok vízi úton követeket küldtek hozzá, s arra kérték az özvegyet, hogy menjen feleségül a vezérükhöz, Malhoz. Olga a követeket csónakjaikkal egy nagy gödörbe dobatta, majd élve eltemette őket.
  • - Eztán megüzente a drevljánoknak, hogy elfogadta az ajánlatot, de csak a legjobb embereiket küldjék hozzá követségbe. A vendégeket bevitték a fürdőházba, amit aztán rájuk gyújtottak.
  • - Egy kisebb sereggel drevljánok földjére ment, és meghívta őket férje halotti torára. A lerészegedett vendégek közül 5000-t lemészároltatott.
  • - Egy kisebb hadsereggel megtámadta a drevljánok fővárosát, Iszkorosztenyt. A támadás sikertelennek bizonyult, ezért minden házból egy galambot és egy verebet követelt hadisarcként, amit örömmel teljesítettek. Ám Olga és emberei kénnel átitatott szalagokat kötöztek a madarak lábára, majd a szalagokat meggyújtva elengedték őket. Visszatérve az állatok felgyújtották a területet, a menekülteket pedig Olga seregei ölték meg, küldték rabszolgaságba vagy fizettetek velük súlyos adókat.

   Továbbá megreformálta az adórendszert, csökkentette a különböző népek jogait, illetve felvette a kereszténységet. Amikor átadta az uralmat fiának, Szvjatoszlávnak, a Kijevi Fejedelemség már egy erős keresztény állam volt, ahol a más népekhez tartozók elnyomása miatt már forradalmi helyzet alakult ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr558881076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása