Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sorozatgyilkosok blogja

KillerGoth

KillerGoth

A szűz merénylő - Charlotte Corday

2016. július 11. - Jack Hate

Marie-Ann Charlotte Corday d'Armont 1768. július 27-én született Észak-Franciaországban. Elszegényedett nemesi családból származott, szülei a caeni apácazárdába küldték. A gyönyörű lány 1791-ig a zárdában maradt, ám ekkor a jakobinus diktatúra bezáratta az intézményt. Charlotte hamar a forradalom mellé állt, és a girondi párt lelkes támaogatója lett. Unokatestvéréhez, Mme Le Coustellier de Bretteville-Gouville-hez költözött, és ő volt a kuzina vagyonának egyedüli örököse.

letoltes_1.jpg

A fiatal lányt mélyen felháborították a jakobinus diktatúra rémtettei. Főleg a népszerű politikus, Jean Paul Marat szúrta a szemét. Marat halálos beteg volt, így csak hónapjai maradtak hátra, de Charlotte elhatározta, hogy megöli. 1793. július 9-én Párizsba utazott, és vásárolt egy henteskést. A fővárosban írta meg az Adresse aux Français amis des lois et de la paix (Szónoklat a béke és jog francia barátainak) című kiáltványt, melyben megmagyarázta a gyilkosság indítékait.

800px-charlotte_corday.jpg

Július 13-ára tervezte a bűntettet. Délelőtt a Conventben kereste leendő áldozatát. Végül délután megtalálta a férfi házát, de annak párja, Simone Évrard először nem engedte be. Végül mégis sikerült bejutnia Marat dolgozószobájába. A politikus bőrbetegsége miatt egy kádban ülve intézte ügyeit, a fiatal lányt is így fogadta. Charlotte elkezdett mesélni egy Caenben szerveződő összeesküvésről, és elkezdte sorolni az állítólagos résztvevők nevét. Bár hazugság volt, az újságíró mindent leírt egy papírra, Corday pedig elővette a nála megbúvó kést. Végül felállt, előrehajolt, és egyetlen pontos szúrással meggyilkolta a jakobinus vezért. Az áldozat azoban még segítségért kiáltott: „Aidez, ma chère amie !” (Segíts, kedves barátom!). A kiáltásra megjelent Simone Évrard is, majd több férfi és a rendőrség is. Cordayt még a helyszínen letartóztatták, bár elmondása szerint nem is akart elszökni. 

corday.jpg

A lány a bíróságon azzal védekezett, hogy csak a nép érdekében tette. "Megöltem egy embert hogy százezreket mentsek meg!" - mondta. Ám a mindössze 24 éves, még szűz nemeskisasszonyt halálra ítélték, és július 17-én guillotine-nal lefejezték. A hóhér megpofozta a levágott fejet, a test több részét pedig egy árokba dobták.

A bejegyzés trackback címe:

https://killergoth.blog.hu/api/trackback/id/tr198881050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása